viewtopic.php?f=65&t=50145דרומי כתב:ופעם העליתי תצלומו כאן בפורום
לבי במערב כתב:התם שאני, דכו"ע ידעי הטעם [משפ' לאנדא מעניקים הכשר (מפורש) רק על מה שיאכלו אף בביתם־שלהם].
הוד_והדר כתב:עכ"פ לעצם הענין.
לפעמים כשהעדה כותב לא לחג הפסח, ואחרים כותבים שזה כן לפסח, הדבר פשוט אחד מהמרכיבים לא מאושר אצל העדה לפסח, ואצל האחרים כן, דוגמא לזה שמן כותנה שהעדה לא מאשרת לפסח מפני פסק המנחת יצחק, ויש אחרים שכן מאשרים את זה לפסח.
לגבי המקרה השני, יש שמועה, שאיני יודע מקורה, שיש לפעמים מוצרים שהם בהשגחת העדה כל השנה וגם על היצור לפסח, אבל כעין הנ"ל, הם לא רוצים לשום את חותמתם מפני סיבות שונות, אז מוסיפים את חוג פתח תקוה. [אבל אל תסמוך עלי בזה].
איש_ספר כתב:אגב, אולי סו"ס נקבל מידע ברור מה הרמה של כשרות הרב וויסמנדל מארה"ב שמוצרים בכשרותו ממלאים את השווקים. לאו דוקא לפסח.
זאב ערבות כתב:הוד_והדר כתב:עכ"פ לעצם הענין.
לפעמים כשהעדה כותב לא לחג הפסח, ואחרים כותבים שזה כן לפסח, הדבר פשוט אחד מהמרכיבים לא מאושר אצל העדה לפסח, ואצל האחרים כן, דוגמא לזה שמן כותנה שהעדה לא מאשרת לפסח מפני פסק המנחת יצחק, ויש אחרים שכן מאשרים את זה לפסח.
לגבי המקרה השני, יש שמועה, שאיני יודע מקורה, שיש לפעמים מוצרים שהם בהשגחת העדה כל השנה וגם על היצור לפסח, אבל כעין הנ"ל, הם לא רוצים לשום את חותמתם מפני סיבות שונות, אז מוסיפים את חוג פתח תקוה. [אבל אל תסמוך עלי בזה].
איני מבין את הודעתך הקודמת, הראו קישור לפורום לתורה בנושא ההכשרים משם נראה שיש הרבה פוליטיקה מעורבת בהכשרים, האו. יו. לעומת זאת לא שמעתי על איזה פולחיטי בנוגע להכשרים (ובאופן כללי בהכשרים בארה"ב אין כמעט פוליטיקה כמו בארץ).
ובנודע להודעתך זו, אל דאגה איני סומך עליך בזה אלא כאמור מספיק הכשר האו. יו. כל השאר לא רלוונטים, ומי שזוכר באשכול בדידי הוה עובדא כתבתי סיפור משעשע עם האו יו שהיה לי בצעירותי.
איש_ספר כתב:אגב, אולי סו"ס נקבל מידע ברור מה הרמה של כשרות הרב וויסמנדל מארה"ב שמוצרים בכשרותו ממלאים את השווקים. לאו דוקא לפסח.
הוד_והדר כתב:מה לא מובן כתבתי מימרא מרב אחד שבכל הכשריות יש פוליטיקה, חוץ אצל האו יו, הוספתי כי שם לא ידוע לו, וגם שם יש סיפורים. בכל מקום יש, און דער עיקר ביי יעדעם איז די געלט, אבל יש כאלו כשריות שגם הכשרות נושא אצלם ולא רק הממון.
שומר כתב:הרב דוד סתו היה הרב של בני דרום ושאל את העדה מדוע לא נותנים כשרות למלפפון חמוץ אמרו לו חמוץ וחמץ זה דומה
גם בזיתים יש חומץ
שומר כתב:הרב דוד סתו היה הרב של בני דרום ושאל את העדה מדוע לא נותנים כשרות למלפפון חמוץ אמרו לו חמוץ וחמץ זה דומה
גם בזיתים יש חומץ
צופה_ומביט כתב:שמעתי פעם שהיו מקפידים לשתות בפסח בארשט [חמיצה] להודיע שחמץ אסור חמוץ מותר, ושכל מחמצת לא תאכלו אין הכוונה דברים חמוצים.
הוד_והדר כתב:לא שמעתי מעולם מארגון כושרות, איפה זה? בארה"ק?
זאב ערבות כתב:איש_ספר כתב:אגב, אולי סו"ס נקבל מידע ברור מה הרמה של כשרות הרב וויסמנדל מארה"ב שמוצרים בכשרותו ממלאים את השווקים. לאו דוקא לפסח.
עד כמה שידוע לי (אני מכיר אותו אישית) הכשרות שלו הידועה כאן כמוצרי ליבר מקובלת על כולם ככשרות מעולה שניתן לסמוך עליה ולא קשורה לחוג מסויים כמו סאטמר. לפחות לי לא ידוע על מי שסובר שיש בעיה כלשהי ואף הכשר הבשר שלו נחשב טוב (אם כי במאנסי יש את הכשר הרב מנדלוביץ לבשר שהרבה סומכים אך ורק עליו והמחירים בהתאם).
הוד_והדר כתב:
ב"ה, שהודעת כאן על ההכשרים שאתה סומך עליהם, כך אדע שלא להיכשל לאכול אצלך.
שומר כתב:יש עדה שלא אוכלת חומוס כי בהיגוי שלהם אומרים את זה כמו חמץ משהו כזה
בברכה המשולשת כתב:הוד_והדר כתב:לא שמעתי מעולם מארגון כושרות, איפה זה? בארה"ק?
כן
https://www.kosharot.co.il/
https://www.hamichlol.org.il/%D7%9B%D7% ... 7%AA%D7%94)
https://tora-forum.co.il/threads/%D7%A7 ... D7%97.165/במסתרים כתב:נטול-קפאין
יש חשש, ולא ראוי לסמוך (לכה"פ בכה"ג) על הנ"ל.במסתרים כתב:לפום ריהטא לא מצאתי תשובה ברורה לשאלותיי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים