שקלאוו כתב:ישנם מוצרים נדירים שמכילים עמילן חיטה ללא גלוטן חיטה, והיוצא שישנו כיתוב ללא גלוטן (או ללא אזהרת אלרגנים) אע"פ שלדינא זהו חמץ גמור או תערובת חמץ.
המדובר בעיקר בתרופות, אבל גם במוצרים כמו פודינג וכו'.
השימוש בעמילן חיטה ללא גלוטן מתרחב בשנים האחרונות, ותהליך ההפרדה זול יותר. ויתכן שבקרוב יותר ויותר מוצרים כאלה יגיעו למדף, וצריך להזהר ביותר.
כדבריך ממש נכתב כאן:
https://www.celiac.org.il/%D7%9C%D7%97% ... 7%A1%D7%97"הרב יהודה גולדפישר
רב משיב בפרויקט שאלות ותשובות בהלכה ורפואה -
מכון שלזינגר לחקר הרפואה ע"פ התורה שע"י בי"ח שערי צדק
נכתב בהתייעצות עם פרופ' מיכאל וילשנסקי -
מנהל יחידת גסטרואנטרולוגיה ילדים מרכז רפואי הדסה(הבהרה זו כנראה בהקשר לשאלות הבאות(בקישור) שעוסקות במוצרים לחולי צליאק בפסח ועוד)
לתגובות ושאלות -
[email protected]1) האם כל מוצר ללא גלוטן הוא כשר לפסח?לא. ישנם מוצרי מזון שהם ללא גלוטן אך יש בהם רכיבי חמץ.
גלוטן הוא חלבון שנמצא בחיטה, אך יש בחיטה רכיבים נוספים שניתן להפרידם באופן שלא יהיה חשש גלוטן, אולם הם חמץ גמור, כדוגמת 'עמילן חיטה' ו'קליפת גרעין החיטה'. העובדה שמוצר מסוים הוא ללא גלוטן אינה מעידה על כך שהוא כשר לפסח, יש לוודא שאכן המוצר כשר לפסח.
כיון שאף במוצר ללא גלוטן עלולים להיות רכיבי חמץ, לכן מי שנוהג למכור לגוי לפני הפסח מוצרים שספק אם יש בהם רכיבי חמץ, יזדקק למכור אף מוצר זה, אלא אם יתברר שאין בו רכיבי חמץ. "