דרומי כתב:העיר לי אחד החכמים שיש מי שהיה אומר 'ולא יהא לי ולבני ביתי כאב שיניים'
בשם הריב"ש
לומר בברכת הלבנה 'כך לא יוכלו לנגוע בי לרעה וכך לא יהיה לי וכל בני ביתי כאב שיניים'
ומסוגל לכאב שיניים".
סגולה מסבא הסטייפלר: לומר בקידוש לבנה, לאחר אמירת 'כשם שאני רוקד' וכו': "כך לא יוכלו כל אויבי לנגוע בי לרעה, ולא יהיה לי (או: לפלוני) כאב שיניים".
פעם תקפו את סבתא הרבנית קנייבסקי כאבי שיניים עזים. סבא הזכירה בקידוש לבנה, ומיד לאחר מכן חלפו כאביה. סבתא ספרה על כך לאבא, אבל הזהירה אותו שלא יספר זאת, כדי שסבא לא יתפרסם כבעל מופת, וירבו הפונים אליו, ויתבטל מלימודו.
דרומי כתב:העיר לי אחד החכמים שיש מי שהיה אומר 'ולא יהא לי ולבני ביתי כאב שיניים'
דרומי כתב:בספרים איתא שיש קשר בין ציצית לבריאות השיניים, שכן ל"ב חוטים בציצית ול"ב שיניים. וכן איתא שקידוש לבנה שייך לענין זה, ולכן יש האומרים "(לא יכלו כל אויבי לנגוע בי לרעה) ולא יהא לי כאב שיניים".
כשאמרתי את זה בפני קהל של 'עמך' בין מנחה לערבית, שאלני אחד: אז מה יעשו הנשים כדי לשמור על בריאות שיניהם? הרי אין להם ציצית, ואינם עושים קידוש לבנה.
[ונזכרתי בשאלת הגמ' בקידושין לגבי מזוזה - וכי נשי לא בעי חיי?]
מה דעתכם?
עזריאל ברגר כתב:לפני זמן מה שאלתני נוו"ב בזה, ועניתי לה ע"פ דברי הפוסקים גבי "בריתך שחתמת בבשרנו" שהנשים מברכות על הברית של בעליהן, וה"ה הכא שע"י הזהירות שלי במצוות ציצית ובקידוש לבנה תהיה לה רפואה לשיניים.
ועוי"ל שיש להן שותפות במצוות ציצית כשהן מכבסות את הטליתות.
ברוז כתב:סגולה מסבא הסטייפלר: לומר בקידוש לבנה, לאחר אמירת 'כשם שאני רוקד' וכו': "כך לא יוכלו כל אויבי לנגוע בי לרעה, ולא יהיה לי (או: לפלוני) כאב שיניים".
פעם תקפו את סבתא הרבנית קנייבסקי כאבי שיניים עזים. סבא הזכירה בקידוש לבנה, ומיד לאחר מכן חלפו כאביה. סבתא ספרה על כך לאבא, אבל הזהירה אותו שלא יספר זאת, כדי שסבא לא יתפרסם כבעל מופת, וירבו הפונים אליו, ויתבטל מלימודו.
עזריאל ברגר כתב:ועוי"ל שיש להן שותפות במצוות ציצית כשהן מכבסות את הטליתות.
גם טלית קטן יזהר לבדקו קודם, ובזה תהיה גם אשתו מסייעת במצוה שתהיה זהירה לבדוק טלית קטן בעת שמזמנת הבגדים לבעלה להחליפם, ותזהר גם כן להפריד החוטין כי מחמת כבוס ודאי יהיו מסובכים זה בזה, ואז תטול שכר בזו המצוה להציל בעלה מן האיסור, שלפעמים האיש בהול ללבוש בגדיו ואינו בודק, אך עם כל זה הוא לא יסמוך על אשתו אלא יבדוק ואחר כך יברך.
חגי פאהן כתב:אם כולם מזכירים את השיניים בקידוש לבנה איך זה שזה לא מופיע בשום סידור?
יאיר כתב:עזריאל ברגר כתב:לפני זמן מה שאלתני נוו"ב בזה, ועניתי לה ע"פ דברי הפוסקים גבי "בריתך שחתמת בבשרנו" שהנשים מברכות על הברית של בעליהן, וה"ה הכא שע"י הזהירות שלי במצוות ציצית ובקידוש לבנה תהיה לה רפואה לשיניים.
ועוי"ל שיש להן שותפות במצוות ציצית כשהן מכבסות את הטליתות.
לאו דוקא. הרי הבנות גם מברכות כך בברכה"מ.
יואל שילה כתב:עוד עצה נהדרת עבור הנשים, היא להקפיד להשתמש בחוט דנטלי בכל יום, ובניקוי אבן מדי כמה חודשים.
זו סגולה נהדרת שעובדת מצויין למניעת דלקות חניכיים, ובד"כ גם למניעת עששת.
גם לגברים היא סגולה טובה.
ארזי ביתר כתב:מגדל כתב:מעשה שהיה ביהודי משכיל שרצה אחת ולתמיד לשים קץ לכל שיגעון הסגולות.
הוא הלך לישיבת מיר הגדולה במטרה לערוך מחקר בסמיות כפולה, ונפשו בשאלתו - האם סגולת אמירת פרק שירה בכל יום אכן מסייעת למציאת זיווג.
מיודענו חילק את בני הישיבה הרווקים לשלוש קבוצות שונות. קבוצה אחת שתקרא בכל יום פרק שירה; קבוצה שניה אשר תקפיד לאכול בכל יום ריבת אתרוגים, אשר היא בכלל סגולה לפרי בטן - קבוצת פלצבו; וקבוצה שלישית אשר תמשיך כמנהגה - קבוצת בקרה.
עברו הימים, ומן המחקר עלו הנתונים הבאים:
בזמן הקיץ המדובר התארסו מתוך הקבוצה הראשונה 41 בחורים, מן הקבוצה שניה התארסו 37, ואילו מן הקבוצה השלישית התארסו באותו זמן קיץ 48 בחורים!
מיודענו אץ רץ נרגש ונלהב לפרסם את תוצאות המחקר; סוף סוף יש בידו הוכחה כי אין בסגולת קריאת פרק שירה לסייע לאדם למצוא זיווגו, ומינה תלמד אל הכלל!
הלך הלה ותלה את תוצאות המחקר ברחובה של עיר.
אלא שככל שהלכה והתפשטה השמועה על תוצאות המחקר, כך הלכה והתפשטה לה הנהגה חדשה בעם ישראל.
אמור מעתה כי הרוצה למצוא זיווגו במהרה יקפיד שלא לקרוא פרק שירה ולא לאכול ריבת אתרוגים, והדבר מסוגל במיוחד בימי הקיץ!
והפעם, סוף סוף היה אפשר באמת להודיע לכל באי עולם כי הדבר הוא בדוק ומנוסה.
אמר לי פעם יהודי חכם, שיש לו הגדרה מעניינת כיצד הסגולות עובדות.
כאשר בחור מתבגר 'תקוע' בשידוכים, הרי הוא מוריד הצעות רבות מסיבות כאלו ואחרות. אך כאשר הוא מקיים סגולה כלשהי, הרי שמתוך אמונתו בכוח הסגולה, כאשר תבוא הצעת שידוך הוא לא ימהר להוריד אותה מהפרק כי הרי הסגולה צריכה לעבוד... מהאי טעמא, הסגולות לעניני שידוכים ופרנסה ושאר ענינים התלויים באדם עובדות יותר מאשר סגולות לזש"ק וכו'...
HaimL כתב:לא סיים הכותב, האם אי מי מקבוצת אוכלי האתרוגים התעבר?
יואל שילה כתב:עוד עצה נהדרת עבור הנשים, היא להקפיד להשתמש בחוט דנטלי בכל יום, ובניקוי אבן מדי כמה חודשים.
זו סגולה נהדרת שעובדת מצויין למניעת דלקות חניכיים, ובד"כ גם למניעת עששת.
גם לגברים היא סגולה טובה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 250 אורחים