א) בספר באר משה ח"ז כתב שכאשר צולים כבד בתנור יש לחמם את התנור קודם הצלייה, מה הטעם לזה? הרי ממ"נ אם התנור חם שיס"ב יש כאן צלי והכל בסדר, ואם אין יס"ב אין כלום, וכי בעינן דוקא חום רב לצליית כבד, ולא די ביס"ב?
https://beta.hebrewbooks.org/reader/rea ... hlts=&ocr=
ב) בספר הכשרות מביא שצריך שהתנור יהיה פתוח בשעת צליית הכבד, מה הטעם לזה? ואם משום שהאדים יאסרו את הבשר הרי אף דם בעין שינטוף על הכבד לא יאסור אותו דאיידי דטריד למיפלט לא בלע (יד יהודה עג), וכי האדים חמורים מן הדם בעצמו?
[https://www.aliya.org.il/%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9B%D7%91%D7%93/]