הודעהעל ידי עובר ושב » ה' יוני 17, 2021 10:43 am
מתוך שיחה שמסר הראשון לציון, הרב יצחק יוסף שליט"א:
"יצא ספר על הלכות תולעים, הרב ויא, אשריו ואשרי חלקו, הוא זיכה את הרבים, העלה את המודעות להיזהר בתולעים, מצוין.
אבל תדעו, לא כל מה שכותב זה נכון מבחינה הלכתית. הוא אוסר לאכול תאנים, הוא אוסר לאכול תותים, הוא אוסר לאכול גרעינים שחורים, הוא אוסר לאכול תירס, אני לא יודע מה הוא מתיר. הכל אסור אסור אסור.
למה? מצוי שמה תולעים!
מי שלא יודע הלכה, בבקשה שלא יאכל. בעיה שלו. מי שיודע הלכה, יודע שלפי הלכה רק אם יש מיעוט המצוי קרוב למחצה שליש אז צריך בדיקה, הא לאו הכי לא צריך בדיקה.
אני מעיד: האבא זצ"ל, היינו יושבים אצלו עד השנים האחרונות בליל טו' בשבט, אוכלים קצת פירות, דברי תורה והולכים. הוא היה בעצמו פותח את התאנים, בודק אותם טוב בעינים, 'קח, תאכל', נותן לזה, 'וכיפר בעדו ובעד ביתו', נותן לזה, נותן לזה נותן לזה היינו אוכלים בודקים אותם טוב. התותים, חותכים את הראש, פותחים אותם לשתים, בודקים מסתכלים יפה ואוכלים.
כותב הספר הזה, בגרעיני חמניות הוא פעם מצא שם תולעת, הוא הגדיל אותה הרבה ו... יש תולעים בגרעיני חמניות, צריך לפתוח אחד אחד כשאוכלים גרעינים... אחד אחד לפתוח לבדוק, איזה ביטול תורה! אבל כך הוא כותב.
רבותי, לפי ההלכה הוא לא צודק. למה הוא לא צודק? כי זה לא מיעוט המצוי! כמה יש תולעים בגרעיני חמניות? אחד במאה!
אז כל הכבוד שהוא הזהיר את הציבור מתולעים, לזכותו יאמר, אבל צריך לדעת שלא הכל אסור.
תירס, היינו פעם עם התלמידים שלנו בקעמפ, היינו בחיספין, ועלינו לאיזה מקום, כל התלמידים נמצאים איתי, היה שמה אחד מוכר תירס, 'עלה עשן באפו', אמרו לי התלמידים, 'הרב, קנה לנו תירס!' בסדר, קניתי להם. קם איזה אחד: 'הרב יש תולעים בתירס, אוי ואבוי!' הסתכלתי ראיתי התירס טרי, זה לא 'אבד עליו הקלח', אמרתי להם 'רבותי, מי שימצא תולעת אחת, על כל תולעת יקבל דולר!'
ישבו וחיפשו, רצו לקבל דולר, אפילו אחד לא מצאו! כל התלמידים בישיבה, מאה בחורים, כולם אוכלים תירס, חיפשו בנרות את התולעת ולא מצאו!
והוא כותב אסור לאכול תירס. למה אסור לאכול תירס? מה, לא אכלנו תירס? "צריך לבדוק". אוקיי, תבדוק, תראה משהו שחור תוציא אותו, אבל 'סגר עליהם המדבר'? הכל אסור??"