שומר-הגחלת כתב:
לוצאטי כתב:יצא לאור כעת:
גליונות הירושלמי של ר"ש ליברמן, מאת פרופ' משה עסיס. 2560 עמוד בשלושה כרכים.
לרגל ההוצאה נמכר בהנחה - 360.
https://carmelph.co.il/book/marginalia- ... erushalmi/
יוסף חיים אוהב ציון כתב:גמרא -מגילת אסתר חיבור הפלא ופלא.
הבטחתי כתב:פרסום יד אהרן
יד אהרן.
מלכיאל גרינוולד כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:גמרא -מגילת אסתר חיבור הפלא ופלא.
איקלע לידי היום החיבור הנפלא הלז, בו הפליא המו"ל לעשות פירוש נפלא למגילה ולאגדתא דמסכת מגילה מבלי שיוסיף מלה אחת מדיליה, ואברך עליו ברכת הנהנין. באמצעות העימוד בלבד - כאשר הגמרא תסובב את מגילת אסתר כמו פירוש - חזרה עטרה ליושנה וטללים לראשה עטרה, ונראה בעין מוחשת כיצד שבעת הדפים בסוף פרק א' דמגילה הם פירוש/מדרש רציף על סדר מגילת אסתר (וזו תופעה נדירה שקיים מדרש בבלי על אחד מספרי המקרא, בעוד מתורת א"י יש כמה וכמה מדרשים). כאשר לומדים כרגיל אגדתא זו בלי להחזיק ביד את המגילה עצמה הרי עיקר חסר מן הספר, אך באופן הנ"ל המקרא מתפרש והגמרא מקבלת את פירושה הנכון.
לו את פי שאלו הייתי מציע להציב מול האגדתא הבבלית גם את תרגום שני (כעין רש"י ותוספות) ואולי גם מדרש אבא גוריון, כדי להשלים את כל המדרשים על דף אחד סביב המגילה.
עוד נוספה ברכה מרובה במדור 'מפרשי הגמרא' והוא בתבנית ילקוט מפרשים, המלקט מתוך מפרשים שונים מסודרים לפי סדר הגמרא. מדור זה עדיין צריך השלמה ושיפור. ברשימת המפרשים מופיעים 26 מפרשים, אך עיון קל מעלה שהליקוט מורכב מתוך ספרים רבים אין קץ. כמו כן, לא לצד כל קטע נמצא המקור המלא, פעמים בקצרה (בגליון הדף, כמו בשיטמ"ק) ופעמים בארוכה. גם אין אחידות בנוגע להבאת הפיסקה המלאה מתוך דברי הגמרא במדור מפרשי הגמרא. נקודות אלה צריכות שיפור במהדורה הבאה, בה בוודאי יתווספו עוד הרבה מפרשים.
תורה יהדי''ר כתב:חדש מכתב יד
פירוש רבינו זכאי על הרי"ף מסכת גיטין
הבטחתי כתב:תורת האדם לרמב"ן מהדורה חדשה ע"פ כתבי יד
מהדורת הרב אלכסנדר יוז'וק
דוד קורצוג כתב:הבטחתי כתב:תורת האדם לרמב"ן מהדורה חדשה ע"פ כתבי יד
מהדורת הרב אלכסנדר יוז'וק
תוכל בבקשה לכתוב אם אתה יודע איפה הוא נמכר פה בארץ בחנויות? כי אני לא מוצא לזה אפילו לא רמז באתרים של החנויות ספרים של בני ברק ובדקתי בכל הארבעה וגם של בלוי, אשמח לעזרה בתודה מראש.
הבטחתי כתב:קניתיו באברמוביץ' במאה שערים
אמרו לי שגם בוינקל הוא נמכר
(כמדומני, שגם בבלוי השבוע הוא נמכר, מישהו מק"ס קנאו בדוכן, אולי לא של בלוי, אינני בטוח בזה).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 508 אורחים