עזריאל ברגר כתב:לגבי הכותרת - נקוט האי כללא בידך:
כל אדם ש"יודע הכל" ואינו יודע לומר "אינני יודע" - לא תאבה לו ולא תשמע אליו ואל תלמד מפיו...
רק מי שיודע לומר "אינני יודע" - כדאי ללמוד ממנו.
יהודהא כתב:עזריאל ברגר כתב:לגבי הכותרת
... יודע אני שבאקדמייה רבו טעויתיהם בזדון ובשגגה.
ר_חיים_הקטן כתב:(לאחרונה, כל השאלות ששאלתי מהאקדמיה אם ענו לי שאין להם את היכולת ליכנס. ז"ל המכתב האחרון שקיבלתי מהם: כדי להשיב לך תשובה רצינית יש לערוך מחקר על השימושים בשמות התואר האלה במקורותינו, אך לצערי לא נוכל לעשות זאת במסגרת מתן תשובות לציבור עכ"ל).
קמנו ונתעודד כתב:דווקא התשובה של תמר קציר טובה מאוד, כתשובה על רגל אחת.
האם אתה מצפה מהאקדמיה לדעת את גלגוליו של כל פירוש לכל ביטוי וביטוי? מה שיושבים וחוקרים יודעים, ומה שלא חוקרים לא. ולא חסר מה לחקור.
יהודהא כתב:ר_חיים_הקטן כתב:(לאחרונה, כל השאלות ששאלתי מהאקדמיה אם ענו לי שאין להם את היכולת ליכנס. ז"ל המכתב האחרון שקיבלתי מהם: כדי להשיב לך תשובה רצינית יש לערוך מחקר על השימושים בשמות התואר האלה במקורותינו, אך לצערי לא נוכל לעשות זאת במסגרת מתן תשובות לציבור עכ"ל).
---------------------------------------------------
תודה על המובאה.
ועצוב שכך הם פני הדברים , אנשים שיושבים על תקציבים גדולים ושמים עצמם ברי סמכא לקבוע מילים \משפטים ,לפסול ולהכשיר להמציא ולגנוז - הרי ניתן היה לצפות מהם לתשובה מהותית ומשמעותית יותר.
רציני כתב:בספר בית העלמין של יהודי שאלוניקי מביא כמה מצבות מלפני 400 - 300 שנה שכתוב בהם אבן הראשה כמו ביטוי על המצבה.
פולסברג כתב:https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=51&t=57226&p=725477#p725477
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 54 אורחים