אש משמים כתב:
אוהב עמו כתב:אש משמים כתב:
נראה לי שהמקור הוא ר' אריה לווין בבי"הח בסנהדריה
וכמו שאין אנו נצולין אפי'לו בבית החיים מלכתו'ב כזבים וחנופות, דכותבים על המצבה נבון
למי שלא הכיר תמונת האותיות מימיו, ודברים הרבה חוץ מזה, ואוי לו ואוי לנפשו לכותב דברים כאלו, דלעולם ועד יהיו מעידים על רשעתו, והתורה צותה ואמ'רה על אותו ענין: ואת הבהמה תהרוגו - כדי שלא יאמרו כו', והוא חורת על לוחות אבנים דברים שיעידו עליו עד סוף העולם. ולבי נוקפי דאיש כזה הוא שוטה רשע או חושב דלית דין ולית דיין, דאם היה לו אמונה לא היה מעיז פניו כ''כ לפני בעל חובו ית' לחרת על לוחות האבן שהן שם מגולין לעיני השמים ועל פני תבל דברי חנופות כזבים כנז'כר, להיותן שם עד עולם אף שהכל גלוי לפניו ית'. ואין זה כי אם רוע לב, וכמי שכותב שאין לו חלק בא-להי יש'ראל.
גימפעל כתב:
עזריאל ברגר כתב:גימפעל כתב:
מעניין מה הסיפור...
[יעו"ש בהמשך האשכול].אש דעת כתב:
הכהן כתב:....
יתר10 כתב:.
זאב ערבות כתב:בספר בן עליה בעולם הפרנסה מאת יוסף שמחה קליין דיטרויט תשפ"א, עמוד ק"כ) מביא מצבה מיוחדת בבית הקברות מונטיפיורי החדש במדינת ניו יורק של ברוך בן זאב הלר (נולד תרע"ט ונפטר תשס"ט) ששירת ביחידת מרינס של הצבא האמריקאי בימי מלחמת העולם השניה ובאנגלית כתוב על גבה (בתרגום)
הייתי חייל בצבא במלחמת העולם השניה והנחתי תפילין כל יום אפילו בשעת קרב, וכל זמן שירותי נמנעתי מלאכול בשר. הקב"ה היה בעזרי לשרוד
מחבר הספר הנ"ל מציין לדברי החפץ חיים בספר מחנה ישראל: וראוי לך לידע עוד דהימים שהאדם עובד להקב"ה בזמן שאין הקב"ה מרבה לו בטובה כ"כ, הם נחקקים לו לעד למעלה להזכר שמו לטובה עבור זה.
אום אני חומה כתב:הכרתי בעבר אישה (לא-דתית!) שזה היה שם משפחתה (היא כבר לא בין החיים כיום),
והיא אמרה שהשם המקורי שלהם הוא ונטורה (כמו שציין הרב לבי במערב).
יוסף חיים אוהב ציון כתב:וינטורה זה המש' ובן תורה זה כינוי?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:וינטורה זה המש' ובן תורה זה כינוי?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:באיזו מצבה בבה"ק סנהדריה ראיתי מצבה ע"ש ר' יעקב בן תורה, אשמח לדעת אפי' קצה חוט על משפחה זו.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים