חד ברנש כתב:מסובך.
למשל, מירכוז שורה אחרונה לאמצע.
צריכים לפתוח פיסקה חדשה ע"י מעבר טור (כלומר, לעמוד בסוף השורה הקודמת ולהקיש שיפט+האנטר) ולמרכז באופן עצמאי את הפיסקה החדשה.
זה אפשרי במסמך של כמה עמודים, אבל במשהו ארוך יותר צריכים הרבה עצבים והרבה זמן מיותר...
והגדלת תיבה ראשונה ותחתיה חלל ריק - איני יודע, אבל אם זכרוני אינו בכזיב, כתבו על זה פעם בפורום.
סדנא דארעא כתב:א) כיצד ממרכזים בוורד שורה אחרונה לאמצע (היינו שכל הפיסקה תהיה ממרוכזת לשני הצדדים ורק השורה האחרונה תהיה ממורכזת למרכז)?
סדנא דארעא כתב:ב) כיצד מגדילים בוורד מילה ראשונה בפיסקה באופן שמתחת לתיבה זו בלבד יהי' ריק בשורה שמתחתיו (ע"ד מה שנפוץ לעשות בכל הספרים)?
https://www.safa-ivrit.org/alphabet/howto_win.phpמקדש מלך כתב:האם בוורד החדשים יש אופציה קלה ופשוטה אחרת לניקוד? כי אינני מוצא אותה.
לבי במערב כתב:https://www.safa-ivrit.org/alphabet/howto_win.phpמקדש מלך כתב:האם בוורד החדשים יש אופציה קלה ופשוטה אחרת לניקוד? כי אינני מוצא אותה.
בריושמא כתב:סדנא דארעא כתב:ב) כיצד מגדילים בוורד מילה ראשונה בפיסקה באופן שמתחת לתיבה זו בלבד יהי' ריק בשורה שמתחתיו (ע"ד מה שנפוץ לעשות בכל הספרים)?
1. מגדילים את המילה הראשונה לגודל הרצוי.
2. הולכים אל סוף השורה הראשונה בפסקה. מקישים על שיפט אנטר.
3. מעתיקים את המילה הראשונה שבשורה הראשונה אל תחילת השורה השנייה.
4. צובעים את המילה הראשונה שבתחילת השורה השנייה. מקישים על עיצוב גופן, ומסמנים צבע גופן - לבן.
5. כך נוצר 'חלון' בתחילת השורה השנייה שהוא זהה בגודלו - בדיוק נמרץ - למילה הראשונה של הפסקה.
לבי במערב כתב:בקישור אליו ציינתי הוא מפרט את הדרכים לניקוד בתוך הקובץ (לא ע"י האתר).
לדוגמא: קמ"ץ - Ctrl+Alt+E, וכן הלאה.
ניקוד מהיר יש באתר 'נקדן' (הכולל גם אפשרויות מורחבות יותר למקצועיים), אך - כמובן - העיצוב אינו נשמר...
לאו דוקא, ובפרט בחברה שתרבות שירות־הלקוחות בה די לקוי'.מקדש מלך כתב:גירסא חדשה אמורה להיות מוצלחת יותר, ולא להיפך. הלוא כן?
מקדש מלך כתב:יש לי וורד חדש (נראה לי שבפתיח כתוב 2019).
והנה, עד היום היה לי למעלה ב"תוספות" אופציה נוחה לניקוד. אבל היא נעלמה משום מה.
יודעני שניתן לעשות קאפס לוק ואז מספרים ושיפט, אבל זה מסורבל. האם בוורד החדשים יש אופציה קלה ופשוטה אחרת לניקוד? כי אינני מוצא אותה.
או שקבלתי עם המחשב החדש גירסא לא מוצלחת של וורד ועלי לחפש ולשוב אל הקודם?
סדנא דארעא כתב:אבל כך נוצר רווח גדול בין השורה הראשונה לשניה, יותר מאשר הרווח בשאר שורות הפיסקה.
יוֹסֵפֶר כתב:כתבו פה פעם שאפשר לעשות 3 איזורים בכותרת בשביל שדות נפרדים, לא הבנתי מה הכוונה 'איזורים' האם סתם להניח שם 3 תיבות טקסט?
מעט דבש כתב:מקדש מלך כתב:יש לי וורד חדש (נראה לי שבפתיח כתוב 2019).
יודעני שניתן לעשות קאפס לוק ואז מספרים ושיפט, אבל זה מסורבל. האם בוורד החדשים יש אופציה קלה ופשוטה אחרת לניקוד? כי אינני מוצא אותה.
התוספת שהיתה לך אינה של חברת מייקרוסופט, אלא תוסף חיצוני של סרגל ניקוד שמתקינים אותו על הוורד.
יש כמה סרגלים כאלו חינמיים. ואציין אחד מהם שהוא נוח לשימוש:
https://www.methoda.co.il/services/%D7% ... 7%95%D7%AA
מקדש מלך כתב:מעט דבש כתב:התוספת שהיתה לך אינה של חברת מייקרוסופט, אלא תוסף חיצוני של סרגל ניקוד שמתקינים אותו על הוורד.
יש כמה סרגלים כאלו חינמיים. ואציין אחד מהם שהוא נוח לשימוש:
https://www.methoda.co.il/services/%D7% ... 7%95%D7%AA
יישר כח!
אני רואה שאני צריך להוסיף את סרגל הניקוד בכל פעם שאני פותח מסמך מחדש.
בסרגל הקודם שהיה לי הוא היה מופיע אוטומטית.
האם גם כאן יש אפשרות להתקין אותו בצורה קבועה לכל פעם שאפתח קובץ וורד?
יוֹסֵפֶר כתב:.
בריושמא כתב:יוֹסֵפֶר כתב:.
צור מקטע חדש לפני הפרק הראשון.
הצג כותרת עליונה וכותרת תחתונה.
בכותרת של הפרק הראשון, הקש על 'קשר לקודם', כלומר צור מצב שהכותרת של המקטע הזה לא תהיה קשורה למקטע הקודם.
חזור אל תחילת הספר, המקטע של השערים וההקדמות והתודות, מחק את השדה של הסימן ושל הסעיף מהכותרת העליונה.
בדוק שבמקטע הבא, המקטע של הפרק הראשון בספר, נמצאים השדות של הסימן והסעיף.
וכך הכל יבוא על מקומו בשלום.
יוֹסֵפֶר כתב:?
בריושמא כתב:יוֹסֵפֶר כתב:?
קראתי דבריך אלה, ובעוניי לא הבנתי אותם.
התוכל להסביר, ואולי גם להדגים?
ישעיהו כתב:ברצוני לשאול אם מישהו יודע, כשעושים מרווח בין שורות "מדוייק", ויש אותיות גדולות שיותר גבוהות או יותר נמוכות מהגובה של השורה, אז הוורד מראה את האותיות האלו חתוכים, אמנם כשמדפיסים את הקובץ (או לדף או לPDF) לפעמים זה יוצא לי חתוך ולפעמים לא (אלא אחד על השני). האם אפשר לשנות את ההגדרה הזו (שזה לא יהיה חתוך בהדפסה אלא אחד על השני) ?
תודה מראש
ישעיהו כתב:לא הסברתי מספיק את השאלה
מקדש מלך כתב:יש לי וורד חדש (נראה לי שבפתיח כתוב 2019).
יעוי' לעיל.צורב מתחיל כתב:אני מתפלא שעדיין לא ענו לך.
יוֹסֵפֶר כתב:כאשר אני מעוניין לשלוף פרק א, פרק ב' וכו' אזי בכל מקום ששם יש את פרק א' הוא נשלף לכותרת, אך כאשר מתקבצים במקרה בעמוד אחד גם פרק א וגם פרק ב וגם פרק ג' אז הוא ישלוף את הראשון בלבד, ואילו יותר טוב שהיה שולף א-ג.
אני הבנתי (כמדו' שממך) לעיל שהפתרון לכה"ג הוא להוסיף שדה נוסף ליד ולהגדיר שישלוף מתחתית העמוד כלפי מעלה, ואכן ניסיתי וזה עבד טוב, אבל שלף רק את אג וצריך שיהיה מקף א-ג.
בריושמא כתב:ישעיהו כתב:לא הסברתי מספיק את השאלה
אכן, קראתי את שאלתך, ולא הבנתי מה הפירוש 'יוצא אחד על השני'.
ולא עוד אלא שאם גובה השורה (בוורד: מרווח) קטן מגובה האות - ברור שהאות תהיה חתוכה. הרי כך הגדרת במפורש.
על כן אינני מבין מה השאלה.
הסבר נא, ונחשובה.
בריושמא כתב:ישעיהו כתב:
לא יכולה להיות הגדרה שתפתור את הבעיה הזאת, אלא אם כן יש נסים בתוכנות -
כי אתה רוצה שמקום האות ל 'לא יהיה מן המידה'.
כדי לפתור את הבעיה הזאת יצרו - אי אז - אות ל שצווארה המתגבה מוטה לאחור,
מקביל לכתפיה ואינו עולה אל על.
צריך למצוא ל כזאת, וכן שאר האותיות הגולשות מן השורה מעלה או מטה.
על כן צריך לחשב את מרווח השורות בהתאם לגובה האותיות, כראוי וכנכון.
בריושמא כתב:סדנא דארעא כתב:ב) כיצד מגדילים בוורד מילה ראשונה בפיסקה באופן שמתחת לתיבה זו בלבד יהי' ריק בשורה שמתחתיו (ע"ד מה שנפוץ לעשות בכל הספרים)?
1. מגדילים את המילה הראשונה לגודל הרצוי.
2. הולכים אל סוף השורה הראשונה בפסקה. מקישים על שיפט אנטר.
3. מעתיקים את המילה הראשונה שבשורה הראשונה אל תחילת השורה השנייה.
4. צובעים את המילה הראשונה שבתחילת השורה השנייה. מקישים על עיצוב גופן, ומסמנים צבע גופן - לבן.
5. כך נוצר 'חלון' בתחילת השורה השנייה שהוא זהה בגודלו - בדיוק נמרץ - למילה הראשונה של הפסקה.
בריושמא כתב:סדנא דארעא כתב:א) כיצד ממרכזים בוורד שורה אחרונה לאמצע (היינו שכל הפיסקה תהיה ממרוכזת לשני הצדדים ורק השורה האחרונה תהיה ממורכזת למרכז)?
1. הולכים אל השורה האחת לפני אחרונה בפסקה. הולכים אל סופה....
1. מגדילים את המילה הראשונה לגודל הרצוי.....
יואל שילה כתב:פשוט חבל לבזבז על זה זמן - ליעקובוב יש תוסף שעושה את החלון, או הדגשת מילה ראשונה, או מרכוז שורה אחרונה, או כל שילוב שלהם - על כל המסמך או על קטע שנבחר, ביעילות מעולה, ובמהירות עצומה, ומחירו רק מאתים שקלים [בסך הכל כאלפית ביטקוין...].
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 102 אורחים