ליטוואק פון בודאפעסט כתב:הרב אהרן דוד חדש זצ"ל
נפטר היום בגיל 89.
אני רואה שאביו זצ"ל היה חתן הרב נפתלי מנחם הוטנר 'מרבני איישישאק'. האם זה בנו של ר' זונדל איישישאקער? האם הרב מאיר חדש היה גיסו של הרב צ"י קוק זצ"ל?
כפי מיטב זכרוני, כאשר נפטר ר' זונדל, לא אבו לקבל את בנו לרבנות, ואלמנותו עם בתה היגרו לווארשא. אלמנותו של ר' זונדל היתה אשה תקיפה מאד, והיה לה הרבה עסקים חובקים מדינות, שהיתה סוחרת גדולה ואשה חכמה למאד. כאשר היא היתה בביה והיו באים לשאול שאלות מהרב, היתה היא עונה ואם לא ידעה נתנה ליכנס להרב. (מספרים שפעם אחד הגיע ראש הקהל עם שאלה, והתעקש שאינו מעונין בתשובותיה אלא בהרב. הוא ניסה להכנס לחדרו בתוקף, וכובד במתנת יד של הרבנית. לא כ"כ פלא שמיאנו בירושת בנו). עכ"פ, האם מדובר במשפחה ההיא? אאל"ט, הרב יוסף הוטנר ממכון ירושלים ג"כ היה מהמשפחה ההיא.
נוטר הכרמים כתב:\
ג' הסיפור עם הנסיעה לקבל ברכה מהח"ח נראה קצת מוזר. אם ניתן להרחיב.
אליסף כתב:ליטוואק פון בודאפעסט כתב:הרב אהרן דוד חדש זצ"ל
נפטר היום בגיל 89.
אני רואה שאביו זצ"ל היה חתן הרב נפתלי מנחם הוטנר 'מרבני איישישאק'. האם זה בנו של ר' זונדל איישישאקער? האם הרב מאיר חדש היה גיסו של הרב צ"י קוק זצ"ל?
כפי מיטב זכרוני, כאשר נפטר ר' זונדל, לא אבו לקבל את בנו לרבנות, ואלמנותו עם בתה היגרו לווארשא. אלמנותו של ר' זונדל היתה אשה תקיפה מאד, והיה לה הרבה עסקים חובקים מדינות, שהיתה סוחרת גדולה ואשה חכמה למאד. כאשר היא היתה בביה והיו באים לשאול שאלות מהרב, היתה היא עונה ואם לא ידעה נתנה ליכנס להרב. (מספרים שפעם אחד הגיע ראש הקהל עם שאלה, והתעקש שאינו מעונין בתשובותיה אלא בהרב. הוא ניסה להכנס לחדרו בתוקף, וכובד במתנת יד של הרבנית. לא כ"כ פלא שמיאנו בירושת בנו). עכ"פ, האם מדובר במשפחה ההיא? אאל"ט, הרב יוסף הוטנר ממכון ירושלים ג"כ היה מהמשפחה ההיא.
רמ"ח ורצי"ק נשאו בנות דודות. ר' יהשע הוטנר מיד הרב הרצוג היה גיסו של רצי"ק. ר' נפתלי מנחם נשאר כמו"ץ באיישישוק והרב היה ר' שמעון רוזובסקי הי"ד.
עיין בספר הנפלא של יפה אליאך ותמצא נחת
נוטר הכרמים כתב:מתולדותיו (מועתק):
בגיל שנתיים נסע עם אמו לליטא, לקבל את ברכת החפץ חיים, יחד עם אחותו הקטנה שולמית, הלא היא הרבנית אזרחי שתחי', אשת הגרב"מ, חבר מועצת גדולי התורה. שניהם מהבודדים שחיים עמנו ואשר זכו לראות את פניו הקדושות של הכהן הגדול, גם אם בקטנותם ממש.הסיפור עם הנסיעה לקבל ברכה מהח"ח נראה קצת מוזר. אם ניתן להרחיב.משוש דורים כתב:נוטר הכרמים כתב:\
איישישוק וראדין היו עיירות קרובות מאד (אאל"ט 11 ק"מ מפרידות ביניהם, ואולי פחות), וכשנולדו לה 2 ילדים היא נסעה לבקר את הוריה בליטא עם הילדים, וכמובן שכשהיתה שם כ"כ קרוב לראדין, לא ויתרה על הברכה מהח"ח שהיה ידיד קרוב של זקנה רי"ז מאישישוק (עי' באשכול הנ"ל).
משוש דורים כתב:נוטר הכרמים כתב:\
על השאלות האחרות כבר ענו.
אשתו של רבי מאיר חדש הרבנית צביה ע"ה, היתה בת של הגאון ר' נפתלי הוטנר הרב דאיישישוק, בנו של הגאון ר' יוסף זונדל הוטנר זצ"ל בעל אולם המשפט וחדרי דעה.
יונת אלם כתב:יש מעשה עם נישואיו בכ"ו טבת תשט"ז (לפני 65 שנה). הגאון הקלמאי הישיש רבי שמואל הלל שיינקר זצ"ל חתנו של מרן הגרי"ח זוננפלד זצ"ל נשא עמו סוד על ביאת המשיח ששמע מרבי נפתלי אמסטרדם ורבי נפתלי מרבותיו איש מפי איש הרבה דורות אחורה. בכ"ו טבת תשט"ז רבי שמואל הלל היה חלש מאד והחליט להעביר את הסוד שעמו הלאה. למי יעביר? לידידו מרן רבי מאיר חדש זצ"ל. הוא שלח את נכדו (הגה"צ) ר' יהודה שליט"א שהיה בחור צעיר לרבי מאיר לקרוא לו לשמוע את הסוד, אבל רבי מאיר יצא לתל אביב לחתונת בנו הגדול רבי אהרן זצ"ל.
באותו לילה נפטר רבי שמואל הלל ולקח עמו את הסוד אלי קבר...
נוטר הכרמים כתב:מתולדותיו (מועתק):
רבי אהרון דוד זצ"ל, נולד בירושלים בשנת תרצ"א, להוריו מרן המשגיח רבי מאיר חדש ואמו מרת צביה...
קמצן_קדוש כתב:ת.נ.צ.ב.ה.[/b]
קמצן_קדוש כתב:נוטר הכרמים כתב:מתולדותיו (מועתק):
רבי אהרון דוד זצ"ל, נולד בירושלים בשנת תרצ"א, להוריו מרן המשגיח רבי מאיר חדש ואמו מרת צביה...
עניין זה של תפילה בישיבה בער בו תמיד והוא היה מעיר על כך בכל שיחותיו; "אל תהיו צ'חצ'חים.." ביקש (צ'חצ'ח היה מי שהלך להתפלל בשטיבלאך בית ישראל).
כמו כן המשגיח בעצמו עד חודשיו האחרונים ממש היה מגיע להתפלל בבניין הישיבה (למרות שמידי פעם היו עורכים מנייני ערבית או מנחה בביתו).
[/b]
ר_חיים_הקטן כתב:זכרוני שפעם אחת המשגיח זצ"ל אמר:
"אני לא יודע מה קורה שמה בשטיבלאך, אני רק יודע שאנשים נכנסים לשם נישט-ג'דאַוונט ויוצאים שוין-ג'דאַוונט.
ר_חיים_הקטן כתב:זכרוני שפעם אחת המשגיח זצ"ל אמר:
"אני לא יודע מה קורה שמה בשטיבלאך, אני רק יודע שאנשים נכנסים לשם נישט-ג'דאַוונט ויוצאים שוין-ג'דאַוונט.
פולסברג כתב:דכירנא שאכלתי אצלו סעודה ביום שב''ק, והשיב במתינות לכל הארחי פרחי שמצאו את מקומם שם.
בסוף הסעודה דרש בקול רעש גדול ובהתרגשות גדולה על נבואת יחזקאל (כמדו' קאפיט''ל ל''ו) שמבואר חד וחלק המצב בזמנינו, קודם קיבוץ גלויות בלא שום זכותים, ורק אח''כ הקב''ה יטהרנו. אמן כן יהי רצון.
קמצן_קדוש כתב:ר_חיים_הקטן כתב:זכרוני שפעם אחת המשגיח זצ"ל אמר:
מאיזה שנה התמונה?
זה הר' סומפולינסקי מאחורה?
זנב לאריות כתב:קמצן_קדוש כתב:ר_חיים_הקטן כתב:מאיזה שנה התמונה? זה הר' סומפולינסקי מאחורה?
מאחוריו זה נכדו הקרוב והמסור ר' זאבי סומפולינסקי שליט''א
נוטר הכרמים כתב:שבת אחים גם יחד
מימין: ר' משה מרדכי, ר' אהרן, זצ"ל, ויבדלו לחיים טובים וארוכים, ר' יוסף ור' נפתלי מנחם שליט"א
צורב מתחיל כתב:נוטר הכרמים כתב:שבת אחים גם יחד
מימין: ר' משה מרדכי, ר' אהרן, זצ"ל, ויבדלו לחיים טובים וארוכים, ר' יוסף ור' נפתלי מנחם שליט"א
אפשר גם פירוט של תמונות הרבנים מאחורה?
משמאל זיהיתי את הסבא, מי השאר?
צורב מתחיל כתב:נוטר הכרמים כתב:שבת אחים גם יחד
אפשר גם פירוט של תמונות הרבנים מאחורה?
משמאל זיהיתי את הסבא, מי השאר?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 341 אורחים