עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
אולי יש לך לעשות תשובה גמורה על שאתה טיפש עצום, וכתשובת הרמב"ם הידועה...
עיניו כיונים כתב:תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
תגובה מבחילה! התנשאות ואלימות מילולית בשם הדת.
עיניו כיונים כתב:תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
ולפותח האשכול, אל תיבהל מתשובות המתנשאים החלולים. שאלתך שאלה טובה.
עיניו כיונים כתב: יש הרבה מה לדון בעצם העניין, ולהערכתי יש כאן גם הבדלי השקפה בסיסיים, אבל אינני רוצה לעסוק בזה. זכותך להגיב ולבאר את דעתך בעניין כיד ה' הטובה עליך, וכולנו נכבד את דעתך ונשמח להחכים. אך אין שום היתר ושום צורך להטיח כינויי גנאי אישיים, וק"ו בפומבי.
עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
תוכן כתב:עיניו כיונים כתב:תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
ולפותח האשכול, אל תיבהל מתשובות המתנשאים החלולים. שאלתך שאלה טובה.
אתה יכול להסביר לי איך הדת קשורה לזה. נניח שבא נהג מונית, ומכריז ששנה שלימה לא עבר על שום חוק תנועה, בשום צורה ובשום דרך ושואל מה יש לו לשפר, בעת שעל פי דרך הטבע המובהק, אין יום שהוא לא עבר כמה דברים קטנים באופן סדיר. אז מה נגיד לנהג, שהוא שואל שאלה טובה? או נגיד לו את האמת, שאו שהוא מעמיד פנים ועושה את עצמו כלא יודע, קרי טיפש, או שהוא באמת טיפש ולא מבין בין ימינו לשמאלו, או שהוא סתם מזלזל בחוקי התנועה. אבל להגיד שיש לשאלה שלו איזה שהוא משקל רציני, הרי זה בדיחה!
עפר תחת רגליכם כתב:תוכן כתב:עפר תחת רגליכם כתב:אני משתדל כל השנה לקיים תרי"ג מצוות. קשה לי להגיע לתחושה אמיתית של חרטה על מעשה מסויים וש"יעיד עליו יודע תעלומות" וכו'. אז. הצעה בפי: אמנם אסור לאדם לפרסם את חטאיו, אבל אולי בעלי שם-כינוי (ניק?) יכולים לפתוח את מטמוניהם, ולספר על מה הם מבקשים סליחה כנה מהבורא. ואולי ירווח לי ולעוד יהודים. אני כשלעצמי בינתיים נצמד לחרטה על עוון הגאווה, בזה ברור לי שיש לי לשפר. חתימה טובה!
אכן, מקבל את דבריך. אני טיפש עצום.
ונפשי כעפר לכל תהיה
גמר חתימה טובה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים