הוגה ומעיין כתב:היה לי - אבלח"ט - משא ומתן הלכתי עם המנוח ר' שמעון בולג, סביב דברי רס"ג בספר הגלוי העוסקים בביאור משנה בכלאים. באורך רוח ובהרחבה ליבן עמי את הדברים, בע"פ ובכתב, ובשמחה רבה על דברי תורה חדשים, כדג במים על טיפה חדשה. על חלקו בבירור הדברים הודיתי לו בהערה 9 במאמר שפורסם ע"פ ההתכתבות הזו.
הוא סיפר על תוכנית להוציא לאור אסופה של פירושים למשנת כלאים. האם מישהו יודע אם כבר זכה להוציאם?
שיף כתב:אחד מיוחד מצדיקי ב"ב
הג"ר אליעזר שאול פרסמן זצ"ל
.השוחט כתב:הרה"ג ר' חיים שמחה גרודזיצקי זצ"ל
.השוחט כתב:בד"ה. אכן, הוא תלמיד פוניבז'.
התחתן באלול תשמ"ב בערך.
.השוחט כתב:בד"ה. אכן, הוא תלמיד פוניבז'.
.
.השוחט כתב:אני זוכר מעשה, איני אחראי לנכונתו. היו שכינוהו בישיבה בדרך עליצות נעורים "חיים שמחה הכהן" אע"פ שלא היה כהן.
לשאלתי אמרו לי שזה משום מעשה שהיה.
שנזדמן לאיזה פדיון הבן ושכחו להזמין כהן, ועוד רגע עמדה להתפרץ שם מחלוקת נוראה במשפחה בעקבות המחדל.
ר' חיים שמחה אמר להם שאין בעיה היות שהוא כהן מיוחס מאד.
הוא לחש לאבא מה לעשות שלא תהיה הברכה לבטלה. איני יודע את כל הפרטים. ושכמובן אחר כך יפדה את בנו כדין אצל כהן אמיתי.
רוחב דעת ועוז רוח שכזה אצל בחור צעיר אינו מן המצויים.
יונת אלם כתב:הגאון רבי משה אריאל זצ"ל ת"ח מופלג וגריס באורייתא תדירא. בנו של הרב דמגדיאל הג"ר פרץ זצ"ל וחתן הגר"ש שבדרון זצ"ל.
שנים רבות למד בכולל הלפרין בבני ברק וקבע מקום תפילתו בהיכל ישיבת פוניבז. היה מקורב מאד מאד למרן הסטייפלר ולמרן המשגיח רבי יחזקאל.
המספידים בהלוויה אמש דברו על יגיעת התורה בצער ומץוך יסורים שנים רבות ועל עבודת המוסר תמידית לאורך שנים.
אבני גזית כתב:הגה"צ המקובל רבי ראובן אליעזר דרעי זצ"ל, תלמידו המובהק של הגה"ק רבי מרדכי שרעבי זי"ע.
יהודי קדוש שהעמיד הרבה תלמידים הגונים.
חולין כתב:בד"ה, הלך השבוע לעולמו הדיין הרב אריאל שוייצר זצ"ל
נחומצ'ה כתב:הרב שוויצר זצ"ל, א' הדברים שודאי יעמדו לו לזכות,
זו עריכת הספר 'משפט כהלכה', והוא סיכום נפלא על מרבית חלק ג' בחושן משפט
מבקש חכמה כתב:היכן ספר זה מצוי?
נחומצ'ה כתב:מבקש חכמה כתב:היכן ספר זה מצוי?
בעיקרו הוא אזל מחנויות הספרים. יצא לו רק ב' מהדורות. חיפשתי לפני שנה בכל ירושלים. ואין.
המו"ל של הספר גר בלונדון [הרב שמחה יונה קליין שליט"א]. וביקשתיו וכך בא לידי.
יונת אלם כתב:הגאון המובהק רבי חיים צימבליסט זצ"ל אב"ד ת"א
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים