בגולה כתב:הסדרה כולה, תכלול 2 כרכים, או יותר?
האם כבר נמצא בחנויות?
טשרנוביץ כתב:אולי זה לא מעניין הפורום הנכבד .אשמח אם בכל זאת אקבל המלצה איזה מהמדורות כדאי לרכוש ? או את שתיהם שיהיה דבר השלם
הוד_והדר כתב:נחכה למהדורא שלישית שלפי השמועה הרב ד.א. מנדלבוים אמור להוציא לאור
ואז יבוא אחד ויוציא מהדורא רביעית כלול מכל הנ"ל.
הוד_והדר כתב:נחכה למהדורא שלישית שלפי השמועה הרב ד.א. מנדלבוים אמור להוציא לאור
ואז יבוא אחד ויוציא מהדורא רביעית כלול מכל הנ"ל.
תורת המן כתב:ואני לא ידעתי לזה שום משמעות. הרחיד"א סיפר להם שלא היה אוכל בשר, ועל כן כשרצו בני הקהילה להזמינו לסעודה הוצרכו להזמינו לסעודה של מאכלי חלב ומאכלי דגים, ר"ל סעודת חלבי. ולזה לא היה להחיד"א שום מענה והוצרך ללכת, אף שהיה צר לו על כשרות הכלים, ועל השפחות שלדעתו לא היה מקפיד כ"כ בכשרות, ולבסוף ניצל מזה, וסעד אצל אנשים נאמנים.
וכל השאלה של חלב ודגים ביחד, אין לו מקום כאן כלל.
תורת המן כתב:ראיתי שם הערה אחת אשר לדעתי, לא עמדו על כוונת רבינו החיד"א.
פרנצויז כתב:תורת המן כתב:ראיתי שם הערה אחת אשר לדעתי, לא עמדו על כוונת רבינו החיד"א.
ראה מעגל טוב, מהדורת האיר ממזרח, (הרב אסף רביב), תלמים תשפ"ב, במקום הנ"ל, כ"ט אב תקט"ו, (חבל שלא ציינו על הגליון את הדפים במהדורת פריימן, הדבר היה מיקל על המעיינים, כי ברוב הספרים ציינו לפי הדפים ההם), עמ' 206, פלס מעגל הערה 717, שמבארים שהחשש היה לכשרות הכלים שבשלו בהם משחיטתם של השוחטים שנפסלו, וחשש מבישולי גוים, עיי"ש.
נתן הירש כתב:גם אני מצטרף לממליצים על מהדורתו של רביב.
כמה הערות:
א. זה נכון שהמאו"ר עשו יותר שימוש בכתב היד. מצד שני, הם גם ביצעו שינויים לטובת ה-"תורניזציה" שכבר הוזכרה לעיל (כמו להחליף את המספר הלועזי שמרן החיד"א כתב בתאריך לאותיות העבריות המקובלות, ושינויים מיאודה ליהודה וכיו"ב). באופן אישי, אינני חושב שהמקומות הספורים שבהם המאו"ר הביאו תיקון מכתב היד עושים הבדל כזה גדול לקורא הממוצע. אבל השינויים דווקא כן מוציאים את הכתיבה של החיד"א מסגנונה המקורי, וזה דבר שמפריע לי.
ב. בהיבט החזותי, המהדורה של רביב מוציאה את הקורא למסע יחד עם החיד"א, וזה דבר נפלא ביותר. על כל עמוד ברור באיזו מדינה החיד"א נמצא, המעברים ממדינה למדינה בולטים, ויש מפה בתחילת הספר שניתן להיעזר בה כדי להבין את מסעו של החיד"א ברמה הגאוגרפית.
ג. בעניין התמונות המובאות במהדורה - סה"כ זה דבר מאוד יפה, ולעיתים מובאים תמונות שממש ממחישות את המתואר ביומן - בין אם זה עותק של כת"י/דפוס שמזכיר החיד"א, או אוטוגרף/פורטרט של אחת הדמויות המוזכרות וכו'. אך יש גם "הגזמות", תמונות וסריקות שהקשר שלהם לטקסט ולעלילה כמעט ולא קיימים. זה עושה לפעמים קצת תחושה של רפרוף בקטלוג של בית מכירות (אם כי גם בזה יש הנאה גדולה בעיני, אך לא בהקשר של הספר הזה).
ד. בפיענוח המליצות - לדעתי אין בכלל מקום להשוואה בין המהדורות, וברור שזו של רביב עדיפה. גם בכמות המליצות שאותרו ופוענחו, גם באיכות הפיענוח, הפירוש עצמו עוזר לקורא להבין את הטקסט (ולא סתם מפנה למקורות ואידך זיל גמור), וכמובן - הפירוש הרציף באמצעות ד"ה, ולא הערת שוליים בסוף כל סימן עם כל הפיענוחים (וזו תמיהה גדולה על מכון המאו"ר שבכלל החליטו להביא את הפיענוחים בצורה המזוויעה הזו).
ה. יש בקיאים ממני שיכולים להרחיב על רמת ההערות והביאורים - אך לענ"ד לא הרגשתי הבדל גדול, ונראה ששתי המהדורות עושות עבודה טובה, אם כי שונה - כפי שכבר תואר לעיל. רק אוסיף שבמהדורת רביב נמצאים המון "עקיצות" כאשר נדרש להסביר על גויים או דתות אחרות, עקיצות ילדותיות מאוד שעוברות בהרבה את גבול הטעם הטוב בעיניי (אני לא מדבר על 'ימ"ש' וכד', אלא על משפטים שלא אביא כאן כי אינם מכבדים את הפורום, שבאמת גרמו לי להתכווץ מרוב בושה). זה לא עיקר הספר, אבל חבל מאוד.
ו. במחיר יש הבדל די משמעותי, במיוחד שהתחשב בעובדה שרביב הוציא למעשה רק חצי ספר, אז צריך להוסיף לעלות של מהדורתו גם את התעריף של הכרך הנוסף שעתיד בעז"ה לראות אור. מצד שני, חלק ניכר מהכרך של המאו"ר הוא בכלל מבואות לחיד"א ולתורתו, נספחים שנמשכים מאות עמודים, ומי שחפץ במהדורה של היומן בלבד צריך לפנות מקום במדף גם לאלה.
דרופתקי דאורייתא כתב:לפני שבועיים יצאה לאור מהדורה חדשה, ע"י רד"א מנדלבוים.
מאוד מוזר שבתוך חצי שנה יוצאות שלושה מהדורות שונות מחיבור אחד!
להבא אני מציע להיות מתואמים, אנחנו לא בדורו של החיד"א שכל אחד יושב לו בחדרו בקצה אחר של הגלובוס.
מעלותיה של המהדורה: תוקנו דברים רבים מכ"י; הערות וציונים נאים; מספרי צד לציון מהד' פריימן; מפות הנסיעה בסוף הספר, ועטיפה נאה של הספר.
מגרעותיה של המהדורה: אין מפתחות!!! לא שמות לא חיבורים, נאדה! לבד ממקומות בהם ביקר. אגב, האם במהדורת המאור יש מפתחות?
במספר מקומות השמיט קטעים שלא מתאימים לציבור החרדי\ חסידי.
המהדורה מומנה ע"י קהילת אהבה ואחווה, ניו יורק, להוקרת פעילותו של רבה הנערץ של הקהילה, חכם שמעון אלוף שליט"א, עם פתיחה בעברית ואנגלית על פעילותו.
עניו כמשה כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:לפני שבועיים יצאה לאור מהדורה חדשה, ע"י רד"א מנדלבוים.
להבא אני מציע להיות מתואמים, אנחנו לא בדורו של החיד"א שכל אחד יושב לו בחדרו בקצה אחר של הגלובוס.
מעלותיה של המהדורה: תוקנו דברים רבים מכ"י; הערות וציונים נאים; מספרי צד לציון מהד' פריימן; מפות הנסיעה בסוף הספר, ועטיפה נאה של הספר.
מגרעותיה של המהדורה: אין מפתחות!!! לא שמות לא חיבורים, נאדה! לבד ממקומות בהם ביקר. אגב, האם במהדורת המאור יש מפתחות?
המהדורה מומנה ע"י קהילת אהבה ואחווה, ניו יורק, להוקרת פעילותו של רבה הנערץ של הקהילה, חכם שמעון אלוף שליט"א, עם פתיחה בעברית ואנגלית על פעילותו.
איפה משיגים בבקשה
יוסף אומץ1 כתב:גא"מ.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:יוסף אומץ1 כתב:גא"מ.
עיין למעלה
מאור אקאלר כתב:זכור לי שיש, "קונטרס מסעות מכתב יד" של החיד"א, הוא נדפס באחת המהדורות?
אראל כתב:אני מחפש מידע על ספר 'מעגל טוב' להחיד"א
אם זה כבר נדפס במהדורא מחודשת?, או אם יש מי שעוסק בזה?
וגם איפא ניתן לקרות אודות מסעותיו של החיד"א, והמקומות בו ביקר ביקרו
(מלבד מה שכתב עליו הרב מאיר בניהו בספרו החיד"א)
אראל כתב:אני מחפש מידע על ספר 'מעגל טוב' להחיד"א
אם זה כבר נדפס במהדורא מחודשת?, או אם יש מי שעוסק בזה?
וגם איפא ניתן לקרות אודות מסעותיו של החיד"א, והמקומות בו ביקר ביקרו
(מלבד מה שכתב עליו הרב מאיר בניהו בספרו החיד"א)
דרופתקי דאורייתא כתב:לפני שבועיים יצאה לאור מהדורה חדשה, ע"י רד"א מנדלבוים.
יוסף אומץ1 כתב:א. אשמח אם כת"ר יצלם כמה עמו' מהמהדורה של מנדלבוים.
עניו כמשה כתב:
הוד_והדר כתב:אבל גם מנדלבוים הפתיע
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 418 אורחים