זאב ערבות כתב:כדכד כתב:אני מכיר מצב אחד
מר מכיר מצב אחר
יתכן שהרוב כדבריי ויתכן שהרוב כדברי מר
מכל מקום מה שאני מכיר אני מכיר ולא מדמיין
אם אנשים היו מצליחים לעכל את הקוןשי האמיתי של הבחורים המבוגרים והבחורות המבוגרות ולא מנסים לנער מעליהם את האחריות כי אז יתכן שהיו מצליחים לעזור להם למצוא ואילו לא היו מצליחים עזור להם למצוא לפחות הו עוזרים להם בתמיכה עידוד והשתתפות
אסור לתת לבחורים ולבחורות האלה הרגשה שהכל באשמתם (אלא אם זה המצב בידוע כמו מה שמשתמע מן הסיפור של מר)
כדאי שתקשיב לתוכן, הוא יודע על מה הוא מדבר ואין כאן ענין של רוב ומיעוט כין אין סטטיסטיקה. וזה לא שאנשים לא מעכלים, אלא מנסים ומגיע שלב שאומרים עד כאן. והאם יש עלינו אחריות לכך שהם יתחתנו? איזו מן אחריות? יש חיוב לכל אחד לעזור לשני ולגמול חסד אך לא שמעתי אחריות. הלא מדין הגמרא גם לחינוך הילדים אין אחריות מעל גיל שש. ובמה מתבטאת אצלך תמיכה עידוד והשתתפות? להתקשר כל יום ולשאול מה הענינים ואיך הולך? אני סבור שרובם היו מעדיפים בלי. והאם כל פעם שנשבר שידוך צריך להתקשר ולומר לא נורא, יבוא שידוך אחר? היחידים שבאמת יכולים לעזור לעצמם הם הם עצמם ולהשתחרר מכל הג'וקים שיש להם בראש - בין זה חרדות או כל דבר אחר. נישואין זה כמו קריאת ים סוף שבשלב מסויים צריך לקפוץ.
......
לא התכוונתי להתקשר כל יום לשאול מה הענינים ואיך הולך ולא לומר שכל פעם שלא מסתדר להגיד שזה לא נורא.
אני מסכים עם כת"ר שהיו מעדיפים בלי, ולא רובם אלא כולם.
אני מתכוון באופן כללי להראות להם פנים שוחקות ומעודדות ולשוחח אתם גם או רק על דברים אחרים
אם יש למישהו הצעות בשבילם שיציע ואם לא אז לא ושלא ישאלו או יתנצלו על העדר הצעות כשאין הצעות
מאידך אם הבחור מתלבט ומשתף בהתלבטויות שיש לו סביב עניני שידוכים אז כשזה בא מיזמתו בהחלט כדאי להשתתף ולעזור לו (לפעמים בעצם ההשתתפות ולפעמים ביותר מזה אם שייך
המשפט "היחידים שבאמת יכולים לעזור לעצמם הם הם עצמם ולהשתחרר מכל הג'וקים שיש להם בראש " סותר דחז"ל שאין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים
רוב מה שכתבתי עד עכשו היה לחלוק על דברי הרב תוכן שרוב המעוכבים מעוכבים בגלל מה שהם עצמם לא מטפלים
כעת אני טוען שגם לדבריו או לשיטתי, המיעוט שכן כאלה, שמעוכבים בגלל ג'וקים שיש להם בראש - לא הם אלה שיכולים להוציא אותם מהראש
וגם הרב תוכן טוען שהם צריכים מטפלים שיעזרו להם בנושא
אלא שאינם מסכימים לכך