איש_ספר כתב:בזמנו ואולי גם היום, היה לר' יעקב שיף איזה שייכות לבית המדרש לפלגות ראובן. התפללתי שם בשבת פעם אחת ואולי שנים.
לענין כתב:עוד מילה על פנימיות התורה. שמעתי מאחד מנכדי הגרי"ז שאמר, 'נראה לך שסבא שלי הגרי"ז לא למד את הספר של סבא שלו - הנפש החיים? נראה לך שהוא למד אותו בלי להבין היטב גם את כל ההגהות?
וכל מילה מיותרת.
אלא מה? לא ראו את זה? אפשר להיות בטוחים שכשהגרי"ז רצה להסתיר משהו הוא עשה את זה כמו שצריך (העדות שהבאתי מר' דוד, היא מבני הבית).
ולעצם הענין, ברור כשמש שמי שלומד קדשים בהחבא לא יבין בזה יותר מידי. והוא הדין לתורת הנסתר. פשיטא.
אלא מה, יש מגדולי ליטא שלמדו בזה לפי עניינם, יש ב'טעימה' ויש בסעודה הראויה להתכבד.
כבר בארחות רבינו כתוב בשם הסטייפלר שאם החזו"א ראה לכתוב בתחילת העץ חיים דף של ראשי תבות זה סימן שרק עבר עליו (אם כי יש לומר שזה היה נצרך לו רק בתחילת לימודו).
לא זכיתי להבין את כל הדיון בזה.יגל כתב:נשמע דבר תימה, הקשר בין האויערבאכים (אם קיים בכלל. auerbach זה שם של כמה מקומות בגרמניה) הוא בערך כמו הקשר בין כל צאצאי רש"י בימינו.
נוטר הכרמים כתב:מישהו יודע פרטים על התמונה המצו"ב, ומיהו האדם הנוסף על שני הגיסים?
איש_ספר כתב:בזמנו ואולי גם היום, היה לר' יעקב שיף איזה שייכות לבית המדרש לפלגות ראובן. התפללתי שם בשבת פעם אחת ואולי שנים.
זכורני הנהגתם שלא לצאת עם טלית לרה"ר (משום בעה"מ שתכלת מעכב את הלבן כמדומני) וגם לא לצאת עם משקפיים. שני בניו ר' חיים ור' מאירקה למדו אז אצל הגרמ"ד
מ.ד.יארמיש כתב:נוטר הכרמים כתב:מישהו יודע פרטים על התמונה המצו"ב, ומיהו האדם הנוסף על שני הגיסים?
i think i recognize the Chosson. Elchonon Baron. if that is true then the other one would be his father R Leib i think
מ.ד.יארמיש כתב:נוטר הכרמים כתב:מישהו יודע פרטים על התמונה המצו"ב, ומיהו האדם הנוסף על שני הגיסים?
i think i recognize the Chosson. Elchonon Baron. if that is true then the other one would be his father R Leib i think
דורשי יחודך כתב:קביעת הרב יארמוש אכן נראית נכונה, ראה בתמונה כאן (גם עם הגרמ"ד זצ"ל).
https://en.wikipedia.org/wiki/Aryeh_Leib_Baron
מידי אריא בהגרא"ל הנ"ל, פעם ראיתי תיעוד של איזה ויכוח תורני סוער בינו לבין הגר"ש בירנבוים זצ"ל באיזו חתונה, מעורר השתאות.
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:דורשי יחודך כתב:מידי אריא בהגרא"ל הנ"ל, פעם ראיתי תיעוד של איזה ויכוח תורני סוער בינו לבין הגר"ש בירנבוים זצ"ל באיזו חתונה, מעורר השתאות.
יש ווידיאו של וויכוח לוהט בלימוד בין הגר"ש בירנבוים להגרא"ל באקשט ר"י דיטרויט, אולי אתה מתכוון לזה
נוטר הכרמים כתב:כעת השתתפתי בהספד שנשא הג"ר יעקב בהגרמ"מ הלוי שולזינגר שליט"א, היה הרבה מה לשמוע.
זכורני הנהגתם שלא לצאת עם טלית לרה"ר (משום בעה"מ שתכלת מעכב את הלבן כמדומני) וגם לא לצאת עם משקפיים. שני בניו ר' חיים ור' מאירקה למדו אז אצל הגרמ"ד
לק"י כ' שבט התשפ"א
מן הסתם ישנם חלק ממכרי, שמצפים שגם עכשו, אוציא איזה תמונה שלי עם הגאון ר' משולם דוד סולובייציק זצ"ל, שנסתלק בתחילת השבוע האחרון, ואצרף לה איזה סיפור אישי אופייני...
אז אקדים ואומר שהפעם אין לי תמונה הטומנת בחובה מעשיות, אבל בכל זאת אכתוב כמה דברים.
מיד לאחר שר' שמואל (אויערבאך) זצ"ל נלב"ע בפתאומיות, חשבתי לעצמי, את מי עוד לא ראיתי. ישר נזכרתי בבנו של הגרי"ז מבריסק, המכונה "הגאון האדיר" ו"זקן ראשי הישיבות", המתגורר ברחוב עמוס בירושלים.
היה זה בחוה"מ פסח, לפני כמעט שלש שנים. לאחר בירורים קצרים נודע לי שיש מדי ערב זמן קבלת קהל לרגל המועד. החלטתי לנסות את מזלי, תוך כדי שאני מקווה בלבי שגם עם ר' דוד סולובייציק יהיה לי איזה מעשה...
הגענו כמה חברים יחדיו, הבית פשוט וישן (כמעט עתיק לפי מראהו), ספריות מתכת ישנות פיארו את הסלון, ועל הקיר תלויות תמונות של שלושה גדולים: הגר"א, הבית הלוי ור' חיים. הרב ישב בראש השולחן מוקף בהמוני תלמידים מכל גווני הקשת החרדית, ויחדיו עסקו בחידודי ופלפולי, כשהוא שרוי בחדוותא דאורייתא.
מראש לקחתי בחשבון שקבוצת בחורים עם כיפות סרוגות אינו דבר שרגילים כל כך לראות בבית בריסק. ובאמת כמעט כולם הסתכלו עלינו בפליאה מי אנחנו ומה באנו לחפש... היו שם כאלו שהאירו לנו פנים, היו כאלו שהתעלמו, והיו כאלה שאף דרשו שנפנה את מקומנו לכניסת תלמידים של הרב, היות והעומס גדל, כך שקצת נדחקנו למסדרון והרבנית החליפה איתנו כמה מילות התעניינות...
ניסינו להתקרב אל הרב לפחות לומר או לשמוע משהו באופן אישי, אך ראינו שלא יעלה בידנו. הזמן תם, ועמדו להתפלל ערבית במניין המצומצם של בני הבית. אז כבר הוכרחנו לצאת, בלא לומר משהו לראש הישיבה. תלמיד אחד שהיה שם, התעקש מאד עם הממונים כי יתנו לנו לקבל מהרב את צמד המילים "גוט מועד", ולתת לו חזרה (באותה עת, הבנתי שבבריסק אין צורך ביותר מזה...).
וכך, בין נטילת ידיים ל"ברכו" של מעריב, ואנחנו בפתח הבית, נתן לנו הרב את מבטו הידוע ואמר "גוט מועד" עם הנהון קל.
האמת שהבאתי עמי מצלמה, ואף צלמתי את הרב כשהוא בשיח עם תלמידיו, אך משום מה תמונה זו נמחקה. כעבור זמן שמעתי שהוא מקפיד שלא להצטלם בחול המועד, אז שמחתי שכך נהיה.
כעבור מספר חודשים עברתי ליד ביתו לעת ערב. החלונות ותריסי העץ היו פתוחים לרווחה, ובמרחק כמה מטרים מהמדרכה נראה הרב יושב בראש השלחן עם שני אברכים צעירים יחסית ומדבר עמם בחיות. עליתי על גדר האבן, ופשוט הבטתי כמה דקות במחזה של יהודי בן 97 עוסק בתורה בכל כוחו. אנשים שעברו ברחוב הסתכלו עלי, חלקם לא מבינים מה אני רוצה, ואחרים דווקא אמרו לי שיפה שהנני יודע במי מדובר...
גם כאן, כמדומני שהיתה עלי מצלמה, אבל אני חושב שישנם דברים שפשוט לא יכולים להכנס לתוך תמונה...
כששמעתי על הסתלקותו של הגאון ר' משולם דוד זצ"ל, הרגשתי בלבי, כי הנה, השי"ת זיכני לבקר אצל עוד גדול תורה, שריד לדורות אחרים, שעתה נלקח מעמנו.
ידידיה ניסים
יד בנימין
מן הדרום כתב:באותו בנין של ר' דוד, גר הרב הנזיר, האם ידוע למישהו על הקשר ביניהם?
איש_ספר כתב:הרואה כתב:שמעתי מר' שלום בער סורוצקין
כידוע הוא שמר כאביו יו"ט שני של גלויות גם בארץ ישראל במלאכות דאורייתא.
בזמנו התקינו מזגן איפה שמסר שיעורים. ר' דוד לא אהב את הפינוק המיותר, וכל פעם שהיה נכנס לשיעור היה מכבה את המזגן בזעם.
פעם אחת היה אסרו חג יו"ט שני של גלויות, וכיבה את המזגן כהרגלו, ומיד נהיה חיוור ולמשך רבע שעה לא הצליח להתחיל את השיעור.
אם מדובר על שיעורים יומיים, הרי שודאי להד"ם. ראשית כמובן לא היה שיעור יומי ביו"ט שני של גלויות בישיבה שרובה ככולה בני חו"ל.
שנית בחדר השיעורים של השיעורים היומיים, שהיה במבנה שליד הר צבי. (בבנין שהתגורר ר' אפרים זלזניק זצוק"ל) היה מזגן.
אולי מדובר באיזה שיעור שהיה באיזה מקום לאיזה מתי מעט וכו' וכו'.
בשיעור יומי ישבו יותר ממאה תלמידים בצפיפות הוא לא היה מתאכזר עליהם להושיבם בלי מזגן.
נהר שלום כתב:איקטורין כתב:צופה_ומביט כתב:לפי פשוטו כתב:מהפורום השכן
הגרמ"ד בפורים
https://drive.google.com/file/d/1WNzfDR ... sp=sharing
הגרמ"ד באפיית מצות
https://drive.google.com/file/d/1NcryQV ... sp=sharing
בסרטון מפורים הוא מכסה בכף ידו את ראשו [מעל הכיפה] עבור ב' כיסויים בעת אמירת ברכה / שם ה'. הנהגה שראיתי עד היום רק אצל חסידים. מעניין.
תורה היא וללמוד אני צריך.
בסוף סרטון הפורים, רואים את הגרמ"ד בהבדלה
א. בעמידה
ב. אחיזת הכוס
ג. בשמים?
ד. הנחת הכוס בזמן ברכת הנר
ה. שתייה בעמידה
מעניין מאוד שישנם דברים דלא כמ"ב!
א. מסתמא הבדיל רק לעצמו ובזה יש לעמוד
ד. ראה בגיליונות האוצר האחרונים
מן הדרום כתב:באותו בנין של ר' דוד, גר הרב הנזיר, האם ידוע למישהו על הקשר ביניהם? אציין שבין משפחת שטרנבוך, משפחת הרבנית, לנזיר היה קשר כדלהלן-
על אודותיו של הרב הנזיר, אז הסטודנט דוד כגן, סיפר למרן הרב זצ"ל, הרב אליהו בוצ'קו לימים מייסד וראש-ישיבת מונטריי בשוויץ. הרב הנזיר שמע על מרן הרב זצ"ל מחבירו זה הרב אליהו בוצ'קו ומחותנו ר' שמואל חיים נפתלי שטרנבוך ז"ל, יהודים אמידים יוצאי מזרח-אירופה, אשר מסרו דרישות שלום אל הרב הנזיר מנסיעותיהם לסט-גאללן שם היה בבעלותם בית-חרושת, והם שידכו בין הרב והתלמיד. הם אמרו כי יביא המפגש ברכה לעם ישראל והציעו שיפגשו במהרה. אף גם סייעו בארגון הפגישה. הרב הנזיר נהג לכנות את ר' אליהו בוצ'קא "השדכן שלי" או "המתווך שלי". נחום שטרנבוך, גיסו אף שלח אל הרב הנזיר תמונה של הראי"ה. יתכן שהרב הנזיר שמע על אודות הראי"ה גם מחברו הטוב ר' מרדכי כהן ז"ל, שכן הראי"ה ביקר בבית אביו הרב אשר מיכאל (ארתור) כהן זצ"ל רבה של העיר באזל, בחודש מרחשוון של אותה שנה. ראה אגרות-הראי"ה אגרת תשו.
לפי פשוטו כתב:מהפורום השכן
הגרמ"ד בפורים
https://drive.google.com/file/d/1WNzfDR ... sp=sharing
הגרמ"ד באפיית מצות
https://drive.google.com/file/d/1NcryQV ... sp=sharing
יוסף חיים אוהב ציון כתב:מי יכול לתרגם מה היה שם הנידון בפורים?
בברכה המשולשת כתב:מן הדרום כתב:באותו בנין של ר' דוד, גר הרב הנזיר, האם ידוע למישהו על הקשר ביניהם? אציין שבין משפחת שטרנבוך, משפחת הרבנית, לנזיר היה קשר כדלהלן-
על אודותיו של הרב הנזיר, אז הסטודנט דוד כגן, סיפר למרן הרב זצ"ל, הרב אליהו בוצ'קו לימים מייסד וראש-ישיבת מונטריי בשוויץ. הרב הנזיר שמע על מרן הרב זצ"ל מחבירו זה הרב אליהו בוצ'קו ומחותנו ר' שמואל חיים נפתלי שטרנבוך ז"ל, יהודים אמידים יוצאי מזרח-אירופה, אשר מסרו דרישות שלום אל הרב הנזיר מנסיעותיהם לסט-גאללן שם היה בבעלותם בית-חרושת, והם שידכו בין הרב והתלמיד. הם אמרו כי יביא המפגש ברכה לעם ישראל והציעו שיפגשו במהרה. אף גם סייעו בארגון הפגישה. הרב הנזיר נהג לכנות את ר' אליהו בוצ'קא "השדכן שלי" או "המתווך שלי". נחום שטרנבוך, גיסו אף שלח אל הרב הנזיר תמונה של הראי"ה. יתכן שהרב הנזיר שמע על אודות הראי"ה גם מחברו הטוב ר' מרדכי כהן ז"ל, שכן הראי"ה ביקר בבית אביו הרב אשר מיכאל (ארתור) כהן זצ"ל רבה של העיר באזל, בחודש מרחשוון של אותה שנה. ראה אגרות-הראי"ה אגרת תשו.
http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f= ... 40#p300664
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים