ישורון250 כתב:בקשת עזרה האם רבינו יוסף גיקטליה ז"ל בעל שערי אורה ראה לספר הזוהר הקדוש והשתמש בו?
תודה לעונים
ישורון250 כתב:בקשת עזרה האם רבינו יוסף גיקטליה ז"ל בעל שערי אורה ראה לספר הזוהר הקדוש והשתמש בו?
תודה לעונים
תודה לעונים
ישורון250 כתב:תודה רבה רבה לכל העונים ייש"כ
לענין זו מנין לך?
ח"א שלח לי קישור זה
viewtopic.php?f=7&t=15406&p=174541&hilit=%D7%92%D7%99%D7%A7%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%90#p174541
נדמה לי שלא הביאו מאמר זה תודה מרובה למי שיכול להעלותו
שמעתי ממהר"ר הגרי"ח סופר שליט"א, שתמה מפני מה אין מזכיר מהר"י גיקטליא לספר הזהר הקדוש בהדיא. ובאמת כי במקומות הרבה נראה כי יסוד דבריו בנויים ומבוססים עפ"ד הזה"ק. וכמו שנדפסו ביאורים ועוד לספר שערי אורה ועוד. ואחר זמן מצאתי בתשובת מהר"י גיקטליא הנדפסת בשו"ת בית דוד (חאו"ח סי' יא) שהזכיר בהדיא מדברי הזה"ק. ע"ש
הבטחתי כתב:הרב י. בקר ההדיר את השערי אורה, ודעתו היא בהקדמתו, שודאי ראה גם ראה מהר"י גיקטיליא את הספר. הוא גם טרח ובכ"מ שדברי השערי אורה מקורם מהזהר, ציטט את הזוהר ותרגמו. כמדמוני שמהדורתו נמצאת באוצרנו.
העירוני שכתבו כן כבר לעיל, מחילה על הכפילות.
לענין כתב:לא עיינתי בכל המצויין לעיל. אך זאת אומר, הואיל ופעמים רבות מאד (מאות פעמים!) כותב השערי אורה 'וזה סוד הפסוק'... או כיו"ב, והדברים כתובים בפירוש בזוהר בלשון דומה מאד, לכן ברור לי שהשערי אורה נכתב על פי הזהר, אני לא חושב שיש אפשרות לפקפק בזה.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 364 אורחים