סברתו בידו כתב:שמעתי בביהכ"נ אחד ניגון יפה בברכת החודש. מישהו מכיר ניגון כזה, ויכול להעלותו לכאן?
לבי במערב כתב:הר"ר לב שי' לייבמאן האריך בזה בספרו (שצוין באשכול הסמוך) ע' 41 ואילך (גם הפרקים שלאח"ז - עד ע' 95! - עוסקים בנושא)..השוחט כתב:בענין ניגון נשגב זה דד' בבות, זה כמה חשקתי למצוא מי שילמדני היכן הוא גבול כל בבא. על פניו יש כמה אופנים בזה, ואין זה ברור כלל באופן טבעי.
לכשיבקע כתב:אשמח אם יש למישהו את הניגון 'אמר ה' ליעקב' במנגינה המקובלת, המוכרת בעיקר בגלל ה'צוה צוה צוה וכו'.
לענין כתב:שמעתי פעם שיר נפלא על אחת מתפילות הרמח"ל בתקט"ו תפילות. התפילה (והשיר) פותחת (כמובן) ב'אל אחד יחיד ומיוחד' (הרי קול זעקת בני ישראל עולה לפניך... והוא קול הצאן, צאן קדושים). מילים מרטיטות ביותר.
שר את זה נתנאל ניסן, וזה התפרסם באיזה דיסק של בחגוי הסלע קרוב לשנת תש"ע.
היודע יבורך.
סברתו בידו כתב:תודה, אבל זה לא אף אחד מאלו.
חרט כתב:לכשיבקע כתב:אשמח אם יש למישהו את הניגון 'אמר ה' ליעקב' במנגינה המקובלת, המוכרת בעיקר בגלל ה'צוה צוה צוה וכו'.
כבודו כנראה מתכוון לזה.
אבל זה מקבץ של מקבץ מנגינות ע"י "לחיים טיש" - שמלבד המילים אין קשר ביניהן.
"אמר ה' ליעקב" במנגינה המקובלת, היא יצירה של ר' ינקל תלמוד הגוראי, ומושרת לראשונה ע"י דוד ורדיגר עם נער הפלא יהושע קמפינסקי.
הניגון "צוה צוה" נכלל בכלל היצירות שיוצרם הוא מר "עממי".
וזה הביצוע המקורי:
לי א רוזן כתב:אפשר בבקשה השיר די ליכט מניגוני נבהרדוק?
תודה
לי א רוזן כתב:וגם אפפוני של חזן יהושע וידר
אנא בכח של חזן הנ"ל
תודה
תא שמע כתב:אם אפשר בבקשה את השיר בני של יעקב שוואקי
אור עולם כתב:אשמח לקבל ביצוע לשיר המושר בישיבת חברון (אולי בעוד מקומות, משם אני מכירו עכ"פ) בשמחות חתנים על הפסוקים: "אודה ה' מאד בפי ובתוך רבים אהללנו. כי יעמד לימין אביון להושיע משפטי נפשו".
חיים שאול כתב:אדון עולם של חברון
אור עולם כתב:אשמח לקבל ביצוע לשיר המושר בישיבת חברון (אולי בעוד מקומות, משם אני מכירו עכ"פ) בשמחות חתנים על הפסוקים: "אודה ה' מאד בפי ובתוך רבים אהללנו. כי יעמד לימין אביון להושיע משפטי נפשו".
חיים שאול כתב:אם אפשר לקבל את אשריך של אבי אילסון
אור עולם כתב:אור עולם כתב:אשמח לקבל ביצוע לשיר המושר בישיבת חברון (אולי בעוד מקומות, משם אני מכירו עכ"פ) בשמחות חתנים על הפסוקים: "אודה ה' מאד בפי ובתוך רבים אהללנו. כי יעמד לימין אביון להושיע משפטי נפשו".
תשואות חן חן להרב זאינץ שליט"א שסייע לי למצוא את הלחן המבוקש.
הוא נמצא בדיסק "נפשי תערוג" של ברסלב.
האם יש למישהו אפשרות להעלותו? (מהאתר בו נמצא צריך להורידו בתשלום)
ייש"כ
ארזי ביתר כתב:אור עולם כתב:אור עולם כתב:אשמח לקבל ביצוע לשיר המושר בישיבת חברון (אולי בעוד מקומות, משם אני מכירו עכ"פ) בשמחות חתנים על הפסוקים: "אודה ה' מאד בפי ובתוך רבים אהללנו. כי יעמד לימין אביון להושיע משפטי נפשו".
תשואות חן חן להרב זאינץ שליט"א שסייע לי למצוא את הלחן המבוקש.
הוא נמצא בדיסק "נפשי תערוג" של ברסלב.
האם יש למישהו אפשרות להעלותו? (מהאתר בו נמצא צריך להורידו בתשלום)
ייש"כ
זה ניגון של ר' משה גאלדמאן ז"ל.
מי אנוכי כתב:חיים שאול כתב:אם אפשר לקבל את אשריך של אבי אילסון
בבקשה, בשמחה!
שיר יפה ומחזק!
בשמחת שדוכיו שורר ר"מ שטיינמץ ניגון זה, ומצו"ב:אור עולם כתב:האם יש למישהו אפשרות להעלותו? (מהאתר בו נמצא צריך להורידו בתשלום)
לבי במערב כתב:בשמחת שדוכיו שורר ר"מ שטיינמץ ניגון זה, ומצו"ב:אור עולם כתב:האם יש למישהו אפשרות להעלותו? (מהאתר בו נמצא צריך להורידו בתשלום)
אור עולם כתב:יש לישהו השיר 'תקע בשופר' (וקבצנו יחד) שהלחין ר' מיכאל טברסקי?
חזור אל “אָשִׁירָה נָּא לִידִידִי”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 52 אורחים