חד ברנש כתב:מנקיי הדעת שבירושלים כתב:מחשב מסלול כתב:זכרונם לברכה של אהרון פרלוב
ניסן מתחילת החודש עד פסח
https://drive.google.com/file/d/1gp9NBA ... p=drivesdk
הקישור חסום. דרושה הרשאה.
שלחתי בקשה להרשאה
חד ברנש כתב:מנקיי הדעת שבירושלים כתב:מחשב מסלול כתב:זכרונם לברכה של אהרון פרלוב
ניסן מתחילת החודש עד פסח
https://drive.google.com/file/d/1gp9NBA ... p=drivesdk
הקישור חסום. דרושה הרשאה.
בריה נמוכה כתב:אשמח לקבל
יצחק יולדוב מהר"ל מפראג, חייו ויצירתו הספרותית בתוך מהר"ל אקדמות
חד ברנש כתב:היכן זה פורסם?
בתוך הגולה כתב:בריה נמוכה כתב:אשמח לקבל
יצחק יולדוב מהר"ל מפראג, חייו ויצירתו הספרותית בתוך מהר"ל אקדמות
מאמר זה אין בידי אך בראש מהד' הרשקוביץ (קלאר-קהת) תפארת ירושלים תשע"א נדפס מאמר שלו בשם 'המהר"ל מפראג וחיבוריו'.
מאחר ומדובר בערך באותו זמן פרסום ובערך באותה כמות חומר (כעשרים עמודים) אני משער שיש חפיפה רבה בין המאמרים ולכן אני מצרפו בזה.
[צילום גרוע מאד שנפגם יותר בהמרה לPDF. אם יש קטע מסוים שלא ניתן לקריאה אנא הודיעוני ואנסה להשיג צילום איכותי יותר]
פולסברג כתב:חד ברנש כתב:היכן זה פורסם?
לא רציתי לעבור אלפני עור, אבל... 'מעריב', ו תמוז תש''מ
[דומני שראיתי במקו''א שפורסם גם בבמה אחרת]
פולסברג כתב:דוד תמר: טעויות סופרים וחכמים. 'מעריב', ו תמוז תש''מ
חד ברנש כתב:אז אתה מבקש זאת מאחרים?
מעריב ערבים שלא ....
אולי 'מודי' של נטפרי יעזור לך?
בתוך הגולה כתב:פולסברג כתב:דוד תמר: טעויות סופרים וחכמים. 'מעריב', ו תמוז תש''מ
איננו שם.
אני מניח שהמקור עליו אתה נשען הוא התורה וכתבה לר"א קורמן עמ' 205 הערה 2. אבל צ"ע אם ראוי לסמוך עליו, שהרי הערה זו בטלה מקצתה כי דברי ברויאר שהזכיר אינם בעמ' 202 אלא בעמ' 578~ והם נוגעים לקטע הבא בדבריו ולא לקטע המצוין בהערה.
בין כך ובין כך צריך לחפש כנראה בעיתון המתחרה, 'ידיעות אחרונות' ששם פרסם ד' תמר מדור בשם זה כמבואר בדברי פרופ' גריס בהספדו על ר' שמואל אשכנזי.
יערוסלב כתב:אני מחפש את הספר (ליקוט) מרגלא בפומיה דיעקב, סיפורים שסיפר ר' יעקב פרסטר מארה"ב.
ראיתי שבספרייה הלאומית נמצאת. https://www.nli.org.il/en/books/NNL_ALE ... 205171/NLI
האם יש למישהו את הPDF או יש להם איזה ידע איפה אפשר להשיג את זה
בן_אליעזר כתב:ערך הכנעה
ילקוט ראובני - ערכים - ערך הכנעה
[אות א]:
סוד אחד עשר כוכבים משתחוים לי, דע כי ע"י זה יש כח להכניע י"א אלופים דעשו כו'. מנין י"א הוא מפורסם כי י"א קליפי' הם וי"א סממני' קטורת וי"א פסוקים המתחילים בנו"ן ומסיימים בנו"ן כו'. ואיתא בלימודי האר"י מטטרו"ן כולל כל תקמ"ה רקיעים ועמו הרי תתקמ"ו, כי תתקמ"ו הוא י"א קליפין י"א פעמים מנין אלהים הרי תתקמ"ו. והסוד גדול רבו"ת רעו"ת צדי"ק ומכל"ם יצילנ"ו ה' ס"ת תתקנ"ו, וע"י שמש וירח דקדושה ואחד עשר כוכבים דקדושה, יש להכניע י"א אלופים:
{מדרש}:
בקרו טלה כתב:בן_אליעזר כתב:ערך הכנעה
נמצא בד.ב.סילקוט ראובני - ערכים - ערך הכנעה
[אות א]:
סוד אחד עשר כוכבים משתחוים לי, דע כי ע"י זה יש כח להכניע י"א אלופים דעשו כו'. מנין י"א הוא מפורסם כי י"א קליפי' הם וי"א סממני' קטורת וי"א פסוקים המתחילים בנו"ן ומסיימים בנו"ן כו'. ואיתא בלימודי האר"י מטטרו"ן כולל כל תקמ"ה רקיעים ועמו הרי תתקמ"ו, כי תתקמ"ו הוא י"א קליפין י"א פעמים מנין אלהים הרי תתקמ"ו. והסוד גדול רבו"ת רעו"ת צדי"ק ומכל"ם יצילנ"ו ה' ס"ת תתקנ"ו, וע"י שמש וירח דקדושה ואחד עשר כוכבים דקדושה, יש להכניע י"א אלופים:
{מדרש}:
בקרו טלה כתב:בן_אליעזר כתב:ערך הכנעה
נמצא בד.ב.סילקוט ראובני - ערכים - ערך הכנעה
[אות א]:
{מדרש}:
אהרון 37 כתב:אינני יודע אם יש את זה באוצר.
יש ספר שו"ת בשם תשובות ישראל להגאון ר' ישראל טויב שליט"א, מי שהוציא כמה ספרים עבי כרס על הש"ס בשם הערות וחידושים.
אני ראיתי שהוא הוציא ב' חלקים.
אבל, עתה ראיתי מישהו מציין משהו מחלק ד' של שו"ת זה, אינני יודע האם זה טעות דפוס, או שראה את זה בכת"י של הספר, או שאכן יצא כבר חלק ד'.
בח"א יש הרבה מאוד שמועות בהלכה ממרן הגר"ח גריינימן זצ"ל, ביניהם פנינים מעניינים.
בח"ב יש גם הרבה ממרן הגר"ח זצ"ל.
אם מישהו יכול להזמין לידי אחד מהחלקים שיצאו אודה לו מאוד.
חד ברנש כתב:מצורף
ארון הקודש כתב:אשמח מאד אם אפשר לקבל בדחיפות
חידושי הגרי"ז על הרמב"ם, הלכות חמץ ומצה פרק ז' הלכה ט'
ייש"כ
דמשק כתב:ארון הקודש כתב:אשמח מאד אם אפשר לקבל בדחיפות
חידושי הגרי"ז על הרמב"ם, הלכות חמץ ומצה פרק ז' הלכה ט'
ייש"כ
viewtopic.php?p=438115#p438115
ארון הקודש כתב:זה הגרי"ז?
דמשק כתב:ארון הקודש כתב:זה הגרי"ז?
אם אכתוב כאן גרי"ז, זה יועיל יותר ממה שכתוב על הקובץ ועל הדף המצורף ?
קמצן_קדוש כתב:שלום רב לאוהבי תורתך וכו,
אשמח מאוד אם אי מי יוכל לשלוח את הערך "ברכת האילנות" מתוך האנציקלופדיה התלמודית.
יישר כח!
אהרון 37 כתב:חשוב לציין, יש ספר בשם דברי ציון ויהודה לחכם בן זמננו בשם הרב שיינפלד שליט"א, אין כוונתי לספר הזה, מי שציין לספר זה מציין שהוא תלמידו של הגר"י סלנטר זצ"ל.
חיים סופר כתב:מכ"ע הלבנון שנה כז חוברות ט כו בתשרי תרמ"א
חיים סופר כתב:קול מחזיקי הדת שנה י גליון ד טז בכסלו תרמ"ח
מה שנכון נכון כתב:אהרון 37 כתב:חשוב לציין, יש ספר בשם דברי ציון ויהודה לחכם בן זמננו בשם הרב שיינפלד שליט"א, אין כוונתי לספר הזה, מי שציין לספר זה מציין שהוא תלמידו של הגר"י סלנטר זצ"ל.
הכוונה לספר זה, והם דברי זקנו, ע"ש.
פרנצויז כתב:מעוניין בס' מתנת עני (לרבי דוד וייס) על הגה"צ ר"ש וולבה זצ"ל,
https://www.nli.org.il/he/books/NNL_ALEPH003892103/NLI
יש שם תמונות מחזור של תלמידי ישיבת באר יעקב, כמדומה שזה בכרך ג', אם מישהו יכול להעלות כאן צילום של תמונות/תמונת מחזור של התלמידים מתוך ס' מתנת עני.
באמונתו כתב:מצ"ב:
מתנת עני ג.pdf
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 255 אורחים