מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

בעלים מפגלין - אנשי מעמד בקרבן ציבור

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
סייג לחכמה

בעלים מפגלין - אנשי מעמד בקרבן ציבור

הודעהעל ידי סייג לחכמה » ב' דצמבר 13, 2021 12:58 am

יש להעיר האם לרבי אלעזר ברבי יוסי במסכת זבחים מז. שהבעלים גם כן מפגלין בקרבן ורבא מבאר הטעם מכיון דכתיב והקריב המקריב, הלכך הוו להו בכלל המקריב לא יחשב מה יהא הדין בקבן ציבור שעומדים שם בשעת הקרבה אנשי מעמד ישראלים מטעם המבואר במסכת תענית (דף כו.) תשמרו להקריב לי במועדו היאך שומר אם אינו עומד על גביו, האם גם הם יכולים לפגל הקרבן ציבור או שאני ?
נערך לאחרונה על ידי סייג לחכמה ב ב' דצמבר 13, 2021 1:40 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.

עזריאל ברגר

Re: בעלים מפגלין - אנשי מעמד בקרבן ציבור

הודעהעל ידי עזריאל ברגר » ב' דצמבר 13, 2021 11:54 am

סייג לחכמה כתב:יש להעיר האם לרבי אלעזר ברבי יוסי במסכת זבחים מז. שהבעלים גם כן מפגלין בקרבן ורבא מבאר הטעם מכיון דכתיב והקריב המקריב, הלכך הוו להו בכלל המקריב לא יחשב מה יהא הדין בקבן ציבור שעומדים שם בשעת הקרבה ישראלים מטעם המבואר במסכת תענית (דף כו.) תשמרו להקריב לי במועדו היאך שומר אם אינו עומד על גביו, האם גם הם יכולים לפגל הקרבן ציבור או שאני ?

ותיבעי לך כל אחד ואחד מישראל?

סייג לחכמה

Re: בעלים מפגלין - אנשי מעמד בקרבן ציבור

הודעהעל ידי סייג לחכמה » ב' דצמבר 13, 2021 1:38 pm

עזריאל ברגר כתב:
סייג לחכמה כתב:יש להעיר האם לרבי אלעזר ברבי יוסי במסכת זבחים מז. שהבעלים גם כן מפגלין בקרבן ורבא מבאר הטעם מכיון דכתיב והקריב המקריב, הלכך הוו להו בכלל המקריב לא יחשב מה יהא הדין בקבן ציבור שעומדים שם בשעת הקרבה ישראלים מטעם המבואר במסכת תענית (דף כו.) תשמרו להקריב לי במועדו היאך שומר אם אינו עומד על גביו, האם גם הם יכולים לפגל הקרבן ציבור או שאני ?

ותיבעי לך כל אחד ואחד מישראל?

זאת לא מיבעי לי דאפשר לומר לפי התוספות בזבחים דף כ"ט. בשם יש מפרשים דבכל מחשבת פיגול בעינן שיעמוד המחשב במקום משולש בעזרה עיי"ש ועיין בשו"ת חזון נחום ח"ב סי' ל"א

חזור אל “בית המדרש”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 178 אורחים