נהר שלום כתב:בספר גדולי הדורות (ראה קובץ מצורף) יש תמונה שכתוב עליה שהיא מהלוויית החפץ חיים ועל הקיר תלוי התמונה המפורסמת שלו נראה לי שזה מוכיח שזה תמונתו של החפץ חיים
נהר שלום כתב:נהר שלום כתב:בספר גדולי הדורות (ראה קובץ מצורף) יש תמונה שכתוב עליה שהיא מהלוויית החפץ חיים ועל הקיר תלוי התמונה המפורסמת שלו נראה לי שזה מוכיח שזה תמונתו של החפץ חיים
סליחה עכשיו ראיתי שזה לא הקובץ הנכון, הנה הקובץ.
ספריית הרמבם כתב:בע"ה
לפני שנים הרבה היה פוקד את ספרייתנו ר' חיים אלימלך קורנברג זצ"ל, תלמיד חכם מובהק ומתרחק מן המחלוקת ומלה"ר. כשראה את תמונת הח"ח התלויה כאן ביו תמונות רבנים אחרות נרתע לאחוריו.
הוא אמר לי שמסורת בידו שצדיקים פניהם כפני תינוק ללא קמטים, והנה בתמונת הח"ח ניכרים קמטים במצחו, ובלתי אפשרי הוא...
אשמח לקבל מקורות נוספים לאמירה הנ"ל.
בברכה
אבישי אלבוים
מנהל ספריית הרמב"ם
חלמישצור כתב:"אחרי בלתי היתה לי עדנה, אמר רב חסדא, אחר שנתבלה הבשר ורבו הקמטין, נתעדן הבשר ונתפשטו הקמטין, וחזר היופי למקומו ... עד אברהם לא היה זקנה, מאן דהוה בעי למשתעי בהדי אברהם משתעי בהדי יצחק, בהדי יצחק משתעי בהדי אברהם. אתא אברהם, בעא רחמי והוה זקנה, שנאמר ואברהם זקן בא בימים" (בבא מציעא פז, א). וראה שם מהרש"א, בן יהוידע ועוד, שאברהם חידש בעולם בזקנותו את שיער השיבה, אבל שאר סימני השיבה - בילוי הבשר וריבוי הקמטים - היו ונותרו אצל אברהם ושרה כשאר זקנים, עד שנתפשטו הקמטים אצל שרה לקראת הולדת יצחק.
מיללער כתב: . . התמונה הוא מרבי דוד האלברשטאם מסוקולוב זצ"ל בנו של רבי משה משינאווא בהרה"ק בעל דברי יחזקאל זצ"ל
עם_הארץ כתב:אם זכרוני לא בוגד בי, תמונה זו פורסמה בספר (הגנוז) "אחד בדורו", כתמונת החפץ חיים.
שמר כתב:נהר שלום כתב:בספר גדולי הדורות (ראה קובץ מצורף) יש תמונה שכתוב עלי' שהיא מהלוויית החפץ חיים ועל הקיר תלוי התמונה המפורסמת שלו נראה לי שזה מוכיח שזה תמונתו של החפץ חיים
זו הוספה מאוחרת על התמונה
הברכות כתב:תמונה המתפרסמת בספר חדש על הרב יוסף לוי חגיז שנקרא 'סוד המאה ליטרא שקיבל החפץ חיים זצ"ל' - ובו מסופר באריכות עם גילוי פרטים חדשים אודות נסיון עליית החפץ חיים לארץ ישראל. חובר ע"י דן שלזינגר.
האם זו תמונה ידועה ?
ומיהו היושב לצידו ?
חרט כתב: . . הכיפה המרשימה - שהפכה לסמל של "החפץ חיים" - אך כאמור מעולם לא התנוססה על ראשו . .
באר בשדה כתב:חרט כתב: . . הכיפה המרשימה - שהפכה לסמל של "החפץ חיים" - אך כאמור מעולם לא התנוססה על ראשו . .
מתנוססת הלא לתפארה כדמותה בתצלומו (הנ"ל) עטור בטו"ת.
חרט כתב:אם תבדוק היטב את התמונה, תבחין שהכיפה נמצאת מעל לראשו (הגלוי) שבתמונה המקורית.
חרט כתב:זה אולי יישמע רעיון מהפכני, אבל לאחר עיון ובדיקה, נראה שאכן כך הוא!
התמונה הזאת שהועלתה לעיל (ומצורפת כאן שוב), שכאמור צולמה לצורך הפספורט לקראת עלייתו של הח"ח לארץ ישראל.
לצורך תמונת פספורט חובה היה להצטלם בגילוי ראש.
(מוכרת כיו"ב תמונת הפספורט של החזו"א בצעירותו בגילוי ראש).
הכיפה הגבוהה - היא "שיפוץ" ותוספת על התמונה המקורית. (כמו גם שיפוצים נוספים שנערכו לתמונה, כמו הדגשת קווי המתאר של צווארון המעיל).
יתכן מאוד, שהכיפה המרשימה - שהפכה לסמל של "החפץ חיים" - אך כאמור מעולם לא התנוססה על ראשו - משנה את כל הרושם של פרצוף הפנים המקורי, ולכן טענו הרבה שהתמונה אינה מתארת "אל נכון" את תואר פניו של הח"ח (כמו שכתב רמ"מ ישר בספרו).
ואולי יבוא איזה גרפיקאי מוכשר, שיחליף את הכיפה המרשימה בקסטקט... ונזכה לחזות בדמותו המקורית של הח"ח?
ייש"כ על הידיעה החשובה!גיזונטע קאפ כתב:אני מחזיק העתק שנעשה מהפספורט המקורי.
לבי במערב כתב:ייש"כ על הידיעה החשובה!גיזונטע קאפ כתב:אני מחזיק העתק שנעשה מהפספורט המקורי.
ניתן להעלות סריקה? רוב תודות מראש.
גיזונטע קאפ כתב:מישהו יכול להרחיב על מקור התמונה החדשה שמסתובבת כעת? שמובאת מספר סוד 100 הליטרא של הח"ח,
מה הרקע לתמונה מאיפה באה?
גימפעל כתב:הברכות כתב:תמונה המתפרסמת בספר חדש על הרב יוסף לוי חגיז שנקרא 'סוד המאה ליטרא שקיבל החפץ חיים זצ"ל' - ובו מסופר באריכות עם גילוי פרטים חדשים אודות נסיון עליית החפץ חיים לארץ ישראל. חובר ע"י דן שלזינגר.האם זו תמונה ידועה ?ומיהו היושב לצידו ?
בחוברת הנ"ל לא כתוב שזו תמונה של הח"ח.
שיף כתב:היום זה הגיע לעמ' השער של עיתון המבשר . .
גיזונטע קאפ כתב:הח"ח רוב ימיו לא עשה קידוש על יין מרב עוני, יש שם 4 בקבוקי יין על השולחן
אראל כתב:הנכדים מכחישים התמונה:
https://www.yiddish24.com/interviews/12/31330
תולדות כתב:אראל כתב:הנכדים מכחישים התמונה:
https://www.yiddish24.com/interviews/12/31330
דומני, שכהיום אין לנכדים שום יתרון על אחרים, בקביעת זיהויו של המצולם.
לא מדובר באנשים שזוכרים את החפץ חיים, או שראו תמונות שלו יותר ממה שראו אחרים.
זה סתם הרגשה.
בעניין קסקט קסקט לגז"ש, אקבע בכאן מש"כ לי חכ"א עצו"ר שליט"א.גיזונטע קאפ כתב:מה היחוס של זה לח"ח, זה שיש לו קסקט?
ר' דן שלזינגר פרסם תמונת החפץ חיים. ברור לכל, שהיא לא של החפץ חיים.
הוא ר' דן שפרסם בעבר חוברת 'לא לעולם מועקה'. ובה שיר של הראי"ה שמצא. (שיר שכתב הרב קוק לאחר רצח ארלוזורוב).
בחוברת הוא צילם את כתב ידו של הרב קוק. ברור לכל, שאין זה כתב ידו של הרב קוק.
ולא עוד אלא שיש שם שגיאות בניקוד, מחיקות. אבל העיקר - אין זו כתיבת ידו של הרב קוק.
כאן וכאן -
יש דמיון רב ליהודי ממזרח אירופה עם קסקט נאה,
ויש דמיון רב לכתיבה של יהודי ממזרח אירופה.
-----
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 243 אורחים