איש_ספר כתב:להתהלך כתב:א. לא איפ"ל שפי"ד, אלא שח"ו המערכה על החומש לא יתערער, ושלא יוציאו חומש חדש עם הסכמות של רבנים שחושבים אחרת, רק מנסה להבהיר שזה לא בסדר שמציקים לת"ח, אבל זה לא יהיה שום עילה להכשרת הספר, ומניין הפטרונות?
ב. אני נזהר לא לפגוע באנשים, וזה לא יעזור לי כי תערכו ותמחקו את דברי, אני עומד על כך שכל המערכה היתה מתוך עלילה על בימ"ד הגר"א ועלי אישי, הרי דיברו עם כל רב קטן כגדול, ואצל כולם העידו שאני ערכתי את החומש!
ג. אתה אומר דמיונות וכזבים, על דברים שאני חווה אישית עלי!
א. מי ש"הזמין" את המכתב של הרב קסלר, הם אלה שעשו תרגיל על גבם של כמה רבנים, כשהם מבקשים מהם תעודות יושר על הרב המחבר (תוך כדי תיאורים קורעי לב על מצבו וכו' וכו'), ומשתמשים בהם כאישור על הפירוש. במלחמה, כמו במלחמה, נפגעים חפים מפשע, יש לעשות הכל כדי להמנע מכך, והמזיד יענש, אכן האלטרנטיבה של שתיקה, לא קיימת, לדעת המבקרים.
ב. כבר שמענו את עמדתך, מי שהשתכנע, עשה זאת כבר בפעם הראשונה. אין טעם לחזור שוב ושוב כשאינך מוסיף דבר. כלום.
ג. לא ולא, רק על דברים שאתה כותב מבלי שום ידיעה. ויש לא מעט כאלה השזורים בכל הודעותיך.
א. מהיכן החוצפה שלך לומר בלי לדעת שקר כזה, לא היה כאן שום תרגיל וכי אסור כבר לבקש מרבנים שיצדיקו אצת הצדיק, אחרי שכל רבני לעיקווד כתבו על חיבורו שזה יותר גרוע ממשכילים, ויושב תלמיד חכם ומשפחתו וכבר עובר מסע של שנה וחצי אצל הרבה רבנים בעלילות שוא ושקר כאילו הוא יותר גרוע מ......, אז אחרי זה מגיע מכתב של כמה רבני העיר שהם קרובים אל החלל, ואחרי פחד עצום, ואחרי שהמרא דאתרא רבי חיים וייס עבר על כל החומש ועל כל הקונטרסים, והוא נותן גיבוי לת"ח, אתה בבורותך בלי לברר אתה קורא לזה תרגיל, מהיכן אתה אמור לדעת את זה בכלל, ובכלל איזה מלחמה הם נוקטים בכלל, הרי סך הכל מה שהם עושים זה להצדיק את שמם, האם לזה נקרא מלחמה, בסיפור כאן יש מלחמה רק מצד אחד, עם הרבה רשע ועליות שקר,
ב.
ג. תראה לי הודעה אחת שכתבתי שאין לי על זה שום ידיעה כל מה שכתבתי זה מידיעה אישית, ואילו אתה כאן בצורה אלגנטית, נוקט צד עם הרבה מידע שקרי שאין לזה שום בסיס, כמו שאתה כתבת כאן כאילו הצד השני עשה תרגיל.
אני בא ומספר כאן כרגע בלי שם שיש ראש ישיבה ידוע ומפורסם שהתקשר באופן אישי והעיד לכל רבני לעייקווד, שאני ערכתי את החומש, ורק אני ערכתי את החומש, והוא אפילו לא בירר והוא אפילו לא מכיר אותי.
וכל מה שאני בזמן אחרון מספר כאן זה רק קצה המזלג ממה שאנשי דלא מעלי עושים במערכה הזו, אם באמת נוכל פעם לספר מה שקרה כאן, במערכות הציבור בסוגיה זו תסמרנה שערות ראשכם!