מלבב כתב:שום צרה, הכל בסדר, עד עכשיו היה צרה שלקחו כספים מהרשעים דבר שכל גדולי הדור חרדו מזה כי זה יגרום שיתערבו בחינוך, ועכשיו זה יפסיק, אין להם דרך לאכוף את זה חוץ מהפסקת תקציבים, ואם תאמר כסף מנלן, הרי כל מזונותיו של אדם קצובים מראש השנה חוץ מהוצאות בניו לת"ת.
מצות האמונה בכל מזונותיו של אדם וכו' מוטל רק לעצמך, - ידוע מ"ש הבעש"ט הק' למה נברא 'אפיקורסות' בעולם?, כי בטחון ואמונה צריכים לעצמו, אבל לזולתו, לא תאמר לו 'תאמין בה' ושלח יהבך עליו', אלא אז תאחז במדת 'אפיקורסות', לא תאמין בהשי"ת שהוא יתן לו, אלא אתה תושיט לו יד עזרה ליתן לו 'כל' סיפוקו ומחסורו אשר יחסר לו
הרבי מסאטמאר זצ"ל הקיצוני, זה שרעש עולם ומלואה נגד לקיחת תקציבים מן הממשלה באופן חריג, לא נשמע מעולם מפיו שיגיד להמוסדות המתנזרים מתמיכת הממשלה, הנה הרי כל מזונותיו של אדם קצובים וכו' ומה אני לעזור לכם? אל תקחו פרוטה אחת חלילה, וה' יעזור!......., לא כך הורה לנו הרבי! הוא הגבר אשר פיזר כל הונו וממונו לכל עני ונצרך, כל ימיו טרח ויגע אסף כספים, הטריח עצמו וחייב את חסידיו לקבץ מעות עבור מוסדותיו בארץ ישראל ובהיותו זקן וישיש בן 92 שנה, הפשיל שרווליו, ויסד את ה'קרן הצלה' ועוד תמיכות, הממשיכים עד היום הזה, ומורשתו אשר השאיר עודנו ממשיך, שתלמידיו וחסידיו הסאטמורים שולחים מיליונים להמוסדות שאינם לוקחים תקציבים, וכל החינוך טהרת הקודש [כולל הפלג הירושלמי שהתנזרו לאחרונה מן תמיכת השלטון] עומדת על נגידי סאטמאר באמעריקא ובחו"ל....
ועתה, כבוד הרב 'מלבב', אני שומע לכל הצעותיך, אלא שאני ממתין ומחכה שכל היפי נפש כאן יושבי ארץ הקודש , שיתקבצו יחד, לכל הפחות לעשות איזה 'מגבית' למען תמיכת מוסדות החינוך של יהודי ניו יארק..
מה אתה אומר???, אהא!, אני יכול להמתין עד.... שיבא אליהו....., זה לא יקרה לעולם!!!
הארציישראליים האמונים עלי שנור מאמעריקא, רגילים לקחת ולא ליתן, שישתוקו וישימו מחסום לפיהם בבקשה, כי קרוב היום שהאמריקנים יפסיקו תמיכתם לכם, שהרי הם עצמם יהיו זקוקים לתמיכה, ועניי עירך קודמים.......