יושב הארץ כתב:לאחרונה קמו להם כל מיני מרצים הזויים והקימו קווי תוכן שם מדברים כל היום על הבונים האלו שכביכול מנהלים את כל העולם, הם אחראים על החיסונים, והם מסתירים את "כוכב יעקב" שהולך תיכף לרדת על כדור הארץ, פשוט הזוי. וגם נתניהו ובנט חברים שלהם..
אחד מהרבנים ההם שלח לי קונטרס במייל שאני יפיץ את זה משום פיקוח נפש. עניתי לו: אולי גם אשתי מהבונים האלו, לך תוכיח שלא...
אחד מהמדומיינים האלו נתן הרצאה באיזה מקום, עם מצגות מפורטות על כל סוגי הנצרות וכו', ואחד שהיה שם סיפר לי שהבן שלו נער בן 14 פשוט קיבל מחלת נפש בעקבות מה שראה, וחי היום על כדורים. כל אלו שמפיצים את הבדתות האלו רק נותנים כח לכל מיני כתות של ע"ז. ושומר נפשו ירחק מהם.
אמת ויציב ונכון וקיים וכו' וכו' וכו'.
חייבים להוקיע
(זו מילה קשה מדי, יותר בכיוון של "להתעלם") את ההזיה הזאת מקרב מחנינו, היא גוררת למרבה הצער בעיקר בעלי תשובה בתחילת דרכם, ולהבדיל בטלנים שעתותיהם כביכול בידיהם.
זה נראה כמו כל מיני אנשים שביזבזו יותר מדי זמן מחייהם על הקונספירציות האלה (איני אומר שאין בהן גרעין אמת, ונאמנים עלי דברי מוהרנ"ת מברסלב וג"ע הבן איש חי ועוד בעניין הכתה הנ"ל), ועתה (בזכות הקורונה) קיבלו במה, ומפיצים את רעיונותיהם ההזויים באין מפריע. וכמו כל דבר בעידן הרשתי זה מגיע בסופו של דבר גם לחרדים, ומקבל גוון דתי...
זכורני לפני 8 שנים, כשהיה חשש מכך שהטמא של הנוצרים יבוא לבקר בציון אדוננו דהע"ה, ועשו בזה כמה השתדלויות (פתחו שם כולל תהלים וכו', ומנייני תפילות ועוד), ואז הצטרפו ל"חגיגה" כל מיני חכמולוגים עם דיבורים על קונספירציה של השתלטות הנצרות והקמת מרכז נוצרי בהר ציון ושאר שטויות (כאילו הציון היום, וגם לפני 20 שנה, לא מוקף מג' רוחותיו בכנסיות ובבתי קברות של נוצרים מכל המינים והסוגים...). זה אמנם לא הפך את דעתי על המאבק הנ"ל, שהתנהל עד אז מתוך התרוממות מעל הטענות האלה והחפירה וההתפלשות הביזארית הזו ועיסוק בשקלא וטריא בכל מיני עקרונות של הדת הנוצרית כאילו יש בהם ממש (וכאילו על כל יהודי מוטל להיות מונח בעקרונותיהם הטמאים, משל היה חמור נושא ספרים באיזה וויכוח בברצלונה לפני 700 שנה), אבל גרם לי לחפש כל דרך לנסות שלא יקשרו בין מי שבאמת חפץ לשמור על קדושת המקום לבין אוסף ה"ידענים" האלה.
ובכלל, כל התרבות הזו של "רבני וידאו" ששותים מים המאררים ומקיאים אותם על אזני צאן מרעיתם, כביכול באצטלא של "התחזקות" ו"התבדלות" וכו', אין לדבר סוף, ואחריתה מי ישורנה (לא באותו עניין של ה"בונים החופשיים", אבל לפני כמה חודשים איזה אחד התראיין לכלי תקשורת וסיפר שכל יום בצהריים הוא פותח את המכשיר שלו ומעלעל מה התחדש לאחרונה, כולל דברים של פריצות ממש, כדי שיהיה לו על מה לדבר בדרשות, שיהיה "אקשן". ועוד רבנים אחרים, הצווחים בקולי-קולות מאמרי זוהר וכתבי האר"י, שבשנים עברו היו עוברים בלחישו מפי חכם לאוזן מבין, בחדרי חדרים ובאבנתא דליבא, וכל זה כדי ""לזכות את הרבים""... (וכבר הכה על קדקדם הגרש"מ עמאר שליט"א) כבר לא חושבים במושגים של תורה ויראת שמים, חושבים במושגים של תקשורת המונים ואינטרנט. או שכמו שראיתי איך יושבים שני בעלי תשובה בני 30-40 (עם וותק אמנם של 15-20 שנה, מתוכם הם מבלים כבר למעלה מעשור בנתינת שיעורים לבחורים/נשים(!) ושיעורי קבלה... איידי דטריד למפלט - אימתי בלע?!), ומעבירים הרצאה בנושא "זירוז לידה כן או לא"... כאילו מדובר בהכנת תה מכלי שני או כלי שלישי, ולא בשאלה שאמורים לשאול בזמן אמת ובכובד ראש ת"ח רציני שידיו רב לו). אוי לה לאותה בושה אוי לה לאותה כלימה. איפה הדור שהגר"ש שבדרון, הגר"ע יוסף, והגרב"ז חשין (ועוד) זכר צדיקים לברכה היו המחזירים בתשובה שלו?!? ואנה אנו באים?).
אמת, יש דור צעיר שקם, אבל יש כאלה שמחפשים באמת כבוד שמים, ויש כאלה ש...
נ.ב. סתם נזכרתי - לפני מספר שנים פגשתי זקן ספרדי אחד, יהודי פשוט, ברחוב הנביאים, ועזרתי לו לעלות אל ביתו, והוא אמר לי שאני מזכיר לו את הנהג של הרב חשין, שאלתי אותו מאיפה הוא מכיר אותו, וסיפר שהיה מסתובב אצלו לשמוע השיעורים שלו שהיה נותן בירושלים. וסיפר שפעם אחת כשהגיע הרה"ק מהר"י ט"ב מסאטמאר זיע"א לירושלים, חפץ הרב חשין לפגשו, וניגש לאכסניא שלו בליווי שניים-שלשה תלמידים (ביניהם מספר הסיפור הנ"ל), וכשבאו ליכנס בחצר, עצר אותו הגבאי וצעק עליו ביידיש. הרב חשין לא התווכח הרבה, חזר לאחוריו, ואמר "עשיתי את ההשתדלות והתיקון שלי", והלך הביתה. ע"כ המעשה.
היום, כל איזה לץ עם ערוץ באינטרנט היה עושה מזה גאנץ עסק, אם היו נותנים לו להיכנס, היה שולח תמונה לאלבומים השבועיים בתשלום (או שמפרסם בערוץ שלו "תיעוד מרטיט" מהמפגש), ואם לא - אז בוודאי איזה סרטון שהיה רץ בווצאפ עם תיעוד מההתנהגות של גבאים XYZ שלא נתנו וכו', העיקר שישמעו ממנו... "ונעשה
לנו שם".