רון כתב:האם ידוע לחו"ר שליט"א דפה,
היכי נהוג עלמא ומה הדין בנוגע לכיריים אינדוקציה?
הן בנוגע לפסח, הן בנוגע לכל השנה לבשר וחלב.
[גם בכיריים רגילות לעולם איני מבין מה אנחנו עושים עם החצובות שעליהם הסירים עומדים, שפעם נשפך עליהם חלב ופעם בשר?]
הכיריים הנ"ל הם מוצר חדש יחסית, אך הולך וכובש את השוק למי שעושה מטבח חדש
הרואה כתב:בכיריים אינדוקציה בלתי אפשרי לחמם אותם לחום מקסימלי וכדו', כי הם עובדים על מגנט, וכדי שיעבדו צריך לשים סיר מעל, וזה מחמם רק בדיוק את המקום של הסיר.
רון כתב:האם ידוע לחו"ר שליט"א דפה,
היכי נהוג עלמא ומה הדין בנוגע לכיריים אינדוקציה?
הן בנוגע לפסח, הן בנוגע לכל השנה לבשר וחלב.
[גם בכיריים רגילות לעולם איני מבין מה אנחנו עושים עם החצובות שעליהם הסירים עומדים, שפעם נשפך עליהם חלב ופעם בשר?]
הכיריים הנ"ל הם מוצר חדש יחסית, אך הולך וכובש את השוק למי שעושה מטבח חדש
ומה ההוראה אם הניחו בטעות חלבי על הבשרי, ובאותו יום נשפך משני המינים, יש היכ"ת להכשיר ולהגעיל?שומע ומשמיע כתב:הן בנוגע לפסח והן בנוגע לכל השנה, אין אפשרות להשתמש בהם לשני דברים, כך אני יודע שההוראה.
שומע ומשמיע כתב:רון כתב:האם ידוע לחו"ר שליט"א דפה,
היכי נהוג עלמא ומה הדין בנוגע לכיריים אינדוקציה?
הן בנוגע לפסח, הן בנוגע לכל השנה לבשר וחלב.
[גם בכיריים רגילות לעולם איני מבין מה אנחנו עושים עם החצובות שעליהם הסירים עומדים, שפעם נשפך עליהם חלב ופעם בשר?]
הכיריים הנ"ל הם מוצר חדש יחסית, אך הולך וכובש את השוק למי שעושה מטבח חדש
הן בנוגע לפסח והן בנוגע לכל השנה, אין אפשרות להשתמש בהם לשני דברים, כך אני יודע שההוראה.
בנוגע לחצובות יש קולות שנשרף עד שמגיע, אל מתחת הסיר. וגם שלכן אין רטיבות בין הסיר לחצובה. וכיו"ב.
חוקר ודורש כתב:רון כתב:האם ידוע לחו"ר שליט"א דפה,
היכי נהוג עלמא ומה הדין בנוגע לכיריים אינדוקציה?
הן בנוגע לפסח, הן בנוגע לכל השנה לבשר וחלב.
[גם בכיריים רגילות לעולם איני מבין מה אנחנו עושים עם החצובות שעליהם הסירים עומדים, שפעם נשפך עליהם חלב ופעם בשר?]
הכיריים הנ"ל הם מוצר חדש יחסית, אך הולך וכובש את השוק למי שעושה מטבח חדש
יש טוענים שיש עירוב של חרס בזכוכית הנ"ל ולפיכך בעיה קשה,אבל צריך בירור מעמיק.
שמש כתב:אולי אין כ''כ מחלוקת במציאות כי בכל זכוכית מעורבים חומרים נוספים כמו נתרן וסיליקון וממילא אין סיבה שדין זכוכית זו יהיה שונה. אגב בויקיפדיה לא מוזכר דבר מעניין חומרים נוספים בזכוכית מחוסמת אלא רק חימום מיוחד.
''זכוכית מחוסמת היא זכוכית שעברה חימום מבוקר לטמפרטורה של כ-700 מעלות צלזיוס ולאחר מכן קירור מהיר מאוד באוויר. תהליך זה גורם להכנסת מאמצים בזכוכית והופך אותה לבעלת חוזק גבוה פי 3–5 מאשר זכוכית רגילה (מורפית, שעברה הרפיה). החוזק נובע ממאמצי לחיצה שנוצרים בפני השטח של הזכוכית ואלו מקשים על התקדמות סדקים בזכוכית.''
נחומצ'ה כתב:החומרה באינדוקציה היא מפני משטח הזכוכית, שהאשכנזים בכלל נמנעים מלהגעיל או להכשיר זכוכיות.
אליהו בן עמרם כתב:שמש כתב:אולי אין כ''כ מחלוקת במציאות כי בכל זכוכית מעורבים חומרים נוספים כמו נתרן וסיליקון וממילא אין סיבה שדין זכוכית זו יהיה שונה. אגב בויקיפדיה לא מוזכר דבר מעניין חומרים נוספים בזכוכית מחוסמת אלא רק חימום מיוחד.
''זכוכית מחוסמת היא זכוכית שעברה חימום מבוקר לטמפרטורה של כ-700 מעלות צלזיוס ולאחר מכן קירור מהיר מאוד באוויר. תהליך זה גורם להכנסת מאמצים בזכוכית והופך אותה לבעלת חוזק גבוה פי 3–5 מאשר זכוכית רגילה (מורפית, שעברה הרפיה). החוזק נובע ממאמצי לחיצה שנוצרים בפני השטח של הזכוכית ואלו מקשים על התקדמות סדקים בזכוכית.''
זכוכית קרמית שונה מזכוכית מחוסמת.
להלן מ"ויקי" בענין זכוכית קרמית":
"על מנת ליצור זכוכית קרמית, יש לחמם זכוכית רגילה, לקרר ולחמם שוב. אך טיפול בחום אינו מספיק. כי צריך להוסיף חומר שיוכל לעשות נוקלאציה ובכך לאפשר את תחילת הגידול הגבישי. במטרה להפוך את הזכוכית לזכוכית קרמית בעלת מבנה קריסטלי, קודם כל יש לטפל בחומר בטמפרטורה של כ-1,000°C, בין שעה לשעתיים במטרה ליצור זכוכית רגילה.
לאחר מכן לוקחים גולות במסה של 25–30 גרם, ושמים על משטח פלטינה. הגולות מחוממות ל-1,500°C במשך 30 דקות, ולאחר 30 דקות מוציאים את הגולות המותכות ומקררים אותן בטמפרטורת החדר. אם יש צורך בהוספת חומרים נוספים לקבלת חומר בעל תכונות רצויות, אז טוחנים את הזכוכית לאבקה, ומוסיפים לה את התוסף הרצוי, ושמים שוב לחימום באותם התנאים, למשך 30 דקות נוספות. התוסף הוא בדרך כלל מלח. המלחים הנפוצים שמוסיפים על מנת ליצור זכוכית במבנה קריסטלי הם: ליתיום פחמתי Li2CO3, אלומיניום חמצני Al2O3, סידן חמצני CaO וטיטניום אוקסיד TiO2.
ניתן לקבל זכוכיות קרמיות עם תכונות שונות בזכות הוספת תוספים שונים וחימום לזמנים שונים. יעילות התוסף נמדדת בהתאם לעובי שכבת הזכוכית הנוצרת- ככל שהשכבה עבה יותר התוסף הוא יותר יעיל. זכוכית ללא תוספים לא יכולה ליצור מבנה קריסטלי מכיוון שאין חומר שיוכל לאפשר את תחילתו של מרכז הגיבוש."
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 279 אורחים