דוד נ.א. כתב:שלום. אני אוסף חומרים מכל סוג על הגאון רבי אברהם אדלר (נשר) זצ"ל - ראש לשכת הרבנות בירושלים (תרנ"ה-תשכ"ט). מחבר "כנפי נשרים" ו"פרחי שושנה". הוא היה גם מנהל מחלקת הכשרות ובעצם מיסד מערכת הכשרות הירושלמית. אשמח מאוד לקבל כל סוג של מידע או הפניה של חומר כתוב, סיפור או תמונה שהוא היה שותף בה. תודה רבה
חלמישצור כתב:דוד נ.א. כתב:שלום. אני אוסף חומרים מכל סוג על הגאון רבי אברהם אדלר (נשר) זצ"ל - ראש לשכת הרבנות בירושלים (תרנ"ה-תשכ"ט). מחבר "כנפי נשרים" ו"פרחי שושנה". הוא היה גם מנהל מחלקת הכשרות ובעצם מיסד מערכת הכשרות הירושלמית. אשמח מאוד לקבל כל סוג של מידע או הפניה של חומר כתוב, סיפור או תמונה שהוא היה שותף בה. תודה רבה
תח"י אגרת ממנו אל 'רבן ומאורן של ישראל ראש גולת אריאל' וכו' וכו' הראי"ה קוק, בבקשה 'לעיין בדברי כי יש בהם דברים הנוגעים למעשה', בעניין משלוח מנות ודין כרכים המוקפים חומה, ובסוף דבריו כתב 'והצעתי לפני כבוד הגאון מרן ר' איסר זלמן מלצר שליט"א ואבקש חות דעתו הרמה בזה'.
חלמישצור כתב:דוד נ.א. כתב:תח"י אגרת ממנו אל 'רבן ומאורן של ישראל ראש גולת אריאל' וכו' וכו' הראי"ה קוק, בבקשה 'לעיין בדברי כי יש בהם דברים הנוגעים למעשה', בעניין משלוח מנות ודין כרכים המוקפים חומה, ובסוף דבריו כתב 'והצעתי לפני כבוד הגאון מרן ר' איסר זלמן מלצר שליט"א ואבקש חות דעתו הרמה בזה'.בן ירושלים כתב:ותחת ידי יש כתב הרשאה שנתן לשוחט ומתאר את מה שבחן אותו בהצלחה.
נחומצ'ה כתב:הם אדלר כהנים?
חלמישצור כתב:דוד נ.א. כתב:שלום. אני אוסף חומרים מכל סוג על הגאון רבי אברהם אדלר (נשר) זצ"ל - ראש לשכת הרבנות בירושלים (תרנ"ה-תשכ"ט). מחבר "כנפי נשרים" ו"פרחי שושנה". הוא היה גם מנהל מחלקת הכשרות ובעצם מיסד מערכת הכשרות הירושלמית. אשמח מאוד לקבל כל סוג של מידע או הפניה של חומר כתוב, סיפור או תמונה שהוא היה שותף בה. תודה רבה
תח"י אגרת ממנו אל 'רבן ומאורן של ישראל ראש גולת אריאל' וכו' וכו' הראי"ה קוק, בבקשה 'לעיין בדברי כי יש בהם דברים הנוגעים למעשה', בעניין משלוח מנות ודין כרכים המוקפים חומה, ובסוף דבריו כתב 'והצעתי לפני כבוד הגאון מרן ר' איסר זלמן מלצר שליט"א ואבקש חות דעתו הרמה בזה'.
אראל כתב:באמתחתי מצאתי תמונה זו [בין עוד אנשים בתמונה] מזוהה כ'הרב נשר', איזה רב נשר זה?
בדרך רבותינו כתב:חלמישצור כתב:דוד נ.א. כתב:שלום. אני אוסף חומרים מכל סוג על הגאון רבי אברהם אדלר (נשר) זצ"ל - ראש לשכת הרבנות בירושלים (תרנ"ה-תשכ"ט). מחבר "כנפי נשרים" ו"פרחי שושנה". הוא היה גם מנהל מחלקת הכשרות ובעצם מיסד מערכת הכשרות הירושלמית. אשמח מאוד לקבל כל סוג של מידע או הפניה של חומר כתוב, סיפור או תמונה שהוא היה שותף בה. תודה רבה
מצטער על הבקשה החוזרת לשלוח האגרת דר"א אדלר נשר לראי"ה קוק. כאן באישי או בפורום. תודה רבה.
אראל כתב:באמתחתי מצאתי תמונה זו [בין עוד אנשים בתמונה] מזוהה כ'הרב נשר', איזה רב נשר זה?
דוד נ.א. כתב:שמא תעלה גם את התמונה המלאה?
אראל כתב:התמונה הוא מחתונה משפחתית [ממשפחת גליצנשטיין], למה אתה צריך להתמונה המליאה??
דוד נ.א. כתב:אראל כתב:התמונה הוא מחתונה משפחתית [ממשפחת גליצנשטיין], למה אתה צריך להתמונה המליאה??
משום שהוא סבא שלי. אך אם אין בתמונה שום אישיות נוספת או אלמנט מעניין אחר אז אין צורך.
גלאגוזים כתב:בן נוסף של הג"ר אברהם היה הרב דוד זצ"ל שכיהן כרבה של בית שאן ואח"כ ראש מחלקת הכשרות ברבנות הראשית.
נחומצ'ה כתב:גלאגוזים כתב:בן נוסף של הג"ר אברהם היה הרב דוד זצ"ל שכיהן כרבה של בית שאן ואח"כ ראש מחלקת הכשרות ברבנות הראשית.
התפרסם באחד הקבצים למיניהם, מכתב מהרב אונטרמן זצ"ל, שבו מבכה על הרב אדלר שפתח ישיבה בבית שאן, וקשה עליו המשא,
לא מפני העול הכספי אלא מפני שאין אברכים תחי"ם הרוצים לבא ולומר שיעורים.
וכך מסיים הרב המכתב: מדוע אין בנו את ה'חלוציות' הקיימת בסטרא דשמאלא?
לבי במערב כתב:אלא בישיבה של מעלה... (נפ' כ"ז סיון תשכ"ט).
ככל הידוע לי, רבה של בית־שאן בשנת תשל"ז הי' רי"ה הענקין (נלב"ע לפני כשבוע).
לבי במערב כתב:אלא בישיבה של מעלה... (נפ' כ"ז סיון תשכ"ט).
ככל הידוע לי, רבה של בית־שאן בשנת תשל"ז הי' רי"ה הענקין (נלב"ע לפני כשבוע).
ייש"כ רב.גלאגוזים כתב:אתה מחליף בין האב רבי אברהם שאכן נפטר בתשכ"ט, לבנו רבי דוד שהוא היה רבה של בית שאן. [אך לא בתשל"ח]
בדרך רבותינו כתב:חלמישצור כתב:דוד נ.א. כתב:שלום. אני אוסף חומרים מכל סוג על הגאון רבי אברהם אדלר (נשר) זצ"ל - ראש לשכת הרבנות בירושלים (תרנ"ה-תשכ"ט). מחבר "כנפי נשרים" ו"פרחי שושנה". הוא היה גם מנהל מחלקת הכשרות ובעצם מיסד מערכת הכשרות הירושלמית. אשמח מאוד לקבל כל סוג של מידע או הפניה של חומר כתוב, סיפור או תמונה שהוא היה שותף בה. תודה רבה
מצטער על הבקשה החוזרת לשלוח האגרת דר"א אדלר נשר לראי"ה קוק. כאן באישי או בפורום. תודה רבה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 310 אורחים