עובדיה חן כתב:לא ברור מה שונה חיסון זה מכל החיסונים, שלא קמו כל המתנגדים, ורובם מתחסנים נגד טטנוס וכו והרי כבר אמרו שמכאן הרשות לרופא לרפא וצ"ע
עובדיה חן כתב:לא ברור מה שונה חיסון זה מכל החיסונים, שלא קמו כל המתנגדים, ורובם מתחסנים נגד טטנוס וכו והרי כבר אמרו שמכאן הרשות לרופא לרפא וצ"ע
נוטר הכרמים כתב:אני לא מבין למה העסק חייב לנוע בין 'חובה להתחסן', לבין פחדים וחששות.
למה א"א להישאר שפויים ולברר בנחת את הענין,
וגם להמתין מעט,
מה הלחץ?
הרי בין כה וכה למחלימי קורונה אין זכאות להתחסן,
וכרבע או שליש מהציבור החרדי נמנים כנראה על הקטגוריה הזאת.
שעת הכושר כתב:נוטר הכרמים כתב:אני לא מבין למה העסק חייב לנוע בין 'חובה להתחסן', לבין פחדים וחששות.
למה א"א להישאר שפויים ולברר בנחת את הענין,
וגם להמתין מעט,
מה הלחץ?
הרי בין כה וכה למחלימי קורונה אין זכאות להתחסן,
וכרבע או שליש מהציבור החרדי נמנים כנראה על הקטגוריה הזאת.
מה הלחץ? בינתיים אנשים עלולים למות. אם עדיין לא שמעת על זה. כך קרה בגל הראשון, כך קרה גם בשני, ולצערינו השלישי כבר כאן.
לברר בנחת? איך בדיוק תברר, האם יש לך רקע בנושא? הגורמים המקצועיים כבר ביררו ואישרו. לגמרי.
רבע או שליש מחוסנים? השאר עוד לא. אנא! מנעו מאנשים נוספים כמו רוזנברג ונוסבוים וקורן וכו' את גזירת המוות. לכו להתחסן!
זה אני אומר לך, כי אני מניח שאתה מספיק חכם כדי לא להיתפס לתיאוריות מופרכות על נזקי החיסונים בכלל ובפרט.
עם אלו המתנגדים לחיסונים 'בעצם', או מאמיני קונספירציות למיניהם, אין לי עסק בכלל.
לצערינו, הטיפשות היא מחלה קשה מאד, ועדיין לא נמצא לה חיסון.
ולדרומי; לא שייך לומר שוא"ת עדיף, כאשר יש מעשה טוב שבדרכי הטבע מביא חיים ושבע וישועה ופרנסה לכלל ולפרט, וכרצון אבינו שבשמים, ובאים כמה אנשים טיפשים ומעלים חששות רחוקות חסרי ביסוס, להימנע מהמצווה המוטלת כעת על כל אדם. וא"ת פלוני ופלוני אמרו ש...? בסדר, קצת ביטחון לא יזיק.
שעת הכושר כתב:
לברר בנחת? איך בדיוק תברר, האם יש לך רקע בנושא?
סופר-סתם כתב:מעניין שדוקא המתנגדים הם אנשים בעלי קונספירציות הזויות, אז פתאום בזה אנשים שומעים להם?
ועוד, שהרי בין כך יש סיכוי גדול לחלות בקורונה, אז בשביל מה להשמר עוד חודש ואז לחטוף, עדיף כבר להתחסן וסיכוי סביר שלא יחלה.
שעת הכושר כתב:
מה הלחץ? בינתיים אנשים עלולים למות.
ובאים כמה אנשים טיפשים ומעלים חששות רחוקות חסרי ביסוס, להימנע מהמצווה המוטלת כעת על כל אדם. וא"ת פלוני ופלוני אמרו ש...? בסדר, קצת ביטחון לא יזיק.
דרומי כתב:במלים פשוטות, יהודי חרדי יעדיף באופן טבעי לקבל מה שמגיע לו ישירות מן השמים, ללא מגע יד אדם
יוסף חיים אוהב ציון כתב:אולי יש חיוב ונשמרתם לא להתחסן.
שקלאוו כתב:
סטטיסטית נטו, אם הינך בן פחות מ-70 ולא בעל מחלת רקע קשה, הסיכון למות מקורונה קטן מהסיכוי למות משפעת עונתית רגילה.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:האמשינובר אמר לא להתחסן.
וצ"ע מדוע הגר"ח לא חתם על מכתב בזה.
אשרי יושבי ביתך כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:האמשינובר אמר לא להתחסן.
שמעתי מידידי שהיה בשב"ק אצל האדמו"ר מאמשינוב שליט"א והאדמו"ר נשא מדברותיו ורטן ע"כ שמפרסמים בשמו דברים בשעה שעוד לא החליט וגיבש דעה בנושא.
מרן הגר"ח שליט"א לא חתם אבל פורסם אמש (יום א' בערב) הסרטה ברורה בה נראה מרן שליט"א נשאל מנכדו, שהציבור שואל לגבי החיסונים נגד קורונה, האם אפשר להתחסן או שצריכים להתחסן,
ואמר הגרח"ק "צריכים". וכשנשאל שיש החוששים שזה יזיק להם לדברים אחרים, אמר בקולו הברור "לא לפחד". זה תמצית ההסרטה שפורסמה ברבים.
מקדש מלך כתב:שקלאוו כתב:
סטטיסטית נטו, אם הינך בן פחות מ-70 ולא בעל מחלת רקע קשה, הסיכון למות מקורונה קטן מהסיכוי למות משפעת עונתית רגילה.
מהיכן מגובה הקשקוש הזה? ומה עם חב לאחריני, המבוגרים הבאים איתו במגע?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:האמשינובר אמר לא להתחסן.
שקלאוו כתב:חב לאחריני במחלות מדבקות זה חידוש מוזר של המתפחדים. אם אתה רוצה להרשיע כל איש בהיסטוריה שדרכו עבר פתוגן מדבק לא השארת שריד ופליט, גם לא לעצמך.
וזאת מלבד העובדה שלמבוגרים יש עתה אפשרות להתחסן - ולהם זה אכן מומלץ. אתה רוצה להכריח אדם צעיר להזריק לעצמו את החיסון הראשון אי פעם שלא עבר את תקופת הניסוי המקובלת משחר החיסונים כדי שאולי לא ינזק אדם שיכל להתחסן ולא התחסן? נשמע הזוי לא פחות מהקונספירטורים וממוכרי התמציות הפלאיות
יצחק אייזיק כתב:תקופת הניסוי המקובלת קוצרה מכיוון שהיה מספיק כסף ומספיק נבדקים מתנדבים. בדרך כלל לוקח שנים לגייס כסף ולגייס מספיק מתנדבים ולעקוב אחריהם. נכון שקיצרו גם שלבים בירוקרטים מסוימים אבל את השלבים המהותיים לא קיצרו.
יצחק אייזיק כתב:נכון שלמבוגרים יש אפשרות להתחסן אך יש קבוצות אחרות שאין להן אפשרות כזו (כגון נשים הרות) וגם עליהם ראוי לחוס.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:האמשינובר אמר לא להתחסן.
שמעתי מידידי שהיה בשב"ק אצל האדמו"ר מאמשינוב שליט"א והאדמו"ר נשא מדברותיו ורטן ע"כ שמפרסמים בשמו דברים בשעה שעוד לא החליט וגיבש דעה בנושא.
מרן הגר"ח שליט"א לא חתם אבל פורסם אמש (יום א' בערב) הסרטה ברורה בה נראה מרן שליט"א נשאל מנכדו, שהציבור שואל לגבי החיסונים נגד קורונה, האם אפשר להתחסן או שצריכים להתחסן,
ואמר הגרח"ק "צריכים". וכשנשאל שיש החוששים שזה יזיק להם לדברים אחרים, אמר בקולו הברור "לא לפחד". זה תמצית ההסרטה שפורסמה ברבים.
שמעת. גם אני שמעתי.
סגי נהור כתב:בהמשך ניתן לשער ולקוות שיוטלו סנקציות והגבלות שונות על אלו שיסרבו להתחסן.
איש גלילי כתב:סגי נהור כתב:בהמשך ניתן לשער ולקוות שיוטלו סנקציות והגבלות שונות על אלו שיסרבו להתחסן.
עוד לא מצאתי את ההסבר ההגיוני לצורך לכפות חיסון על מי שמסרב (עד כמה שחפשתי, החיסון אינו טוען להגנה מפני הדבקות בנגיף, אלא להגנה מפני תסמיניו, ואף כמה מן הנסיינים נדבקו בקורונה עם "תסמינים קלים". אני מחפש מקום כלשהו הטוען שהמחוסן אינו יכול להדביק, כדי שנמצא הצדקה כלשהי לתגובות המתלהמות שלך ושל חבריך).
מה? יש מגיפה?
תמותה? תחלואה? התמוטטות הכלכלה? הרס הישיבות?
לא שמעתי.
רגע, אני בודק.
לא. אין כלום.
ברור כשמש שאין מגיפה, היא המצאה של יושבי קרנות שאין להם במה להשיח.
וזה מוכח בוודאות מנתונים חלקיים שליקטתי וריפדתי במונחים טכניים.
אוי ואבוי! מסתובב בעולם נגיף מסוכן.
שמרו על עצמכם ועל הסובבים אתכם, השמעו להנחיות הרופאים!
הצעיר באלפי כתב:
ניים ושכיב כתב:הבהרה: ההודעה הבאה לא קשורה בכלל לקורונה. היא רק זעץ מוסרי שקיבלתי מהאשכול
מי שמאמין בקורונה קורא פה הודעות בסגנון
"בינו נא זאת".
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 73 אורחים