מבקש חכמה כתב:מי הוא הרב משה פלפל מנכדי הט״ז תושב צפת?
על זאת כתב:מחפש תולדות ערוך על הגאון בעל קרבן נתנאל זי"ע
יישר כחכם
יהודה בן יעקב כתב:על זאת כתב:מחפש תולדות ערוך על הגאון בעל קרבן נתנאל זי"ע
יישר כחכם
חצי גבורים ז אלול תשע"ד
https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?r ... 07&hilite=
ברוז כתב:דורש מבקש כתב:אני מחפש צאצאים להרב מתתיהו יחזקאל גוטמן. רב ברומניה ואח"כ עלה ארצה בשנת תש"ח ביפו.
מחבר ספרים הידועים "מגדולי החסידות". מי יודע מי הם בניו או נכדיו.
בגליון באר בשדה של שטפנשט נכתב לאחרונה אודותיו.
מזרק טהור כתב:מחפש מידע אודות הגאון ר' יהודה ליווא מפיררה ומנטובה מגדולי חכמי איטליה.הוא היה גיסו(אחי אשתו) של ר' אברהם הלוי מינץ אב"ד ור"מ דק"ק פאדובה.
אני מחפש את זהות הוריו,סביו וכ"ו
תודה מראש
רציני כתב:מזרק טהור כתב:מחפש מידע אודות הגאון ר' יהודה ליווא מפיררה ומנטובה מגדולי חכמי איטליה.הוא היה גיסו(אחי אשתו) של ר' אברהם הלוי מינץ אב"ד ור"מ דק"ק פאדובה.
אני מחפש את זהות הוריו,סביו וכ"ו
תודה מראש
עיין במבוא לשו"ת ר' עזריאל דאיינה (עמוד כח, הערה 35) שאולי שם אביו הרר"ר יצחק.
ח. רוזנברג כתב:בספר הנפלא "בית יצחק" של ר' יצחק רייטבורד מוילנא, בפרשת חוקת, מביא וורט יפה בשם "הרב ה"ג הדרשן המפורסם מו"ה ר' נטע צבי ווייס נ"י איש ירושלים" בשם "רבו הרב ה"ג הצדיק וכו' מו"ה ר' אריה לוב ב"ר זאב ז"ל מביליסטק (אשר נפטר בירושלים ת"ו, י"ד תמוז שנת תרנ"א)".
מיהו ר' אריה לוב הנ"ל? האם מוכר?
תודה.
פרנצויז כתב:ח. רוזנברג כתב:בספר הנפלא "בית יצחק" של ר' יצחק רייטבורד מוילנא, בפרשת חוקת, מביא וורט יפה בשם "הרב ה"ג הדרשן המפורסם מו"ה ר' נטע צבי ווייס נ"י איש ירושלים" בשם "רבו הרב ה"ג הצדיק וכו' מו"ה ר' אריה לוב ב"ר זאב ז"ל מביליסטק (אשר נפטר בירושלים ת"ו, י"ד תמוז שנת תרנ"א)".
מיהו ר' אריה לוב הנ"ל? האם מוכר?
תודה.
אולי הוא המייסד של בהמ"ד חיי אדם בביאליסטוק, הנספד בס' נטעי איתן ח"א דף ל"א ע"ד
https://tablet.otzar.org/pages/?&pagenum=65&book=105497
(תולדות המגיד רבי נטע צבי ווייס, נכתבו ע"י חתנו רבי יוסף צבי סלאנט, ונדפסו בסוף ס' נטע הלולים, לחתנו רח"ז גרוסברג, עמ' צ"ח והלאה).
קאצ'קלה כתב:היכן יש מידע מפורט על המשורר האיטלקי ר' משה ריאיטי שחי לפני שש מאות שנה?
צבי-שפייר כתב:שו"ב. מצו"ב שער לספר בית יצחק ח"ב על איסור והיתר. כתוב שהוא רבי יצחק ממונקאטש. מי יודע אודותיו? המחבר חי עדיין בתקפ"ה, כמו שמופיע בח"א של הספר, המצורף להלן.
קאצ'קלה כתב:הרב צרפתי,
יפה...
אבל אני צריך יותר מזה.
וונדרבר כתב:כמדומה שלא כתוב באף מקום שהוא היה מעיר מונקאטש, ובדרך כלל כותבים עליו "רבי יצחק ב"ר אליעזר מארץ הגר" וכדומה, (וכמו שכתוב בדף השער של ס' "אהל יצחק").
וראה בספרו בית יצחק (אופן תקפ"ז) שלא כתוב שם מאיפה הוא.
אלא שכתוב בלועזית שם משפחתו "Munkacs" (מונקאטש).
בשער הספר (וכן בהקדמה) כתוב שהביא הרבה פסקים מרבי שמעון מקרומנוי רב"ד דק"ק פעסט.
וראה בכותרת להסכמת רבי צבי הירש אופפענהיים אב"ד טעמישוואר, שכתב: הסכמת הרב המאה"ג אשר אנכי יושב תחת צלו המפורסם מהו' צבי אב"ד דק"ק טעמישוואר נ"י. (כוונתו שקהילתו כפופה לרבני טעמישוואר).
וראה בתוך ההסכמה הנ"ל שכותב: והנה הרב המחבר הלזה יושב בישוב ווערשיטץ מורה לעם ה' קרוב ונראה ומהחונים תחת דגלי אהבה ... ח"י סיון תקפ"ד ...
וראה בסוף "התנצלות המלקט": דברי יצחק בן המנוח מה' אליעזר זצ"ל מילדי פלניא ועתה תקעתי אהלי במדינות הגר ...
[מכאן נראה שאינו יליד הונגריה, אלא נולד בפולניה, ואח"כ עבר להונגריה).
חוץ מזה, בספריו אין הרבה פרטים עליו.
(לפני התנצלות המלקט, מזכיר את אשתו רחל ב"ר זאב הלוי שפיטץ, בנו ר' אברהם, בתו ייטל ובעלה ר' מנחם מענדיל).
וראה ס' "שם הגדולים מארץ הגר", מע"ג מערכת י' סי' קפ"ה, (דף מ"ח ע"א), הרב מו"ה יצחק מונקאטש ... אב"ד ווערשעץ ... עיי"ש. וכן מזכירו במע"ס ערך אוהלי יצחק (א', ל"ד) וערך בית יצחק (ב', ל"ח).
וראה עוד: חודש בחודשו - לוח תשנ"ט (קינסטליכער), עמ' פ"ט, שמזכירו בתוספת השם "וייס" לשם משפחתו, ורושם את פטירתו בתק"צ, ראה שם שכתוב: רבי יצחק מונקאטש וייס, דיין בווערשעץ, כ"ט שבט תק"צ.
העיר ווערשיץ, או ווערשעץ, נמצאת כיום בסרביה, (במרחק כשעה נסיעה מטעמישוואר שברומניה), ראה המכלול ערך "ורשאץ", https://www.hamichlol.org.il/%D7%95%D7% ... 7%90%D7%A5
ענפי_ארז כתב:שלום וברכה!
אני מאוד זקוק למידע על הרב משה בן נחום קצנלבויגן שחיי בפרנקפורט במאה ה-19, וחיבר כמה ספרים בהם:
מעייני הישועה - https://hebrewbooks.org/33859
ועוד ספרים כגון אלפא ביתא, והכנעני אז בארץ, שו"ת וכו'
וגם רציתי לדעת אם היה קשור לתנועת ההשכלה בגרמניה??
מאיריחיאלק כתב:מחפש מידע על הרב בן ציון קלמן גלזל היה רב בטוצין
חיס כתב:ענפי_ארז כתב:שלום וברכה!
אני מאוד זקוק למידע על הרב משה בן נחום קצנלבויגן שחיי בפרנקפורט במאה ה-19, וחיבר כמה ספרים בהם:
מעייני הישועה - https://hebrewbooks.org/33859
ועוד ספרים כגון אלפא ביתא, והכנעני אז בארץ, שו"ת וכו'
וגם רציתי לדעת אם היה קשור לתנועת ההשכלה בגרמניה??
הנושא כבר היה בפורם
viewtopic.php?t=27822
מזרק טהור כתב:אני מחפש מידע אודות ר' צבי הירש אב"ד ריישא מח"ס "גאון צבי" שיטה על מסכת בבא מציעא,בנו של ר' יהודה אב"ד דוברומיל.
קיבלתי מידע שאיני מצליח לאמת או לשלול ששם משפחתו היה רבינוביץ.המידע כתוב בספר של ד"ר ניל רוזנשטיין(the unbroken chain)
בנוסף אחיו היה רבי זאב וולף(בעל "לשון הזהב"),ולפי הספר שם אביו היה אלעזר.
לפי נפתלי ווקשטיין יתכן שנפלה טעות או שהיו אחים למחצה(מאותה אם)
בדקתי את כל שמות הנכדים והנינים(בצד של "גאון צבי"),יש יהודה,אין אלעזר,כך שאני מניח שהיו אחים למחצה(מאותה אם),אך אשמח לשמוע האם למישהו יש מידע בנושא,וכמובן מידע לגביי היותו של ר' צבי הירש ממשפחת רבינוביץ
פרנצויז כתב:באופן כללי, שם המשפחה "רבינוביץ" אינו הוכחה שגם אבותיו היו מכונים "רבינוביץ", רבינוביץ = בן של רב.
לדוגמא שם משפחתו של בנו של הג"ר יצחק אלחנן ספקטור, היה רבינוביץ.
[חוץ מזה, ברוסיה היו הרבה פעמים מחליפים שמות משפחה, כידוע, מכל מיני סיבות].
מזרק טהור כתב:פרנצויז כתב:מזרק טהור כתב:בנוסף אחיו היה רבי זאב וולף(בעל "לשון הזהב"),ולפי הספר שם אביו היה אלעזר.
לפי נפתלי ווקשטיין יתכן שנפלה טעות או שהיו אחים למחצה(מאותה אם)
בדקתי את כל שמות הנכדים והנינים(בצד של "גאון צבי"),יש יהודה,אין אלעזר,כך שאני מניח שהיו אחים למחצה(מאותה אם)
שיף כתב:מה הם המקורות להיותם אחים
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 547 אורחים