נוטר הכרמים כתב:מנצלים את האסונות...
משוש דורים כתב:ולעניינינו, אנו יראי ה' צריכים לעשות תקנות הרבה יותר מרחיקות לכת, בענייני בטיחות, ולא לסמוך על הקולות של החילונים, וכך נהגו גדולי ישראל האמיתיים, (הבית ישראל הורה לבוני הבנין ברלב"ח לשים ברזל פי 3 מהתקן, וכשבנו את כולל חזון איש הורה ר' ניסים לחזק היסודות פי 10 מהתקן!!! עד שאמר המהנדס שהיסודות והקונסטרוציה של כולל חזו"א הם כמו של מגדל שלום בת"א). ועלינו להתיעץ עם המומחים בדבר זה, ואז ניתן תשובות אמיתיות לא לחילונים אלא לעצמינו.
משוש דורים כתב: וכשבנו את כולל חזון איש הורה ר' ניסים לחזק היסודות פי 10 מהתקן!!! עד שאמר המהנדס שהיסודות והקונסטרוציה של כולל חזו"א הם כמו של מגדל שלום בת"א). ועלינו להתיעץ עם המומחים בדבר זה, ואז ניתן תשובות אמיתיות לא לחילונים אלא לעצמינו.
יושב סתר כתב:משוש דורים כתב:ולעניינינו, אנו יראי ה' צריכים לעשות תקנות הרבה יותר מרחיקות לכת, בענייני בטיחות, ולא לסמוך על הקולות של החילונים, וכך נהגו גדולי ישראל האמיתיים, (הבית ישראל הורה לבוני הבנין ברלב"ח לשים ברזל פי 3 מהתקן, וכשבנו את כולל חזון איש הורה ר' ניסים לחזק היסודות פי 10 מהתקן!!! עד שאמר המהנדס שהיסודות והקונסטרוציה של כולל חזו"א הם כמו של מגדל שלום בת"א). ועלינו להתיעץ עם המומחים בדבר זה, ואז ניתן תשובות אמיתיות לא לחילונים אלא לעצמינו.
יפה דיברת.
כיוצ"ב אמר מו"ר בזמן הקורונה שאלו החוששים מגזירות הציונים בעניין המסיכה עליהם לחבוש שני מסיכות במקום אחת וכך לא יחטאו בקיום גזירותיהם.
דרומי כתב:קשה לי מאוד להבין את אלו שממשיכים עם זעקות ה'ונשמרתם' כאילו זו כל הנקודה.
ובכלל כל השנה האחרונה מלמדת אותנו כי 'אין לנו על מי להישען' במובן הכי פשוט.
הזהירו אותנו מהקורונה והנה הגיע אסון מירון ולימד כי יש סכנות גדולות יותר...
ולאחר מכן הגיעו הפורעים ימ"ש והראו שברגע אחד יכול מקום בטוח במרכז הארץ להיהפך ל'מקום סכנה' של ממש, ה' ירחם.
ואמר אחד שבעת ברכת 'שהחיינו' בחג השבועות השתא פירש לעצמו את כפל הלשון:
שהחיינו - למרות הקורונה, וקיימנו - לאחר ל"ג בעומר במירון, והגיענו - לאחר הפרעות והטילים...
מאז ומעולם אמרו צדיקים כי כל יהודי קיים בעולם הוא נס מהלך, ובשנה האחרונה התחדדה ההרגשה הזאת פי כמה וכמה. יתן ה' שנדע לנצל זאת לתשובה אמיתית, וישראל עושין תשובה ומיד הן נגאלין.
נוטר הכרמים כתב:חושבני שכיום אין את החשש שיגידו שמי שהוא נקי ומסודר, ודואג לבטיחות ראויה, הוא משכיל. אנחנו לא שם.
אינני חושב שיש אצלנו תרבות של חוסר משמעת מעבר לציבורים אחרים. השאלה - משמעת למי.
תוכן כתב:משפחה יהודית שלימה נמחקה כמעט כולה, וגם אחרי כמה ימים אין מילה אחת בפורום על הטרגדיה הבלתי נתפסת הזאת. כולנו ירון לונדון. מה שברור הוא שעת צרה היא ליעקב, שהרי מי היה חולם שברכבל תהיה דוקא משפחה יהודית. אבל הקב"ה מרמז לנו, שיש לנו להטיב מעשינו, ומידת הדין מתוחה דוקא כנגד עם ישראל. ואני חוזר ושואל את עצמי, מה עלי לעשות במצב זה... ותשובה ברורה אין לי...
תוכן כתב:משפחה יהודית שלימה נמחקה כמעט כולה, וגם אחרי כמה ימים אין מילה אחת בפורום על הטרגדיה הבלתי נתפסת הזאת. כולנו ירון לונדון. מה שברור הוא שעת צרה היא ליעקב, שהרי מי היה חולם שברכבל תהיה דוקא משפחה יהודית. אבל הקב"ה מרמז לנו, שיש לנו להטיב מעשינו, ומידת הדין מתוחה דוקא כנגד עם ישראל. ואני חוזר ושואל את עצמי, מה עלי לעשות במצב זה... ותשובה ברורה אין לי...
עליך עיננו כתב:האם באמת סבור כב' שימצא תשובה כאן בפורום?
לב יודע מרת נפשו וכ"א יודע היטב במה הוא צריך להתחזק
א"כ מה התועלת לחזור ולשאול כל פעם? מי שרוצה להתחזק מתחזק!!
תא חזי כתב:עליך עיננו כתב:האם באמת סבור כב' שימצא תשובה כאן בפורום?
לב יודע מרת נפשו וכ"א יודע היטב במה הוא צריך להתחזק
א"כ מה התועלת לחזור ולשאול כל פעם? מי שרוצה להתחזק מתחזק!!
לא. לא על זה השאלה, אנסה לרמז לך ולא אשנה - השאלה היא למה בב' האסונות הסמוכים הקודמים נזכר עניין זה בפורום בריבוי והארכה (אם כי על הראשון י"ל שהוא היה אז יחיד במינו, וגם היה מרובה נפגעים מאד), ואילו כאן - דממת אלחוט. האם יש לזה קשר לשיוך המגזרי של הנספים?
מענה איש כתב:מה בין הוראות בטיחות ל'חינוך מחדש'?
ואסון קרלין יוכיח שידעו והריעו והתריעו
ובכל זאת קרה מה שקרה
אמנם עכשיו יש איזה 'אפנת בטיחות' כל איזה חסידות שהוסיפה תמיכה לפרנצע'ס
כבר זוכה לכתבה יח''צ מטופשת
אבל תלך לארון חשמל בבית כנסת שכונתי ממוצע
בוקה ומבולקה
אף אחד לא עובר טסט של חברת החשמל
כך שמה שנשאר זה רק לעורר את הציבור
להתריע בכל מקום על מפגעי בטיחות
דרומי כתב:אולי יוציא מישהו מארכיונו את ההתכתבות שהיתה בין תלמידי רבי עקיבא לאחר שהתגלה שמתו ביום אחד כמה מאות תלמידים.
האם היו כאלה שכתבו שם שחייבים דחוף לשנות את הרגלי התזונה שהיו במטבח הישיבה של רבי עקיבא? או שהאויר בבית מדרשו של רבי עקיבא לא מספיק צלול, וצריך לפתוח חלונות?
דרופתקי דאורייתא כתב:שמעתי כי הגרח"י קפלן בשיחה בישיבה ביום רביעי האחרון דיבר על כמה דברים שנידונו כאן, בפרט לגבי הרב'ה מקרלין ועוד, אשמח אם יש מי שיוכל להביא את השיחה לכאן.
הרואה כתב:מרוב שיש לי מה לומר בסוגיות האלו אני לא אומר כלום, אכתוב עכשיו על נקודה בודדת.
עקביה כתב:הרואה כתב:מרוב שיש לי מה לומר בסוגיות האלו אני לא אומר כלום, אכתוב עכשיו על נקודה בודדת.
כתבת דברים של טעם, ואצרף הרהור שלי,
אמש הייתי בחתונה באולם 'היכל הנגינה' בברכפלד, מודיעין עילית.
האולם שוכן על גג של בית כנסת, ובזמן הריקודים היה פשוט מפחיד, הרצפה רוקדת כמו טרמפולינה.
שמעתי שכך זה שם כבר לפני כמה שנים, אבל אמש הייתי שם בעצמי בפעם הראשונה וחשתי שאכן כך.
ב"ה לא קרה כלום, ובעז"ה גם לא יקרה כלום, אבל האם לא צריך לחשוש שכוחה של הרצפה לא יעמוד לה לנצח? ומה צריך לעשות בנדון?
מענה איש כתב:למה שלא תפנה למחלקת ההנדסה בעירייה???
עקביה כתב:מענה איש כתב:למה שלא תפנה למחלקת ההנדסה בעירייה???
לא עלה על דעתי.
זה קשור אליהם?
עקביה כתב:הרואה כתב:מרוב שיש לי מה לומר בסוגיות האלו אני לא אומר כלום, אכתוב עכשיו על נקודה בודדת.
האולם שוכן על גג של בית כנסת, ובזמן הריקודים היה פשוט מפחיד, הרצפה רוקדת כמו טרמפולינה.
שמעתי שכך זה שם כבר לפני כמה שנים, אבל אמש הייתי שם בעצמי בפעם הראשונה וחשתי שאכן כך.
ב"ה לא קרה כלום, ובעז"ה גם לא יקרה כלום, אבל האם לא צריך לחשוש שכוחה של הרצפה לא יעמוד לה לנצח? ומה צריך לעשות בנדון?
מענה איש כתב:עקביה כתב:הרואה כתב:מרוב שיש לי מה לומר בסוגיות האלו אני לא אומר כלום, אכתוב עכשיו על נקודה בודדת.
למה שלא תפנה למחלקת ההנדסה בעירייה???
יוֹסֵפֶר כתב:מענה איש כתב:עקביה כתב:הרואה כתב:מרוב שיש לי מה לומר בסוגיות האלו אני לא אומר כלום, אכתוב עכשיו על נקודה בודדת.
למה שלא תפנה למחלקת ההנדסה בעירייה???
שיגלה להם את אמריקה? זה ידוע שנים, עד כדי שאחד אומר לרעהו שהחתונה בהיכל הנגינה, אומר לו הלה: זה עם הרצפה שרוקדת?..
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 377 אורחים