ידוע לי על חנות קה"ת בכפר חב"ד, אך כל מו"ס חב"די יוכל לסייע מן הסתם.ממזרח שמש כתב:היכן אפשר לרכוש את הספר ?
ממזרח שמש כתב:היכן אפשר לרכוש את הספר ?
איש_ספר כתב:ראיתי את הספר מקופיא, לא יאומן יסופר גודל העבודה המשוקעת בו וריבוי הידיעות האצורות בו. מאות מכתבים מכותבים שונים, שפרסומם הכולל מגלה מקצת מעולמו הרחב והמגוון של הרי"מ ז"ל. המכתבים כולם מוגשים בדקדקנות ובקפדנות, כשהם מעוטרים בהערות עמוסות ועשירות.
לעבור על הספר כולו, מבלי להשבית את שאר חובות היום צריך משהו כמו חצי שנה לכה"פ.
אני מעלה דוגמא משני סוגי מכתבים. הראשון מרב ליטאי מגזע חב"ד בשם ר' ירמיהו אלאי (לא שמעתי עליו מעודי), והוא מלא ידיעות מעניינות מאד, בין היתר על אחד מרבני ליטא שלא ידעתי על קיומו ולא על אודות חיבורו המתואר כאן כמשהו יחודי.
איש_ספר כתב:אני מעלה דוגמא משני סוגי מכתבים. הראשון מרב ליטאי מגזע חב"ד בשם ר' ירמיהו אלאי (לא שמעתי עליו מעודי), והוא מלא ידיעות מעניינות מאד, בין היתר על אחד מרבני ליטא שלא ידעתי על קיומו ולא על אודות חיבורו המתואר כאן כמשהו יחודי.
][[/attachment]
לבי במערב כתב:הרב 'אליהו_אלאי', יש קשר משפחתי לכת"ר?
איש_ספר כתב: ...בין היתר על אחד מרבני ליטא שלא ידעתי על קיומו ולא על אודות חיבורו המתואר כאן כמשהו יחודי.
ע"ד 'קרקפתא דלא מנח תפילין' ברוחניות הוא אכן בהקדמה לאמ"ב, אך החילוק המפורש "רק שזה נק' פושע בגופו וזה פושע בנשמתו" הוא לקמי' ב'פתח השער' פכ"ג (במהדו"ח - כא, רע"א). גם ספקו של הרי"מ אודות 'בכל יום' יציב וקיים, כי זה לא נז' בפירוש שם (אלא בסה"ש תש"ב ע' 104. וראה לקו"ד ח"ד תשכג, ב).איש_ספר כתב:וכאן מכתב מסוג אחר . .
אליהו_אלאי כתב:לבי במערב כתב:הרב 'אליהו_אלאי', יש קשר משפחתי לכת"ר?
כן
חרט כתב:רק חבל וטעם לפגם שלספר זכרון על איש כה ייחודי וכל כך מקורי, בחרו בשם כל כך לא מקורי ולא ייחודי.
הצעתי (וכ"כ ב'פרטי' לרא"א) ליטע אשכול מיוחד אודותיו.איש_ספר כתב:אדרבה, ספר לנו אודותיו!
גל של אגוזים כתב:חרט כתב:רק חבל וטעם לפגם שלספר זכרון על איש כה ייחודי וכל כך מקורי, בחרו בשם כל כך לא מקורי ולא ייחודי.
אליהו_אלאי כתב:הרב אלאי לא הי' "רב ליטאי מגזע חב"ד", אלא חסיד חב"ד שלמד בישיבות ליטאיות (ווילנא אצל הגר"ש היימין, סלונים אצל הגר"ש יאגעל, ומיר), ותמיד המשיך לשמור במדה מסויימת על זהותו כבן ישיבה ליטאית.
[לדוגמא כאן יכולים לשמוע דבריו בהתוועדות חסידית שמדבר כחסיד מן השורה.
https://anash.org/vintage-audio-discove ... arbrengen/ ]
כמדומה שבספרים דידן אינו כן.דרומי כתב:בתענית ציבור, שהמפטיר (שלישי) מתחיל בראש העמוד.
לבי במערב כתב:כמדומה שבספרים דידן אינו כן.
במסתרים כתב:לבי במערב כתב:כמדומה שבספרים דידן אינו כן.
הספרים נכתבים היום כמדומה לפי מה שסידר סופר אחד בדור האחרון ואין ללמוד מהם על ספרים ישנים.
לבי במערב כתב:היות ובתגובה זו נכתב שההספד הי' שנים ספורות לפנ"ז, וכיון שהרי"מ ז"ל (כותב התגובה) הרי פרסם את הסיפור לאחר מכן - א"כ מוכח שלא נכח בהלוייתה...
יאיר אתמר כתב:האם נכתב בספר פרטים אודות סיפורו הידוע של עגנון עם ולא נכשל?
חשוב לי לדעת כמה פרטים:
1. האם ר"י מונדשיין פרסם את חזרתו (שהסיפור אמיתי) בצורה רשמית יותר, במקום אחר מאשר פורום בחר"ד?
2. האם ניתן לברר איך היה המעשה כפי שגב' שטיינשניידר סיפרה אותו?
3. מי היה זה שספד את גב' ש"ש?
4. האם נכח ר"י מונדשיין בהלווייה?
תודה רבה!
אודה גם לפרטים נוספים ממקורות אחרים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 376 אורחים