מקדש מלך כתב:עיסקה שאינה סטנדטית ובעלת תשואה גבוהה מעלה חשד מיידי.
לא הייתי ממליץ לאברכים שאין להם כסף מיותר לסכן את דירתם היחידה על עיסקאות כאלו.
ודאי כשזה הצעד הראשון שלהם בעולם הנדל"ן, ואין להם את היכולת להבדיל בין הזדמנות להונאה (גם אם שואלים מייבין, הוא לא יתמסר לבדיקה מעמיקה כמו השקעה שלו עצמו).
בקיצור, כדלעיל, מתאים לזן המסוים הנ"ל.
מקדש מלך כתב:עיסקה שאינה סטנדטית ובעלת תשואה גבוהה מעלה חשד מיידי.
מיכאל1 כתב:מענין לענין שמעתי מהגר"י סילמן שמעל אחוז מסויים תשואה (אאל"ט 12 או 15) לשנה לא צריך היתר עיסקה, כי ודאי שהכסף לא יחזור!
מקדש מלך כתב:תשלח לי באישי פרטים...
איש גבעות כתב:יונת אלם כתב:מי שמאד מתמחה בנושאים אלו ויודע ושמח לייעץ לאברכים שרוצים ל'השקיע' ולא ליפול הוא הגאון רבי צבי ברוורמן שליט"א ראב"ד ביתר. רבים הציל מנפילה ורבים בזכותו השקיעו אפה שצריך
מעניין מאד מה דעתו העקרונית בנושא, האם הוא ממליץ באופן כללי לאברכים להשקיע או למשוך ידיהם?
איש גבעות כתב:מקדש מלך כתב:תשלח לי באישי פרטים...
אני לוקח אחוזים...
מקדש מלך כתב:ומה מביא אדם לקנות דירה ב800 על הנייר, כשיש לו קיימת ב400 (מקסימום עם 200 אלף שיפוץ, שתהיה יפה כמו בונבונירה)?
מקדש מלך כתב:מה זה ולול? שם אדם שבונה בעמנואל, או חברה/עמותה?
הרואה כתב:לענ"ד מכיוון שבכל הישובים החרדים (ובגדול גם הלא חרדים) הקרובים למרכז אין דירות גם לא במחיר כפול מזה, אין מנוס מכך שבעתיד הנראה לעין יעלה שם הביקוש בצורה משמעותית, יש שם עכשיו כמה פרוייקטים חדשים במקביל שמוכרים דירות על הנייר סביב ה800 עד מליון מאה ש"ח ואנשים קונים.
דרש-משה כתב:זה גם חלק מהתלבטותי, אני לא יודע בירור עד כמה באמת רוצים ועד כמה באמת יכולים לעזור לכל נכדיהם המרובים בלעה"ר, ואם היו שמחים אם הייתי עושה קצת אקטיביזם כלכלי (כמו שאתה קורא לה) בעצמי, או שלהיפך היו דוקא מעדיפים שאני אמשיך ביגיעת התורה ולא אתעסק בזה בכלל. ואני יודע שאני אמור פשוט לשוחח איתם על זה, אבל אני לא יודע למה אבל קשה לי מאוד לעשות כן, וגם אולי לא אוכל לדעת מזה דיעותיהם האמיתיות בענין.
דודי צח כתב:כמדומני שדווקא בקרב אליטה הבריסקאית השמרנית, נהוג עניין זה, שחלק גדול מאברכיהם שולחים ידם באיזה עניין מסחרי. ועובדה היא, שרוב צאצאיהם רוכשים דירות בירושלים. מה שלא קורה בשום חוג ומגזר שהוא, מזה חצי יובל שנים.
כמדומה, שגם בקרב משפחות האליטה החזונאישניקית, בית גריינימן, ג"כ היה להם הבנה מסחרית ועסקית. ולא טמנו ידם בצלחת.
והמוזר הוא, שהנ"ל הם שני עמודי האור והיסוד של המגזר הישיבתי היום בארץ הקודש - כאשר כולם נשארו מאחורה, מחמת התערטלות מוחלטת מכל ענייני עולם הממון, ודווקא בשני המקורות שעליהם העולם התורני מבוסס ומיוסד, מתנהלים לגמרי בדרך אחרת. הלא דבר הוא.
אש משמים כתב:זה חוקי?
שמש כתב:אש משמים כתב:זה חוקי?
ברוב מוחלט של המקרים - לא.
יש אפשרות תיאורטית לשינוי תב''ע בדירות קרקע או גג בלבד להוסיף עוד ת''ח בבניין המשותף (בהסכמת כל השכנים ועדכון ברשם המקרקעין ועוד - תהליך ארוך).
וגם מבחינה הלכתית פשוט שהשכנים יכולים לעכב על המוסיף בבניין ומרבה דיורים.
דודי צח כתב:שמש כתב:אש משמים כתב:זה חוקי?
ברוב מוחלט של המקרים - לא.
יש אפשרות תיאורטית לשינוי תב''ע בדירות קרקע או גג בלבד להוסיף עוד ת''ח בבניין המשותף (בהסכמת כל השכנים ועדכון ברשם המקרקעין ועוד - תהליך ארוך).
וגם מבחינה הלכתית פשוט שהשכנים יכולים לעכב על המוסיף בבניין ומרבה דיורים.
בשביל זה צריך מזל שיהיו לך שכנים חסידים...
אש משמים כתב:זה חוקי?
איש גבעות כתב:אש משמים כתב:זה חוקי?
הבנייה עצמה חוקית.
הפיצול לא חוקי.
אך כמה וכמה שכנים עשו זאת לפניי כך שזה דבר מקובל.
העיריה מצידה מעלימה עין.
מיותר לציין שאין בזה חשש סכנה.
איש גבעות כתב:מסכים איתך לחלוטין.
ההמלצה היא באופן כללי לקום ולעשות מעשה.
אם הייתי מתעורר לבניה הזו לפני כמה שנים הייתי כיום במצב אחר ועל דא קא בכינא.
לפני כמה שנים זה היה דומה עלי כהר גדול וכעת לאחר מעשה אני מבין שההר ממש לא גדול ומתאים בהחלט לרבים מן האברכים שתורתם אומנותם.
איש גבעות כתב:אש משמים כתב:זה חוקי?
הבנייה עצמה חוקית.
הפיצול לא חוקי.
אך כמה וכמה שכנים עשו זאת לפניי כך שזה דבר מקובל.
העיריה מצידה מעלימה עין.
מיותר לציין שאין בזה חשש סכנה.
שש ושמח כתב:המציאות היא שהאינטרס והרצון של רוב הציבור החרדי הוא שלא תהיה אכיפה של חוקי תכנון ובניה, ולכן אין שום סיבה להתחשב בחוקיהם ותקנותיהם של הפקידים מהמשרדים הממוזגים. בעיקר במציאות ימינו, שאין בניה רצינית לציבור החרדי בזכות הפקידים יר"ה שעסוקים רוב הזמן בשתיית תה וחלק מהזמן בהערמת מכשולים. [וגם בערים חילוניות מצוקת הדיור גרמה להרבה פיצולי דירות].
בהחלט מתאים לרוב מוחלט של הציבור החרדי ששכונותיהם יהיו פחות נאות ומסודרות אם זה יקל קצת על מצוקת הדיור שלהם ושל שכניהם.
כמובן כל זה כשמקבלים את הסכמת השכנים, ובונים בפיקוח הנדסי, ורוב מוחלט של חריגות הבניה כך הם.
שש ושמח כתב:בהחלט מתאים לרוב מוחלט של הציבור החרדי ששכונותיהם יהיו פחות נאות ומסודרות אם זה יקל קצת על מצוקת הדיור שלהם ושל שכניהם.
איש גבעות כתב:בעקבות פתיחת האשכול הדן בשאלה המעיקה האם מותר לאדם להתחייב לצורך נישואי בניו ובנותיו סכום שאינו יודע כיצד יוכל לפורעו אני מעלה מחדש אשכול זה בתקווה שהשאלה תתייתר בהגיע עת דודים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 125 אורחים