גאולה בקרוב כתב:המולי"ם של ה"עמק ברכה" לאבי השל"ה- הם בניו?
ארי במסתרים כתב:(מיועד רק למי שמבין הומור של ירושלמים)
ארי במסתרים כתב:אחיו היה הגאון ר' דב מאיר קרויזר (ר' בערל) ראש ישיבת סקווער בארה"ב ומחבר הספרים דבר המלך
ארי במסתרים כתב:אחיו היה הגאון ר' דב מאיר קרויזר (ר' בערל) ראש ישיבת סקווער בארה"ב ומחבר הספרים דבר המלך
שמעתי מנכדו של ר' בערל שפעם נפגשו שני האחים הגאונים יחד, אמר ר' בערל לר' זונדל: כתוב "אין אדם יכול להסתכל באור החמה". ענה לו ר' זונדל מיניה וביה: כתוב "כל מקום אשר דבר המלך ודתו מגיע אבל גדול ליהודים"
(מיועד רק למי שמבין הומור של ירושלמים)
שרוליק כתב:שמעתי ותתקנו אותי אם אני לא צודק.
שפעם סיפרו לר' זונדל שהחזו"א הורה להרוג בן אדם ולהטביעו במים, ור' זונדל אמר שוודאי הרי הוא היה אחד מהם שהחזו"א אמר את זה.
נאשער כתב:[
זה מזכיר לי - מענין לענין - א. את הסיפור על החזו"א והגלינות, שאמרו הבריסקער"ס על החזו"א [אחרי שהוציא את הגליונות.......] לא מצינו "חזון" אלא בנביאים, והשיב לא מצינו "רבי" אלא ברבינו הקדוש.......
סוקר כתב:בחזרה לנושא האשכול
מתוך עיתון הפלס של יום שישי זה
מקורות כתב:סוקר כתב:בחזרה לנושא האשכול
מתוך עיתון הפלס של יום שישי זה
בכתבה שם כתוב שהוא היה מצאצאי רב חיים מוואלאז'ין. האם ידוע למישהו איך?
אמסטרדם כתב:שרוליק כתב:שמעתי ותתקנו אותי אם אני לא צודק.
שפעם סיפרו לר' זונדל שהחזו"א הורה להרוג בן אדם ולהטביעו במים, ור' זונדל אמר שוודאי הרי הוא היה אחד מהם שהחזו"א אמר את זה.
?????????????????
מתפעל כתב:הסימני שאלה הם על הסיפא.
מה הכוונה 'הרי הוא היה אחד מהם' ?
זה כתוב משובש ובלתי מובן.
מתפעל כתב:אגב, במלחמת השחרור כבר היה כבן 24. נולד תרפ"ד, על תקופה זו מסופר שגייסו אותו ושחררו אותו בגלל גובהו.
מתפעל כתב:בספר זהרי חמה שיצא עליו מובא שלמד חברותא עם ר' שמואל קרויזר, ולא מביאים מי היה, האם בן דוד?
הנה תמונתו כפי שהובאה שם:
יוסף חיים אוהב ציון כתב:נתן לחתן בר מצוה משנ"ב מתנה, ואמר אני חזרתי על ס' זה כבר 70 פעם, כך שמעתי.
אגב אין לאף א' סיפורים עליו?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: תולדות ו־ 540 אורחים