אותה אבקש כתב:תלמיד מובהק לרבותיו רבי נחום והגרי"ד קאפעלמאן זצ"ל ויבדל"ח רבי יונתן דייוויד שליט"א.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:בעה בני שהיה תלמידו יעלה בקרוב סיפורים מפליאים עליו.
בראנסוויל כתב:נלב"ע הגאון אב בחכמה ורך בשנים ר' קלונימוס זאב הכהן גראס ז"ל, בעמח"ס פרי הגן על פרי מגדים ועוד.
https://tablet.otzar.org/#/book/141820/ ... /0/end/0/c
שימש בהוראה עשרות בשנים בבית הוראה של התאחדות הרבנים.
מן הדרום כתב:הגה"צ הרב יהושע רוזן
מראשוני וגדולי תלמידי הרצי"ה קוק
אליסף כתב:הגאון ר' מאיר וינברג ר"מ בתורה ודעת
(חתנו של ר' ישעיה שמעונוביץ ר"י רבינו יעקב יוסף מגדולי מיר וקמניץ מח"ס עמודי שיש)
איש_ספר כתב:אליסף כתב:הגאון ר' מאיר וינברג ר"מ בתורה ודעת
(חתנו של ר' ישעיה שמעונוביץ ר"י רבינו יעקב יוסף מגדולי מיר וקמניץ מח"ס עמודי שיש)
ר ישעיה שמענוביץ מח"ס עמודי שיש לא למד במיר ולא בקמניץ אלא בקלעצק אצל הגרא"ק ואח"כ בארה"ב היה ר"מ בישיבת רבנו יעקב יוסף RJJ בניו יורק. וכנראה איתחלף לך בר' נח שימנוביץ שלמד במיר ובקמניץ אצל רב"ב.
מחולת המחנים כתב:רבי ישעיה שמעונוביץ למד גם בישיבת מיר.
נכדו שליט"א, בנו של הנפטר זצ"ל, אמר לי כי סביו היה הבעל קורא במיר.
הוא הוסיף ואמר לי כי בעת קריאת מגילת קהלת בישיבה, הורה לו ראש הישיבה רבי אליעזר יהודה פינקל לומר לפני כן בלחש ברכה על המגילה, (דעת הרמ"א שלא לומר ברכה על מגילת קהלת וכן המנהג בחו"ל, דעת הגר"א לומר ברכה על מגילת קהלת, ועל פיו הנהיגו כך הפרושים בא"י)...
מחולת המחנים כתב:רבי ישעיה שמעונוביץ למד גם בישיבת מיר.
נכדו שליט"א, בנו של הנפטר זצ"ל, אמר לי כי סביו היה הבעל קורא במיר.
הוא הוסיף ואמר לי כי בעת קריאת מגילת קהלת בישיבה, הורה לו ראש הישיבה רבי אליעזר יהודה פינקל לומר לפני כן בלחש ברכה על המגילה, (דעת הרמ"א שלא לומר ברכה על מגילת קהלת וכן המנהג בחו"ל, דעת הגר"א לומר ברכה על מגילת קהלת, ועל פיו הנהיגו כך הפרושים בא"י).
לולא ההוראה, ודאי שלא היה מברך כלל, כמנהג העולם אשר מפורש ברמ"א שם.ועי"ל דדוק' כשהם כתובים כתקנה בקלפים בגלילה מברכין, אבל בחומשין שלנו פשיטא שאין לברך וכו', עכ"ל, אבל הלבוש וב"ח ומנהגים ומט"מ כתבו לברך על כלם חוץ מקהלת, וכן עיקר כמנהג קדמונינו:
עקביה כתב:האם הרב שמחה כהן הוא בנו של הרב דב כהן, שבא מאמריקה ללמוד בישיבת חברון בעיר חברון?
עקביה כתב:האם הרב שמחה כהן הוא בנו של הרב דב כהן, שבא מאמריקה ללמוד בישיבת חברון בעיר חברון?
פרנקל תאומים כתב:עקביה כתב:האם הרב שמחה כהן הוא בנו של הרב דב כהן, שבא מאמריקה ללמוד בישיבת חברון בעיר חברון?
אחיהם של ר' צבי כהן (רב בב''ב ובעמח''ס רבים), ושל ר' יקותיאל כהן (הדיין), וגיסו של ר' יהודה עדס שליט''א.
ומצד אשתו, גיסו של (בן דודה של אמו) ר' נחום קוק (רב בר"ג, אבי יבל''ח המקובל ר' דב מטבריה), שניהם חתני ר' שמואל אברמוביץ רב דרמת יצחק זצ''ל.
נוטר הכרמים כתב:בד"ה, הגאון הצנוע והמיוחד רבי אליהו ולדנברג זצ"ל,
משכונת סנהדריה המורחבת בירושלים.
תלמיד מובהק של מרן הגר"ש רוזובסקי זצוק"ל, וממנחילי תורתו שבכתב,
- ספר זכרון שמואל, וספרי השיעורים על כמה מסכתות.
בשנים האחרונות היה מסובל ביסורים, ועלה ונתעלה על גביהם.
נכד הגה"צ רבי אלי' דושניצר זצ"ל. זכה לבנין רבנן.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 244 אורחים