לעולם יהיה אדם כתב:נוטר הכרמים כתב:מה דמוגוגי בטענתי הפשוטה, שכל המינוח 'הפגנה אלימה' בהרבה מקרים היא המצאה שקרית של דוברות המשטרה,
חסימת כבישים בכוח היא התנהגות אלימה.
נוטר הכרמים כתב:אכן יש לא מעט חרדים לדאבוני שמרגישים יותר סולידריות ושייכות ואף רגשי אחוה
עם שוטרים מחללי שבת אוכלי נו"ט ובוע"נ אכזריים ומנוולים וכו' וכו'
מאשר עם אחיהם ובשרם אברכי משי ובחורי חמד קדושים וטהורים,
שמעיזים למלא אחר הוראות רבותיהם במסירות ובנאמנות בניגוד לעמדתם, רחמנא ליצלן.
אתה צודק, אבל כעס הוא תוצאה של ציפיות.
כאשר אדם זר קורא לעברי קריאת גנאי ברחוב, אני לא מתייחס. אבל אם היה חבר טוב וקרוב שלי עושה לי את אותו הדבר הייתי נפגע וכועס.
להתנהגות המקוממת מאוד של השוטרים כבר התרגלנו, ולצערנו אין לנו משטרה אחרת, ואלמלי מוראה של מלכות וכו'.
לעומת זאת, כאשר האלימות הקלה ביותר מופיעה מצד בחורי ישיבות, עצמנו בשרינו, זה מכעיס מאוד.
הנושא הוא לא כעס או 'עצבים', אלא גישה בסיסית.
נפ"מ לאדם שלא תקוע עכשיו בפקק, או בימים של שיגרה.
לא אוכל שלא להמחיש את הענין בסיפור יפה ששמעתי על הגאון הצדיק, רבי מרדכי צוקרמן זצ"ל, תלמיד הח"ח זצוק"ל, לשמו ולזכרו תאות נפש.
(זכיתי להיפגש עמו רק פ"א במשך כשעה שיחה אישית בימי בחרותי, לקראת ימים נוראים, הפקחות והצדקות, היר"ש והקדושה, תופעה של ממש).
בבית המדרש שלו 'פרושים' בגבעת שאול, הגיע בעל תשובה, שהתפלל בקולי קולות, וקולו הרם בעניית איש"ר היה בוקע רקיעים.
המתפללים סבלו והתעצבנו, ובאו לר' מרדכי בדרישה, שחייבים לעשות משהו, אי אפשר להמשיך ככה, הוא מרגיז את כולם, הוא מפריע להתפלל.
השיב ר' מרדכי, הוא מפריע לכם או מרגיז אתכם?
לתמיהת הנוכחים הסביר, אם הוא רק מפריע לכם, הקולות שהוא משמיע מטרידים את תפילתכם, נוכל למצוא איזה פתרון - פשרה לרווחת כולם,
אבל אם הוא מעצבן אתכם שבא מישהו ומשקיע בתפילה יותר ממכם... אז תעבדו על ה'מידות' שלכם.
זהו בדיוק הענין, כל עוד מדובר בביקורת מידתית ושפויה והבעת טרוניה על משהו נקודתי, ניחא.
כאשר מדובר בגישה כוללנית של 'אין אני והוא יכולים לדור' יש כאן בעיה שורשית.
לא יתכן שאדם חרדי ירגיש יותר צוותא וחיבור עם תינוק שנשבה חילוני פוקר מאשר עם תינוק שנשבה (לטעמו) חרדי מקבוצה אחרת.
ואידך זיל גמור.
2. להמחיש את הגישה שאני בא לשלול, הנה דוגמא טריה אחת שיצאה ממקלדתו הטמאה והמשוקצת של זקן מנחילי הנייעס בדורינו:
ח״כ אליהו ברוכי מדגל התורה מחה היום על השימוש של המשטרה בבואש בהפגנה של הפלג הירושלמי. ימות המשיח או שהח״כ הטרי התבלבל ושכח באיזו מפלגה הוא נמצא. באותה הזדמנות הייתי מצפה שהח״כ ימחה על סגירת הכניסה לעיר בגלל בחור שלא בא לו להתייצב ולקבל דיחוי. לתשומת ליבו של הח״כ: הוא נשלח לכנסת להגן על עמדת רבותיו הדורשים להתייצב ולקבל דיחוי ובניגוד מוחלט לאנשי הפלג שחותרים לאנרכיה. יעקב ריבלין
אני כבר לא מדבר על העיוותים העובדתיים, "בחור שלא בא לו להתייצב ולקבל דיחוי", כביכול מדובר כאן ביוזמה פרטית של נער יתום ומוזנח, ואין לו משפחה ורבנים המדריכים אותו לנהוג כפי שנהג, מספיק לחוש את השנאה, את הרוע. הוא פשוט חייב למחות על גילוי יפה של אנושיות וענייניות. הוא לא מסוגל להכיל.
הוא יכול רק לראיין בכבוד רב את יאיר לפיד...