תולדות כתב:שבות עמי, פעילה כיום, ככולל אברכים בביתר עילית.
מן הדרום כתב:עוד על הרב קוגל מש"כ ת"ח צנוע ומעלי-
יש הרבה דברים שכתבתי מפיו, ועוד יותר שתכננתי לכתוב ונשכחו ממני, וכל שאני זוכר מהם הוא שהדברים היו מופלאים ויוצאי דופן.
אכתוב כמה דברים שעולים בראשי מיידית, ובע"ה עוד בהמשך.
בפעם הראשונה שפגשתי אותו שוחחתי איתו על סוגיא במסכת ראש השנה, נדמה לי שזה היה על "דיבק שברי שופרות", והתפלאתי מאד שהוא היה מונח בעיון הסוגיא, ובעיקר התפעלתי מעומק הסברא. אח"כ ניגשתי אליו עם הרבה סוגיות. הוא תמיד ישב בחדר שלו בישיבה, עם ש"ס בלבד, ולפניו גמרא.
סיפר לי מו"ר ר' ישראל לוריא שר' אליעזר קוגל למד עם ר' מוטל מסלונים (למדן עצום, שנדמה לי שהנהיג את העדה שנותרה אחרי השואה, ולא הסכים להתמנות לאדמו"ר) ביגיעה גדולה ובעיון רב את כל הש"ס פעם וחצי.
הוא בין מייסדי מכון מדעי-טכנולוגי-הלכתי בבית וגן, יחד עם הרב לוי יצחק הלפרין ופרופ' לב. כך הבנתי כשדיברתי איתו פעם על סוגיית מיקרופון שבת.
יש לו צד מאד אידיאליסטי, פעיל. אני חושב שזה היה כבר בלימוד עם העולים החדשים בקום המדינה, והניסיון לחבר אותם ליהדות. נדמה לי שבכל השנים הוא היה קשור למשרד החינוך, עבד שם. אני חושב שיש הרבה פרוייקטים שהוא היה קשור אליהם, אולי הפצת יהדות בגולה וכדו', שכדרכו הוא מסתיר, ואינני בטוח שהמשפחה יודעת מספיק.
מן הדרום כתב:סיפר לי מו"ר ר' ישראל לוריא שר' אליעזר קוגל למד עם ר' מוטל מסלונים (
מן הדרום כתב:סיפר לי מו"ר ר' ישראל לוריא שר' אליעזר קוגל למד עם ר' מוטל מסלונים (למדן עצום, שנדמה לי שהנהיג את העדה שנותרה אחרי השואה, ולא הסכים להתמנות לאדמו"ר) ביגיעה גדולה ובעיון רב את כל הש"ס פעם וחצי.
פלא שלא מצאתי בפורום אודות דמות מופלאה זו-כאן מעט מויקיפדיה
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 413 אורחים