אראל כתב:הנה העובדות...
אני ב"ה ממשפחה שאבותיהם ואבות אבותיהם [מכל הצדדים] עלו מן הגולה, מארצות איירופא לארץ ישראל, במשך כמה תקופות לפנינו החל מלפני 180 שנה
הראשון עלה בשנת תר"ה
השני עלה בשנת תרנ"א
השלישי בשנת תרפ"ד
הרביעי בשנת תרצ"ג
כולם חיו חיים ארוכים ב"ה, בבריאות, הם ומשפחותיהם ... [גם בחברון גם בצפת גם בירושלים ובבני ברק], קנו בתים ושטחים והתיישבו, וב"ה לא נרצחו ולא נהרגו....
הראשונה מן משפחתי שנהרגה ונרצחה בחוצות ירושלים בארץ הקודש, הי' הסבתא שלי הי"ד, בשנת תש"ח, בתקופת קום המדינה הציונית, בסיבת מלחמת ב"ג וחבריו עם הירדנים......
שלא לדבר ביחס למספרים, כמה 'אלפים ורבבות' נהרגו, ועדיין נהרגים בהווה, מן אז קום המדינה ועד עתה, ביחס ל'אלו שנרצחו פה בידי ערבים עוד לפני שנת ת"ר' .....
ודי בזה
אראל היקר, אני מחשיב אותך בתור אדם חכם ונבון, אך כמו שהגר"א כתב על הרמב"ם ... הפילוסופיה הטתה אותו (או משהו כזה)... האנטי ציונות הקיצונית של האדמו"ר מסאטמר שמורה ליהדות הונגריה, אמנם היתה התנגדות ע"י רבנים אחרים אך הרבה יותר מתונה. הבעיה שיש דבר הנקרא שטיפת מח, אז כמו שעושים לערבים שטיפת מח שצריך להרוג את כל היהודים מפני שכבשו את פלסטין, למרות כפי שכתבתי זה אינו נכון, כך אצלכם מגיל צעיר שוטפים לכם את המח עם האנטי ציונות ואתם בענין הזה לא מסוגלים לחשוב בצורה נייטרלית ועצמאית. אוי לו לחסיד סאטמר שיאמר שהמדינה זה דבר טוב וצמיחת ראשית גאולתינו, מיד יזרק מהחסידות וישלחו את ילדיו מבית הספר ולא ימצא שידוך.
הביוגרפיה המשפחתית שלך מאוד מרשימה, ואני יכול לכתוב לך על אבותי באירופא במאה וחמישים השנה האחרונים שאף אחד מהם לא נפגע... ולמרבה הפלא, אף במדינת ישראל אף אחד לא נפגע מערבים! האין זה אומר משהו?
ומה שאתה כותב מלחמת ב"ג וחביריו בירדנים, זו אחת השגיאות הפטליות שלכם, זו לא מלחמת ב"ג... אלא מלחמת הערבים עם היהודים! הערבים הם שפתחו במלחמה מפני שלא היו מרוצים מהחלטת האום שחילק אותה חצי חצי. ומדוע לא היו מרוצים? מה בדיוק הפריע להם? להם נתנו את החלקים הטובים ולנו את חולות ת"א וב"ב. והאם זה לא המופתי שהלך להיטלר וביקש ממנו לדאוג שלא ישארו יהודים? עדיין לא היתה מדינה אז מי בדיוק התגרה בו?
וכעת אוכיח לך כיצד הרטוריקה שלכם שקרית ומטעה. מדבריך ניתן להבין שעד קום המדינה החיים בה עם הערבים היו ממש גן עדן, אז הנה רשימה חלקית (במדה ולא ידעת):
לפני תר"פ אין מספרים של כמה יהודים נהרגו בידי ערבים אך היו מספר אירועים
מאורעות תר"פ - נהרגו כשלשים איש ורבים נפצעו
מאורעות תרפ"א - עשרות יהודים נרצחו ורבים נוספים נפצעו
מאורעות תרפ"ב - נהרגו 5 יהודים
מאורעות תרפ"ט - נרצחו 69 יהודים
מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט - נרצחו כ630 יהודים וכאלפיים נפצעו!
ועוד נתון מעניין שאתה מתעלם ממנו, פרט לחיילים שנהרגו במלחמות, כמעט ולא נהרגו יהודים ע"י ערבים, הפרעות החלו עם חתימת הסכם אוסלו! האם אתה יודע מדוע?