נוריאל עזרא כתב:כעת יצא פרי תאר עם פרי חדש על הלכות בשר וחלב במהדורא חדשה ע"י מכון להוצאת ספרי אור החיים.
בס"ד שאר כרכי הפרי תואר, נמצאים בשלבי עריכה מתקדמים, ובקשתינו שטוחה מציבור הלומדים והמעיינים, לשלוח לנו הערות והארות, וכל דבר שיכול לסייע לעבודת הקודש, או כל דבר שאפשר לתקן ולשפר יותר לתועלת הלומדים. וזכות רבנו האור החיים הק' תגן בעדכם, להתברך בכל מילי דמיטב.
נוריאל עזרא כתב:הגיע לי הספר, אני מצרף כמה עמודים שצילמתי לדוגמא.(מחילה על התאורה).
דוב גרין כתב:גם ה'ביאורים' למליצות מעוררים פליאה.
דוב גרין כתב:נוריאל עזרא כתב:הגיע לי הספר, אני מצרף כמה עמודים שצילמתי לדוגמא.(מחילה על התאורה).
בעמוד ב' ד"ה ולכאורה: "דאיהו לבד דריש ג' לא תאכל חד וחד וכו'". כמובן שצ"ל לא תבשל ופתחו הר"ת 'ל"ת' באופן שגוי.
גם ה'ביאורים' למליצות מעוררים פליאה.
מה שנכון נכון כתב:דוב גרין כתב:גם ה'ביאורים' למליצות מעוררים פליאה.
אכן. ויש גם שאינם מכוונים. למשל "דור מה רמו עיני שכלו" הוא לשבח, אלא שאח"כ כשהורקו מכלי וכו' באו לכלי שפיו צר. ולא כפירושם.
ואגב נשמטה שם במהדורתם מלה, וצ"ל "עדי באו אל כלי פיו צר".
לא מובן למה המלה תחת ב"עומק תחת" מוגדלת. ולמה לא פתחו קטע חדש ב"בין מים העליונים" כפי שהוא במקור. ומה טיב המקף.
נוריאל עזרא כתב:באחד הדפים הראשונים הם כותבים:בס"ד שאר כרכי הפרי תואר, נמצאים בשלבי עריכה מתקדמים, ובקשתינו שטוחה מציבור הלומדים והמעיינים, לשלוח לנו הערות והארות, וכל דבר שיכול לסייע לעבודת הקודש, או כל דבר שאפשר לתקן ולשפר יותר לתועלת הלומדים. וזכות רבנו האור החיים הק' תגן בעדכם, להתברך בכל מילי דמיטב.
המייל שלהם: [email protected]
מחצד חקלא כתב:בענין ס' פרי תואר, שמעתי דבר מעניין מהרב שלמה מ. ד. ועקנין מבני ברק:
רבינו החיד"א כותב בס' כסא דוד דרוש י"ג (דף נ"ה ע"ד), ד"ה וזה:
"... ובהיותו עוסק בתורה ישים לבו ומעייניו לעסוק בתורה לשמה ... והרב פרי תואר בפלפול עמוק כתב ואבא להבין הלכה זו לקשט הכלה זצ"ל".
https://tablet.otzar.org/pages/?&pagenum=109&book=7417
ואחרי החיפוש נמצא בספר פרי תואר יו"ד סי' ק"ח ס"ק א', ד"ה אמרתי, [בתוך ס' פירות גנוסר, אמשטרדם תק"ב, דף רי"ט טור ב']:
"אמרתי אל לבי ללבן הלכה זו כאשר תשיג ידי בעזר הא-ל ית' ליחד שמו ולקשט הכלה בהלכה זו".
https://beta.hebrewbooks.org/reader/rea ... &hlts=&ocr
(והמעיין שם יראה שהוא באמצע פלפול ארוך של כארבעה עמודים גדולים).
התקבל בתשואות חן. מאוד נהנינו, נשמח לקבל עוד הערות והארות.
צ"ל: 'נהנינו'...נוריאל עזרא כתב:נהינו
לבי במערב כתב:צ"ל: 'נהנינו'...נוריאל עזרא כתב:נהינו
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 261 אורחים