אוהב אוצר כתב:ברצוני להעיר את תשומת לב הת"ח כאן, ששריפת ששירי השמן הוא מפורש בדברי מרן המחבר ולא דבר סגולי: "עושה לו מדורה בפ"ע ושורפו" וחיפשתי רבות אודות הנוהגים לשמור את הפתילות לביעור חמץ בע"פ ולא מצאתי, מלבד מנהג חסידות בעלזא שמופיע בספריהם. ואדרבא, מה שנהגו לשמור הלולב וההושענות לשורפם אז, הוא בכדי לקיים בהם מצוה אחריתי שהן יהיו כעזר וחומר בעירה לשריפת החמץ מה שממש בהיפך מנר חנוכה שאסור להנות מהנותר!
אליהוא כתב:מצוות לאו להנות נתנו. וכיון דעביד ביה מצוה חדתא עביד מצוה אחריתא.
חכם באשי כתב:ומה עשו בעלי הסגולה קודם שחיבר הפייטן האנונימי ר' מרדכי את 'מעוז צור'?...
אוהב אוצר כתב:בלי להכיר אותך, ובלי להוריד מערכו, נראה לי שת"ח יותר חשוב מזמר או פייטן, אז אל תגיד 'אני הקטן'. לכן כהמשך, זה מאד קשה לומר
דבר כזה על עמך בית ישראל וצריך לזה 'גב' חזק לפני שמוציאים לעז, זמר, יהיה אשר יהיה, לדעתי לא מוסמך ללא מקור לומר דבר כזה נורא.
ערער בערבה כתב:'לגלגולו של ניגון מעוז צור', ד"ר ליאו לוי, נד' בספר המועדים (לוינסקי), כרך ה' עמ' 182.
מורה צדק כתב:ערער בערבה כתב:'לגלגולו של ניגון מעוז צור', ד"ר ליאו לוי, נד' בספר המועדים (לוינסקי), כרך ה' עמ' 182.
לצערי אינו מצוי תחת ידי.
למדן כתב:יש סגולה משמן הנותר מהדלקת חנוכה למחלת השושנה ה"י
ואסמכתה לזו מה שאנו אומרים ומנותר קנקנים נעשה נס לשושנים
וגם לשרוף את הפתילות בזאת חנוכה סגולה שלא ישלוט שריפה בביתו
מורה צדק כתב:אוהב אוצר כתב:בלי להכיר אותך, ובלי להוריד מערכו, נראה לי שת"ח יותר חשוב מזמר או פייטן, אז אל תגיד 'אני הקטן'. לכן כהמשך, זה מאד קשה לומר
דבר כזה על עמך בית ישראל וצריך לזה 'גב' חזק לפני שמוציאים לעז, זמר, יהיה אשר יהיה, לדעתי לא מוסמך ללא מקור לומר דבר כזה נורא.
וכי מישהו אמר שאסור לנגן את זה? ישנם עוד הרבה מנגינות שמקורם מהגויים.
נהר שלום כתב:מורה צדק כתב:אוהב אוצר כתב:בלי להכיר אותך, ובלי להוריד מערכו, נראה לי שת"ח יותר חשוב מזמר או פייטן, אז אל תגיד 'אני הקטן'. לכן כהמשך, זה מאד קשה לומר
וכי מישהו אמר שאסור לנגן את זה? ישנם עוד הרבה מנגינות שמקורם מהגויים.
מרן היביע אומר פסק שמותר לנגן את זה, והרבה מנגינות של הספרדים בתפילות הם מהגוים.
שברי לוחות כתב:בענין סגולת שריפת הפתילות, מצורף מאמר מענין אודות המנהג לקפוץ בתוך האש של שריפת הפתילות, קראו ותהנו!
צונאמי כתב:כמדומני שיש הבדל בין שיר של "גויים", לבין מוזיקה כנסייתית.
מה שנכון נכון כתב:ערער בערבה כתב:'לגלגולו של ניגון מעוז צור', ד"ר ליאו לוי, נד' בספר המועדים (לוינסקי), כרך ה' עמ' 182.
http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?re ... &pgnum=197
http://jpress.org.il/Default/Scripting/ ... wMode=HTML
למדן כתב:יש סגולה משמן הנותר מהדלקת חנוכה למחלת השושנה ה"י
ואסמכתה לזו מה שאנו אומרים ומנותר קנקנים נעשה נס לשושנים
קראקובער כתב:לא מובן, הרי על כרחך מדובר שעשה תנאי אחרת זה אסור בהנאה וא"כ זה לא נותר השמן.
דרך ישרה כתב:מישהו אמר לי שיש סגולה משהו בעת שריפת הפתילות, מהחיד"א, ידוע למישהו על דבר כזה?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:עיין למהר"א אזולאי בהגהותיו ללבוש סימן תרע"ז.
שומע ומשמיע כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:עיין למהר"א אזולאי בהגהותיו ללבוש סימן תרע"ז.
ייש"כ, מה זה הספר 'בית מועד' שהוא מצטט?
שומע ומשמיע כתב: מה זה הספר 'בית מועד' שהוא מצטט?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים