יש תכנית להכין מכמות של קמח מלא בצק לפוקצ'ות ובצק לחלות לשבת. יש להניח שיש הבדל מסויים במרכיבים ובכמויות של החומרים בכל סוג בצק.
האם אפשר לצרף את הבצק כולו ולהפריש ממנו חלה אחת (כנראה שאין שעור חלה מכל אחד אבל משנים יש)?
כדכד כתב:יש תכנית להכין מכמות של קמח מלא בצק לפוקצ'ות ובצק לחלות לשבת. יש להניח שיש הבדל מסויים במרכיבים ובכמויות של החומרים בכל סוג בצק.
האם אפשר לצרף את הבצק כולו ולהפריש ממנו חלה אחת (כנראה שאין שעור חלה מכל אחד אבל משנים יש)?
כדכד כתב:הקמח הוא אותו קמח והוא שייך לאותה משפחה ומיועד לצרכה.
כאשר מאפה אחד מתוק ואחד מלוח אז מקפידים בודאי אבל כשאחד מתוק הרבה ואחד פחות אולי אין מקפידים בתערובתם
כדכד כתב:לא זה ולא זה
כן הסברתי היטב
לוקחים קמח אחד ומחלקים אותו לשתי עיסות שונות שלשים ועורכים ואופים כל אחת מהן בנפרד אולם ההבדל בין העיסות אינו גדול מבחינת המרכיבים הכמויות והטעם שלהם ולכן אני מתלבט אם ה נקרא מקפידים שלא יתערבו או לא
כדכד כתב:השאלה שלי היא מה הגדר של "מקפיד".
ברור שאם הוא לש חלה אחת לסעודה ראשונה ואחת לסעודה שניה אבל הם מאותם מרכיבים באותן כמויות ורק יש לו ענין ללוש כל חלה מעיסה אחרת אז אינו מקפיד.
ברור שאם יש מאפה אחד מתוק ואחד מלוח אז הוא מקפיד כי הם יתקלקלו.
השאלה כאשר אין הרבה הבדל בין סוגי המאפים מבחינת הטעמים המרכיבים והכמויות אבל יש יזשהו הבדל. מה הדין אז או איך אפשר להגדיר הקפדה
כדכד כתב:ברור שאם אתה אמור למכור ולרשום על האריזה משהו אז בגדר מקפיד שלא יהיה משהו אחר
אבל אם תמכור ולא יהיה רשום על האריזה כלוטם כמו בחלות שרגילים למכור בלי כיתוב, או כמו בנדון ששאלתי שהכל נועד לאכילת בני הבית - מהיכי תיתי שזה בגדר מקפיד?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 173 אורחים