פולסברג כתב:היכן ניתן להשיג?
גימפעל כתב:ראיתי שאחד ממקורותיו של הספר הנ"ל הוא: "מחיבת ציון לאנטי ציונות" מאת איתם הנקין עב"ג, תשע"ד.
האם יש להשיג ?
השעיר החיי כתב:
לא יכולתי להתאפק - בינהם אני רואה יהודיה זקנה וכשרה שפניה הושחתו ולאו דודא את ר ישראל. ( וצ״ע במה חטאה שככה עשו לה ואילו את הצדיקה האחרת השאירו בגילוי פנים..)
השעיר החיי כתב:ספר חשוב מאוד המגיע אחרי השקעה עצומה ואיסוף מקורות רבים וחדשים.
כתוב ארוך מידי- כל ידיעה עיתונאית שקשורה לנושא בצורה כלשהי מובאת כלשונה ובמלאוה בגוף הטקסט. פעמים רבות זה מיותר. היה צריך פה עורך. אבל למשוגעים לדבר זה חגיגה ונותן את החומר הראשוני פרוש כשלמה להבנה והתרשמות עצמית.
הבעיה היחידה היא צינזורי המחבר שכל מידע שלא רוצה שתדע על אחד האישים הוא משמיט ומדלג פשוט בלי שתשים לב.
ואז יש את הבעיה של הטרוף נגד ציונים, מזרחי, חובבי ציון וכו׳ הדורש מילות גנאי מסביב לכל נושא או אדם בעניין וכרגיל השנאה גם מקלקלת את השורה - הכל סלט אחד גדול, על פני עשרות עמודים ערבוב בין חובבי ציון לתנועה הציונית שאין בה לא מבחינת הזמן ולא מבחינת התוכן כל קשר ובדיעבד יוצא שמחרף ומגדף בעקיפין גם את הרבנים שכן נחשבים אצלו כגון רד פרידמן מקרלין, הנציב מוואלאזין, ר יצחק אלחנן והחשק שלמה.
אבל נלך לאט לפי הסדר להלן
השעיר החיי כתב:
למה? למה צריך להמציא את הדברים המופרכים האלה ? מה טוב בגוזמאות הללו ?
כולנו אוהבים את רחע. כולנו יודעים שהיה מנהיגה הבלתי מעורר של החרדים לפני השואה, כולם מתגעגעים לימים שביהדות החרדית הונהגה על ידי אנשים צעירים שהיו מעורבים חזק בנעשה בעולם ולא פעלו הופעלו באמצעות אחרים, אבל למה לכתוב שבגיל 33 רח״ע ניהל את הדור??
בכל המלאכה הכבירה של איסוף ומחקר שעשה הרב קמינצקי אין אפילו עשר מכתבים בעניינים מחוץ לווילנה שעליהם חתום רחע בראש בשש שבע שנים לאחר מכן.
השעיר החיי כתב:״אולם כל מגמתו היתה להתרים עבור הישוב הישן בארץ ישראל ולא השתתף עם חובבי ציון החילונים״.
למה לי לשקר??
השעיר החיי כתב:אבל עכשיו אני צריך לדרוש קצת את הספר לשבח.
יש משהו מבלבל. הספר העבה מכסה את התקופה שעד תר״ע. בשלוש השנים האחרונות של התקופה הזאת יש כמות פעילות עצומה בנסיון להקים את אגודת ישראל ואגודות הקודמות לה, ועידת פטברבורג וכו וכו. אבל בכל השנים לפני זה, נגיד 40 שנה הראשונות של ר חיים עוזר היה עד היום חומר שמספיק בערך לעמוד אחד לכתוב עליו. קמינצקי הצליח להביא חומרים להפוך את זה לאולי 20 עמודים. תוספת חשובה ביותר.
אבל בפועל קמינצקי כתב 200 עמודים על התקופה הזאת וזאת בכך שהרחיב מאוד על כל מו״צ ורב ומגיד מישרים שהיה בווילנה על כל קרוב ועל כל ארגון שהיה בקהילה. עכשיו לא ככה כותבים ספרים, אבל בפועל משוקע שם כמויות חומר עצומות ואני מקווה שיזכרו כל אלה שפעם ירצו לכתוב על דיין נעלם בווילנה שיש חומר מקורי בעניין בספרו של קמינצקי.
השעיר החיי כתב:
לא יכולתי להתאפק - בינהם אני רואה יהודיה זקנה וכשרה שפניה הושחתו ולאו דודא את ר ישראל. ( וצ״ע במה חטאה שככה עשו לה ואילו את הצדיקה האחרת השאירו בגילוי פנים..)
השעיר החיי כתב:
רח״נ ישב בבית דין??
עושה חדשות כתב:אם אפשר בבקשה להעלות צילום של עמוד 543. תודה מראש.
רוצה לידע כתב:איפה אפשר להשיג הספר (בפרט לתושבי ארה"ב).
באמונתו כתב:אני מחפש מקור סיפור שקראתי מהגאון רח"ע זצ"ל, אשר ביקר בסוף ימיו בשוויץ, לצורך בריאותו הרופפת.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 145 אורחים