איש_ספר כתב: אבל ר' חיים עם כל הכבוד, הגם שלא הניח קלטות אודיו ווידיאו, הוא לא דמות נעלמת, וסיפור כזה לא מסתדר עם מה שאנחנו יודעים עליו. יחסו לחסידות, לא במובן החיובי, ידוע מסיפורי "המלאך", עד כמה שזכור לי.
רק אעיר את ששמתי בעניין זה (ואינני לוקח אחריות על השמועה).
בחודש טבת תשכ"ז, נפטרה אמו של הגרי"ד סולוביצ'יק מבוסטון, והאדמו"ר מחב"ד זצ"ל שלח משלחת נכבדה לנחמו, כשבראש המשלחת עמד מזכירו הרב חיים-מרדכי-אייזיק חדקוב ע"ה.
המשלחת ישבה אצל הגרי"ד סולובייצ'יק שעה ארוכה, ותוך כדי הדברים הוא סיפר להם כדלהלן:
"כשהייתי ילד, אבי כיהן כרבה של חאסלאוויטש שהיתה ברובה עיירה חב"דית [על פרט זה יש להעיר מדבריו של מונדשיין]. באחת השנים, המלמד בחדר היה יהודי נכבד חסיד חב"ד, תלמיד-חכם. המלמד, 'גנב' מפעם לפעם מהזמן שהיה עליו ללמד גמרא ולימד תניא וגם סיפר סיפורים חסידיים.
איך שהוא הדבר נודע לאבי, והוא לא שבע רצון מכך.
בהזדמנות, כשביקרנו בבריסק אצל הסבא [ר' חיים], סיפר לו אבא את אשר אירע. הסבא גער בי ואמר שזה לא טוב מה שאני עושה וכי צריך ללמוד כל הזמן עם המלמד רק גמרא. אחר-כך רמז הסבא לאבי שהוא רוצה להישאר בחדר לבד רק איתי.
כשאבא יצא מהחדר, אמר לי הסבא ר' חיים: "תשמע טוב מה שאני אומר לך: תמשיך ללמוד עם המלמד שלך תניא. אתה עוד תזדקק לזה מאוד!"...
"כעת אתם מבינים" – אמר הגרי"ד בחיוך לחברי המשלחת בראשות הרב חדקוב – "מה זה 'חכם עדיף מנביא'?"...