מן הדרום כתב:באותו בנין של ר' דוד, גר הרב הנזיר, האם ידוע למישהו על הקשר ביניהם? אציין שבין משפחת שטרנבוך, משפחת הרבנית, לנזיר היה קשר כדלהלן-
על אודותיו של הרב הנזיר, אז הסטודנט דוד כגן, סיפר למרן הרב זצ"ל, הרב אליהו בוצ'קו לימים מייסד וראש-ישיבת מונטריי בשוויץ. הרב הנזיר שמע על מרן הרב זצ"ל מחבירו זה הרב אליהו בוצ'קו ומחותנו ר' שמואל חיים נפתלי שטרנבוך ז"ל, יהודים אמידים יוצאי מזרח-אירופה, אשר מסרו דרישות שלום אל הרב הנזיר מנסיעותיהם לסט-גאללן שם היה בבעלותם בית-חרושת, והם שידכו בין הרב והתלמיד. הם אמרו כי יביא המפגש ברכה לעם ישראל והציעו שיפגשו במהרה. אף גם סייעו בארגון הפגישה. הרב הנזיר נהג לכנות את ר' אליהו בוצ'קא "השדכן שלי" או "המתווך שלי". נחום שטרנבוך, גיסו אף שלח אל הרב הנזיר תמונה של הראי"ה. יתכן שהרב הנזיר שמע על אודות הראי"ה גם מחברו הטוב ר' מרדכי כהן ז"ל, שכן הראי"ה ביקר בבית אביו הרב אשר מיכאל (ארתור) כהן זצ"ל רבה של העיר באזל, בחודש מרחשוון של אותה שנה. ראה אגרות-הראי"ה אגרת תשו.
לפי פשוטו כתב:מהפורום השכן
הגרמ"ד בפורים
https://drive.google.com/file/d/1WNzfDR ... sp=sharing
הגרמ"ד באפיית מצות
https://drive.google.com/file/d/1NcryQV ... sp=sharing
יוסף חיים אוהב ציון כתב:מי יכול לתרגם מה היה שם הנידון בפורים?
בברכה המשולשת כתב:מן הדרום כתב:באותו בנין של ר' דוד, גר הרב הנזיר, האם ידוע למישהו על הקשר ביניהם? אציין שבין משפחת שטרנבוך, משפחת הרבנית, לנזיר היה קשר כדלהלן-
על אודותיו של הרב הנזיר, אז הסטודנט דוד כגן, סיפר למרן הרב זצ"ל, הרב אליהו בוצ'קו לימים מייסד וראש-ישיבת מונטריי בשוויץ. הרב הנזיר שמע על מרן הרב זצ"ל מחבירו זה הרב אליהו בוצ'קו ומחותנו ר' שמואל חיים נפתלי שטרנבוך ז"ל, יהודים אמידים יוצאי מזרח-אירופה, אשר מסרו דרישות שלום אל הרב הנזיר מנסיעותיהם לסט-גאללן שם היה בבעלותם בית-חרושת, והם שידכו בין הרב והתלמיד. הם אמרו כי יביא המפגש ברכה לעם ישראל והציעו שיפגשו במהרה. אף גם סייעו בארגון הפגישה. הרב הנזיר נהג לכנות את ר' אליהו בוצ'קא "השדכן שלי" או "המתווך שלי". נחום שטרנבוך, גיסו אף שלח אל הרב הנזיר תמונה של הראי"ה. יתכן שהרב הנזיר שמע על אודות הראי"ה גם מחברו הטוב ר' מרדכי כהן ז"ל, שכן הראי"ה ביקר בבית אביו הרב אשר מיכאל (ארתור) כהן זצ"ל רבה של העיר באזל, בחודש מרחשוון של אותה שנה. ראה אגרות-הראי"ה אגרת תשו.
http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f= ... 40#p300664
לפי פשוטו כתב:הרב דויטש ממעלה אדומים
לייטנר כתב:לא הצלחתי להבין כיצד אפשר לומר שכל הנהגה והנהגה שלו היתה מדודה בפלס מחד, ומאידך לספר כיצד למרות שהיה חשש לפגיעה ברגליו התעקש לעמוד בכל יום כיפור על רגליו.
לבי במערב כתב:בסופו (ע' תקל. יעו"ש) מובאת התבטאות מעניינת:לפי פשוטו כתב:הרב דויטש ממעלה אדומים
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:לבי במערב כתב:בסופו (ע' תקל. יעו"ש) מובאת התבטאות מעניינת:לפי פשוטו כתב:הרב דויטש ממעלה אדומים
המשך הסיפור, ואימרת הרב אהרן קוטלר עליו, לכאורה הוא שקר גמור. ר' אהרן כיבד את האיש ההוא מאד, ודיבר אתו בחביבות. אכן נחלקו בחריפות על עניינים מסוימים, והלה לא נכנע לדעת ר' אהרן, אבל משם לביטוי חריפה כזאת יש עדיין מרחק גדול. ויש תמונה מפורסמת של הלה בהולכו ביחד עם ר' שניאור ללא רושם של פירוד ומחלוקת.
וביטוי הלשון שהשתמשו שמה אינו מתאים לר' אהרן כלל, שלא היה מדבר על 'קליפות' וכדו'.
הרואה כתב:שמעתי כמדומה בהקלטה של הרב פינקוס שמספר בשם ר' אהרן קוטלר חצי מהטומאה של ארה"ב זה מהישיבה יוניברסטי, והוסיף הרש"ד פינקוס מעצמו ואני אומר די גאנץ טומאה וכו', אני מקווה שאני מדייק.
אם אני באמת מדייק כנראה שהרב דויטש שמע גם את ההקלטה הנ"ל וחשב שהכל מר' אהרן קוטלר.
בכל אופן לא הוזכר שם הרי"ד מבוסטון עצמו, אלא המוסד שלו.
אליסף כתב:בשעתו היה מגיע להר צבי לשמוע ברכת כהנים והכהן היה ר' אברהם שפירא ממרכז הרב
נוטר הכרמים כתב:חשבה לטובה כתב:ואילו מרן הגרמ''ש שפירא זצ''ל כותב במכתבו הידוע לבן דודו רבי אליהו חיים שפירא ''על האווירה השמחה בביתו של הרב מבריסק''
יש ליישב ולא בדוחק, וכפי שהודגש 'עד שיגיעו לאויערבאך', הגרי"ז היה לבבי ושמח עם תלמידיו ובני ביתו,
ששים ושמחים בשמחת התורה וקיום המצוות.
אך לאנשים מבחוץ היתה קשה מאוד הגישה מצד אוירת הכובד ראש.
עוז וחדוה במקומו, כאן בבתי גוואי כאן בבתי בראי.
פרנקל תאומים כתב:אליסף כתב:בשעתו היה מגיע להר צבי לשמוע ברכת כהנים והכהן היה ר' אברהם שפירא ממרכז הרב
הגר''א שפירא ממרכז הרב זצ''ל היה משומעי לקחו החביבים של אביו מרן הגרי''ז זי''ע.
אגב, כשהתווכחו כאן לעיל להיכן תלמידי הגרי''ז שלחו את צאצאיהם, אם לישיבת הגרי''ד או לישיבת הגרמ''ד, חשבתי להעיר שכמדומה כי כמה מגדולי הת''ח ומהחביבים על הגרי''ז מבין שומעי לקחו, למשל- הגרש''י זווין, הג''ר יוד'ל גרודנער והגר''א שפירא לא שלחו את צפיעיהם לא להכא ולא להתם....
פרנקל תאומים כתב:אליסף כתב:בשעתו היה מגיע להר צבי לשמוע ברכת כהנים והכהן היה ר' אברהם שפירא ממרכז הרב
אגב, כשהתווכחו כאן לעיל להיכן תלמידי הגרי''ז שלחו את צאצאיהם, אם לישיבת הגרי''ד או לישיבת הגרמ''ד, חשבתי להעיר שכמדומה כי כמה מגדולי הת''ח ומהחביבים על הגרי''ז מבין שומעי לקחו, למשל- הגרש''י זווין, הג''ר יוד'ל גרודנער והגר''א שפירא לא שלחו את צפיעיהם לא להכא ולא להתם....
גם הדוגמא של הרב זווין היא חסרת טעם וד"ל.לייטנר כתב:פרנקל תאומים כתב:אליסף כתב:בשעתו היה מגיע להר צבי לשמוע ברכת כהנים והכהן היה ר' אברהם שפירא ממרכז הרב
לרב יהודה גרשוני היו רק בנות...
לייטנר כתב:פרנקל תאומים כתב:אגב, כשהתווכחו כאן לעיל להיכן תלמידי הגרי''ז שלחו את צאצאיהם, אם לישיבת הגרי''ד או לישיבת הגרמ''ד, חשבתי להעיר שכמדומה כי כמה מגדולי הת''ח ומהחביבים על הגרי''ז מבין שומעי לקחו, למשל- הגרש''י זווין, הג''ר יוד'ל גרודנער והגר''א שפירא לא שלחו את צפיעיהם לא להכא ולא להתם....
לרב יהודה גרשוני היו רק בנות...
נוטר הכרמים כתב:כמו כן זכורני כי בבדיקת חמץ פעם נמצא דיבל, רבינו חשש בתחילה שזה דבר מאכל של חמץ הוא פשוט נבהל, עד שנוכח כי אינו חמץ,
,
נוטר הכרמים כתב:כנראה שבכל זאת ה'רעדה' גבר על ה'וגילו', הסיפורים על השמחה בוששים מלהגיע,
ונוספים כל העת תיאורים על החרדה והאימה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים