ליטוואק פון בודאפעסט כתב:לפלא הוא בעיני, שלמרות שכל אחד מבין בפשיטות שאך ורק ע"י ציבור ענק שיצא לבחור נצליח לפתור את הענין הזה, מ"מ לא רואים שום תזוזה בענין. העסקנים שמקבלים כסף מהפוליטיקאים מפרסמים שיש לבחור, אבל מצד האדמו"רים השונים הכל שאא-שטיל. למה הם אינם יוצאים בפומבי להרשם לבחירות? למה לא רואים תמונות איך האדמו"ר הולך עם הקאלפיק לבחור להורות לעם את המעשה אשר יעשון? למה כולם אדישים להענין? צועקים ומתרים, מדברים ללא הפסק, ולמעשה לא מוכנים לעשות כלום!
זאב ערבות כתב:בקיצור המעסעדזש והרמז הגיע לה די ברור, שהיהדות החרידית מאוד זועמים עלי' ועל המפלגה שלה, ואם לא תטריח עצמה לעשות עבורינו לא תזכה בתמיכה שלנו בבחירות.....
התמיכה שלנו בשבילה בבחירות מענינת אותה כקליפת השום מכיוון שרוב אוכלייסת ניו יורק שהם שחורים והיספנים וכדומיהם הם דמוקרטים ויצביעו עבורה. ואחר הבחירות עם הנתונים מהריכוזים החרדיים יראו שלא הצביעו עבורה היא תתנקם בנו ככל יכולתה,
זאב ערבות כתב:ואף עם המועמד הרפובליקני זלדן ינצח לא מובטח כלל וכלל שיעשה דבר בנדון למרות הבטחותיו, ראשית מכיוון שהדבר לא תלוי בו - הוא לא מלך שיכול לחוקק חוקים ולבטלם אלא יש לו פרלמינט שמן הסתם רובו יהיה מאוכלס בנבחרים דמוקרטים, ובנוסף כבר ראינו כמה שוות הבטחות של פוליטיקאים (ראה המשנה בפרקי אבות).
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:לא ידעתי שיש בדברי דברי גנאי על מישהו.
הקישון33 כתב:עכשיו שהמועמד של החרדים הפסיד, יש מצב שהקנאים יאיימו לעלות לארץ..?! (במיוחד אחרי הבחירות פה לא יעשו כלום בנושא של לימודי ליבה)
הקישון33 כתב:לא בדיוק חצויה, פלג אחד בתוך סטמאר וסקויירא לעומת על השאר.
זאב ערבות כתב:התוצאה היתה ידועה מראש ועשו בתבונה חסידי מונרו וסקוור שהצביעו בעד הדמוקרטים, שכן כעת יתכן שלא תכלה את זעמה על החרדים בראותה שיש לה אוהדים ביניהם. כעת לפחות יש מהלך שידברו על ליבה (תרתי משמע).
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:כמה קולות הצליחו החרדים להוציא? הלא חלק מהתועלת של הבחירות הוא להראות שהחסידים יש להם כח, אם משתמשים בה.
מה הראו למעשה?
אראל כתב:זאב ערבות כתב:התוצאה היתה ידועה מראש ועשו בתבונה חסידי מונרו וסקוור שהצביעו בעד הדמוקרטים, שכן כעת יתכן שלא תכלה את זעמה על החרדים בראותה שיש לה אוהדים ביניהם. כעת לפחות יש מהלך שידברו על ליבה (תרתי משמע).
נכון, ואני כבר אמרתי שכך הי' התוכנית מראש מתוכנן לכתחילה, סוף מעשה במחשבה תחילה [ופלג האח הצעיר לא אמרו מפורש למי בדיוק שיצביעו....]
אראל כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:כמה קולות הצליחו החרדים להוציא? הלא חלק מהתועלת של הבחירות הוא להראות שהחסידים יש להם כח, אם משתמשים בה.
מה הראו למעשה?
המספרים צא ובדוק ברשת,
כמדומני שהי' יותר מהצפוי
זאב ערבות כתב:איני יודע אם זה נכון או לא, אך המועמדת הדמוקרטית שזכתה טוענת כל הזמן שאין לה השפעה על משרד החינוך, ואם זה נכון אז גם למועמד הרפובליקני לא היתה השפעה לו נבחר, אז מה שווה ההבטחה שלו? שישתדל? נו כבר הרבה אמרו שישתדלו ולא עשו דבר.
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:אראל כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:כמה קולות הצליחו החרדים להוציא? הלא חלק מהתועלת של הבחירות הוא להראות שהחסידים יש להם כח, אם משתמשים בה.
מה הראו למעשה?
המספרים צא ובדוק ברשת,
כמדומני שהי' יותר מהצפוי
יותר מצפוי בשנה רגילה, אכן. אבל אחרי כל התעמולה וכו' הוציאו מספרים ניכרים?
בריה נמוכה כתב:
"לכן אני אומר, לא ניצחתי, אני לא יכול לישון ואני כאוב, שתקתי כל הזמן בבחינת והמשכיל בעת ההיא ידום, לא היה לי עם מי לדבר. נחשוב טוב טוב על הטראמפיזם שנכנס למחנה ישראל שאנחנו נראה לדמוקרטים, אנחנו בגלות באמריקה וחייבים להיזהר מאוד, אין בכוחנו לשנות את אמריקה, אין בכוחנו ואין זה תפקידנו לשנות את אמריקה אנחנו מתי מעט התפקיד שלנו הוא רק לשמור על עצמינו".
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 75 אורחים