מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

נותן טעם לפגם

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
עני בן פחמא
הודעות: 526
הצטרף: ש' מרץ 02, 2019 8:12 pm

נותן טעם לפגם

הודעהעל ידי עני בן פחמא » ה' דצמבר 31, 2020 11:11 pm

מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.

שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.

HaimL
הודעות: 1102
הצטרף: ה' נובמבר 05, 2020 2:33 pm

Re: נותן טעם לפגם

הודעהעל ידי HaimL » ו' ינואר 01, 2021 9:12 am

האם לא ניתן להסתמך בזה על טעימת קפילא, היכן שהוא אומר שהטעם פגום, נקרא לזה נטל"פ?

לכשיבקע
הודעות: 575
הצטרף: ד' מאי 13, 2020 12:52 am

Re: נותן טעם לפגם

הודעהעל ידי לכשיבקע » ו' ינואר 01, 2021 11:17 am

עני בן פחמא כתב:מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.

שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.



לכאורה מהרשב"א בתורת הבית שנתבאר בסי' קג ס''ב מבואר דהוי לפגם. כיון שהטעם פגום. אטו כרוכלא נמנה וניזיל?

עני בן פחמא
הודעות: 526
הצטרף: ש' מרץ 02, 2019 8:12 pm

Re: נותן טעם לפגם

הודעהעל ידי עני בן פחמא » ש' ינואר 02, 2021 6:17 pm

לכשיבקע כתב:
עני בן פחמא כתב:מבואר בהלכה (יו"ד זימן קג) שכאשר דבר אסור נותן טעם לא טוב במאכל אינו אוסר מפני שהוא נטל"פ, אחת הדוגמאות המובאת בגמ' ובפוסקים היא יין בגריסים, שאף ששניהם בפני עצמם משובחים מ"מ השילוב אינו טוב.

שאלתי היא: מה הגדר של טעם פגום, האם אדם שיוסיף דבש לחביתה חשיב כנטל"פ, ומה הדין ביין בחביתה? ומה הדין במיץ תפוזים לפסטה?
לא מצאתי בפוסקים שביארו דבר זה.



לכאורה מהרשב"א בתורת הבית שנתבאר בסי' קג ס''ב מבואר דהוי לפגם. כיון שהטעם פגום. אטו כרוכלא נמנה וניזיל?

השאלה היא האם זה כ"כ פשוט בעיניך כי כל הדברים שמניתי הם נטל"פ, מישהו נתן לי מתכון להכין סלומון עם מיונז וקטשופ, זה לא נקרא נטל"פ? ומה הדין יין בסלט? אני בטוח שיש אנשים שאוהבים, האם הולכים לפי הרוב? אני שואל כי זה נפק"מ עצומה למשל במי שבישל חביתה וקפץ מהסיר הבשרי בשר שהתבשל עם יין, האם זה נקרא נטל"פ וא"צ שישים?


חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 80 אורחים