לבי במערב כתב:ביכלתכם, כמובן, לחלוק עלי.
לא כתבתי אלא את התרשמותי האישית (ו'כמדומה' לי שלא נתחייבתי מעולם לפרט במה בקי אני ובמה לא...).
שש ושמח כתב:איזו היתממות, מצבם של בתי הדין של הרבנות ידוע לא מהיום וכן דעתם של גדולי ישראל עליהם,
ומי שכל מה שיש לו לכתוב לדייני הרבנות במכתב הפרישה שלו [שאותו הוא טורח להדפיס בהבלטה בראש ספרו] זה לא על יראת חטא, לא על הצורך שלא להיות מושפעים מלחצים של מרשיעי ברית למיניהם, אלא רק שעליהם להקל יותר, ולא לפחד מגדולי הדור, וכן לפחד מבג"ץ - בהחלט מראה על עצמו היכן הוא עומד.
שש ושמח כתב:איזו היתממות, מצבם של בתי הדין של הרבנות ידוע לא מהיום וכן דעתם של גדולי ישראל עליהם,
ומי שכל מה שיש לו לכתוב לדייני הרבנות במכתב הפרישה שלו [שאותו הוא טורח להדפיס בהבלטה בראש ספרו] זה לא על יראת חטא, לא על הצורך שלא להיות מושפעים מלחצים של מרשיעי ברית למיניהם, אלא רק שעליהם להקל יותר, ולא לפחד מגדולי הדור, וכן לפחד מבג"ץ - בהחלט מראה על עצמו היכן הוא עומד.
נהר שלום כתב:שש ושמח כתב:איזו היתממות, מצבם של בתי הדין של הרבנות ידוע לא מהיום וכן דעתם של גדולי ישראל עליהם,
אף שמיותר לתקנך כי אתה כותב בזלזול כלפי ת"ח גדול לאורך כל האשכול
אבל לזכרוני זה רק קטע קטנטן מתוך מילות הפרידה של הגר"ש דייכובסקי, ורק אתה מכיר דוקא אותם בגלל שצוטטו ע"י החילונים
דרומי כתב:יש כלל בסיסי 'אל תדין את חבירך עד שתגיע למקומו'.
אם יש כאן אחד מחברי הפורום שמשמש בעצמו בתפקיד הרגיש והאחראי של דיין רשמי אקבל את תגובותיו בנושא ביתר רצינות.
איש_ספר כתב:לכאורה לנעול ויפאש"ק
פרנקל תאומים כתב:משוש דורים כתב:קראתי כמה מאמרים של ה' דיכובסקי, גם שמעתי אותו נושא דברים באירוע מסויים, מכל דבריו מריח ריח חזק של....
אני מבין למה הגריש"א התנגד כ"כ למינויו כרב ראשי.
שקר וכזב. הגרי''ש זי''ע לא התנגד עקרונית למינוי הגר''ש דיכובסקי לרב ראשי. אדרבה. אלא שלא היה לו כל סיכוי, ולכן התמיכה בו היתה חסרת טעם. משא''כ לה' מצגר, שמלבד תמיכת החרדים היתה לו גם תמיכה של חלק מהדתיים לאומים ושל החילוניים וכך הוא יכל לגבור על הגר''י אריאל מרמת גן, שלבחירתו אכן מרן הגריש''א התנגד.
דרופתקי דאורייתא כתב:אני רק רוצה למחות כאן על זלזול בת"ח, להשמיט את התואר "הרב" מהרב מצגר,
המשך התגובה - ראו בהודעות פרנקל תאומים לעיל על הרב דיכובסקי, מה שכתב על הרב שש ושמח שהשמיט התואר הנז' מהרב דיכובסקי.
לגופם של דברים,
לו כותב המאמר הנ"ל היה למשל הגר"ש וולבה, או כל מישהו אחר, לא היו הדברים מתקבלים כראוי? הדברים שלו אינם נכונים? הוא סך הכל בא לעורר על נקודות שצריכות חיזוק אצל רבים ושלמים, ולא צריך לרדת לקטנות ולחילוקים. הרעיון ברור.
אלא מאי, הבמה שבה פורסמו הדברים. אמת. השאלה היא איזה עוד במה תסכים לקבל ממנו מאמרים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים