אשרי יושבי ביתך כתב:בדף נג. למדנו שכשלמדו תורה אצל ר' אושעיא ישבו ארבעה ארבעה באמה. אם היה כתוב שתחבו ראשם – לחיי, אבל "ישבו"?! באמת בסנהדרין ז. מובא דכד הוה רחימתון עזיזא וכו' (והשוה ב"מ פד.), אך בכל זאת.
בדף עו. מתואר חלון, 4 על 4 טפחים, דרכו עוברים מחצר לחצר. אולי רק דלפון, מך ורש, רזה וכחוש, יכול לעשות כן, ועוד במלבושי שבת...
אשרי יושבי ביתך כתב:הערה שקיבלתי מידידי הגאון רבי מרדכי גנוט שליט"א (מחבר לוח 'דבר בעיתו'):
זוכרני מגירסא דינקותא כי האנשים של פעם היו גדולים, חזקים ובריאים (גם שמנים? ראה בשופטים ג, אוי ובמפרשים שם), וגם ה'שיעורים' היו נכבדים וגדולים, אך בימינו נצטמקו ונדעכו האנשים ונתקטנו השיעורים וכו' וכו'.
יוצא פוניבז' כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:הערה שקיבלתי מידידי הגאון רבי מרדכי גנוט שליט"א (מחבר לוח 'דבר בעיתו'):
זוכרני מגירסא דינקותא כי האנשים של פעם היו גדולים, חזקים ובריאים (גם שמנים? ראה בשופטים ג, אוי ובמפרשים שם), וגם ה'שיעורים' היו נכבדים וגדולים, אך בימינו נצטמקו ונדעכו האנשים ונתקטנו השיעורים וכו' וכו'.
הדברים כידוע לא מוסכמים.
בברכה המשולשת כתב:1.6 מטרים לא 1.5 (כך לפי מה שבדקתי)
בדף טו. ובדף צט:-ק. מובא אילן המסך על הארץ ואינו גבוה מהארץ ג' טפחים – מטלטלים בכולו/בבית-סאתים (תחתיו). אולי אצבעונים יכולים לזחול ולהשתמש שם?
בדף פה. בסוגיית ב' גזוזטראות וכו' לתחתונה בזריקה ושלשול ולעליונה בשלשול. קשה לי לצייר זריקת (ולדברינו, די בהנחת) דלי ריק, לכוונו לחור, להשפילו למים, לשאוב בו ולחזור למָשכו (בגלגל?) כלפי מעלה, להוציאו מהחור ולהורידו (איך?) למרפסת התחתונה, ועוד שיישארו מים בדלי...
וחורי הבית וזיזין הבולטין מן הכותלין שאין גבוהין הרבה ולא נמוכין הרבה צריכין בדיקה אבל הגבוהין שאין יד האדם מגעת שם והנמוכין פחות מג' טפחים אין צריכין בדיקה ובירושלמי חשיב גבוהים למעלה מי' טפחים ואינו נראה שעיקר תשמיש אדם הוא למעלה מי' אלא כדפרישית שאין יד האדם מגעת שם:
עקביה כתב:לאחר שנפתח אשכול זה פתחתי אני, שלא ידעתי על קיומו, אשכול מקביל. כעת לצערי איני מוצא אותו [אודה מאד למי שישלח קישור], ולכן את מה שרציתי לכתוב שם אני כותב כאן.
עושה חדשות כתב:עקביה כתב:לאחר שנפתח אשכול זה פתחתי אני, שלא ידעתי על קיומו, אשכול מקביל. כעת לצערי איני מוצא אותו [אודה מאד למי שישלח קישור], ולכן את מה שרציתי לכתוב שם אני כותב כאן.
https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f ... it#p741706
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 240 אורחים