מהו פת הבאה בכיסנין, יש - אומרים שהוא פת שנעשה כמין כיסים, ממולא בפירות או בבשר או בגבינה וכיוצא בו, וכן כשנעשה כמו פשטידה, ויש אומרים שהוא פת שנילוש בשמן או בשומן או בדבש או בחלב או בבצים או בשאר מי פירות אפילו עירב בו גם מים אלא שהוא המועט. ואנן נקטינן כדברי שניהם להקל, ומחזיקין אלו ואלו לפת הבאה בכיסנין.
הקיצשו"ע הביא כאן ב' דעות מתוך הג' בביאור "פת הבאה בכיסנין", אך דעת רב האי גאון שהוא כעבין יבשים שכוססין - לא הביא.
[ולפי"ז על מציות, קרקרים, בייגלה וכדו', אין מברכים מזונות אלא המוציא]
האם יש מישהו שעמד על כך וביאר את טעמו ושיטתו ??