יונת אלם כתב:ב. ד. ה.
הדיין המפורסם הגר"ח ארנטרוי זצ"ל מלונדון.
גבאי האוצר כתב:תזכורת:
האשכול אינו מיועד ל'חדשות פטירה' (ובודאי לא להעתקות ממקומות אחרים הנגשים לכל), ראה כאן. בתקוה להבנה.
הוה אמינא כתב:גבאי האוצר כתב:תזכורת:
האשכול אינו מיועד ל'חדשות פטירה' (ובודאי לא להעתקות ממקומות אחרים הנגשים לכל), ראה כאן. בתקוה להבנה.
ואני רואה שעדיין יש כאלו שמטריחים עצמם לכתוב, ומרגיש את כאב לבבם כשרואים שמחקו להם.
וגם לתא דביזוי ת"ח שוכני עפר.
ודי לי בזה.[/size]
הוא מספר לי על כניסתו לעולם ההלכה המעשית; השיעור חולין נתון על ידי ראש ישיבה, הרב יעקב קמנצקי. "הוא הגיע ביום הראשון של הזמן ושאל "האם מישהו כאן קרא אי פעם ספרי מסטורין?"
הבחורים הנהנו.
"איך זה ששרלוק הולמס תמיד הצליח לפצח את התעלומה ואת ווטסון, נעבאך, תמיד היה מתעלם? זה בגלל ששרלוק הולמס ידע לחפש רמזים; הוא הבחין בדברים, לא רק מה היה שם, אלא מה לא היה שם."
הבחורים היו מרותקים. "עכשיו, אתה צריך להבין שכל מילה בתורה היא תעלומה. יש רמזים בכל מקום; השמטה, מילה נוספת, שינוי בלשון. ככה אנחנו מגיעים למסקנה."
יוסף חיים אוהב ציון כתב:בעודו אוחז במנעלים היה אומר ווראטים נפלאים.
הוד_והדר כתב:מה זה ווראטים?
החוזר כתב:על משקל טליתים, חרמים, שטותים, טעותים.
מחולת המחנים כתב:בד"ה, הרה"ח ר' נפתלי בורנשטיין זצ"ל, הסנדלר הידוע משכונת בית ישראל, נפטר היום בשיבה טובה, הותיר אחריו דור ישרים מבורך.
אחיינו היה הגאון רבי שמואל יעקב בורנשטיין זצ"ל.
הרבה פניני שפר ואמרות שנונות התהלכו במשך השנים בשמו של ר' נפתלי הסנדלר, מי שיודע יעלם כאן.
הוד_והדר כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:בעודו אוחז במנעלים היה אומר ווראטים נפלאים.
מה זה ווראטים?
מבקש חכמה כתב:נמסר שהסתלק הגאון רבי אליהו דוד רייכמן זצ״ל מחברי סדרת ההפלאת… על כמה מסכתות. תלמיד חכם מופלג וחתן רבי שלום שבדרון זצ״ל.
העמיד עולה של תורה בקרית גת וכפי ששמעתי מבן המקום הייתה השפעתו עצומה.
מבקש חכמה כתב:נמסר שהסתלק הגאון רבי אליהו דוד רייכמן זצ״ל מחברי סדרת ההפלאת… על כמה מסכתות. תלמיד חכם מופלג וחתן רבי שלום שבדרון זצ״ל.
העמיד עולה של תורה בקרית גת וכפי ששמעתי מבן המקום הייתה השפעתו עצומה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 427 אורחים