.השוחט כתב: . . [מה זה "איבעהרגיינג?] . .
.השוחט כתב:באות ח - מהלך ישיבתי מופלא בפ' יש נוחלין ע"פ יסוד של הקצוה"ח.
מציין שאת התוס' הנצרך לו מר"פ המניח, שמע מא"א וכן אמר לו ישראלי.
[בשם אומרו נדיר].
איש פלוני כתב:לא יפה לעשות צחוק ממנוהפצת המעיינות כתב:לאור ההתעוררות בלימוד תורתו של המחבר ימסור ת"ח חשוב מבני ברק שיעור בכתביו בימי שלישי בערב
להסעות מרחבי הארץ להתקשר למס' 0583222333
בעזרת ה' מארגנים עליה לקברו ביומא דהילולא המתקרב
רואים ישועות
.השוחט כתב:משא דומה אות ג
אילו בכנסייה היו קוראים בתורה ומעבירים הסדרה כל שבוע,
היו מחלישים את כח הנצרות.
כי אין לך יהודי שיעביר סדרה שלימה ולא תהיה לו לפחות קושיא אחת.
קושיא עושה את האדם לשנים...
לע"ז יש כח רק נגד אחד. (אולי קשור לסוגיא דמזיקין ריש ברכות).
על ידי לימוד הפרשה והעלאת קושיא, נעשה שנים ואין לע"ז כח עליו.
אצל "יהודי טוב" (רבי לחסידים) אסור לשאול בדברי תורה (אולי בעיקר על דברי תורתו).
אצל הכומר של המוסר, המכונה "מנהל רוחני", גם כן לא שואלים בדברי תורה.
אם ישאלוהו, יגיב, זה לא המקצוע שלי...
הפצת המעיינות כתב:איש פלוני כתב:לא יפה לעשות צחוק ממנוהפצת המעיינות כתב:לאור ההתעוררות בלימוד תורתו של המחבר ימסור ת"ח חשוב מבני ברק שיעור בכתביו בימי שלישי בערב
להסעות מרחבי הארץ להתקשר למס' 0583222333
בעזרת ה' מארגנים עליה לקברו ביומא דהילולא המתקרב
רואים ישועות
חלילה לי לעשות צחוק מהרבי רק מהחסידים...
עתניאל בן קנז כתב:הכי חסרים לנו דברי תורה מת"ח יודעים ומפורסמים המחכים לפרסום ולהדרה, שנטפלתם דוקא לדברי תורתו של שבור-לב דנן...
חרסון כתב:ימים מקדם קראתי הס', ואת הקטע הזה הבנתי אז, שבחיי האדם הוא כותב את הביוגרפיה שלו, ס"ת. אחרי פטירתו חייו כבר שלמים, ועתה (בי"ד שלמעלה? או תלמידיו) לא נותר להם אלא לדון, ובכל חומר מדה ומשקל את אשר פעל עשה ויצר, אבל זה בחי' תושבע"פ, דנים את חייו, וכבר אינו בר תיקון ושכלול. אין לי סבלנות לבדוק את זה שוב. רק מניח כאן.
ותודה לרב השוחט.
מקדש מלך כתב:
ורק אוסיף (דלא כדעת המחבר), שהתגובה "דאס איז ניט מיין מקצוע", גם עושה את האחד לשניים...
עתניאל בן קנז כתב:מה לעשות, אבל יש לי הרגשה שצדק 'הפצת המעיינות'.
חבר'ה אולי קצת נסחפתם.
הכי חסרים לנו דברי תורה מת"ח יודעים ומפורסמים המחכים לפרסום ולהדרה, שנטפלתם דוקא לדברי תורתו של שבור-לב דנן...
מה גם אפשר לזהות נסיון למצא איזה עומק נסתר בכלל הגיג ששרבט, כביכול מדובר בא' הקדמונים.
אפשר לחזור לפרופורציות.
.השוחט כתב:עתניאל בן קנז כתב:מה לעשות, אבל יש לי הרגשה שצדק 'הפצת המעיינות'.
חבר'ה אולי קצת נסחפתם.
הכי חסרים לנו דברי תורה מת"ח יודעים ומפורסמים המחכים לפרסום ולהדרה, שנטפלתם דוקא לדברי תורתו של שבור-לב דנן...
מה גם אפשר לזהות נסיון למצא איזה עומק נסתר בכלל הגיג ששרבט, כביכול מדובר בא' הקדמונים.
אפשר לחזור לפרופורציות.
ואני לא כן עמדי.
.השוחט כתב:שמועה ידועה שלו:
ארבעים יום קודם יצירת הולד מביאין הטיפה ומכריזין אם יהא חכם גבור ועשיר או להיפך.
וקשה תינח אם יהא גבור מוכרחים לקבוע מתחילת היצירה.
ואף עשיר יש בזה מן הזריזות והחריצות בטבעו, ויש מקום להחליט בעוד מועד.
אבל חכם או טיפש מה בוער? לקראת הלידה או יתנו לו חכמה או לא יתנו, ומדוע נחוץ לקבוע זאת בשלב כה מוקדם?
אלא, כדי לקבוע איזה חוטם לברוא...
דומני ששמעתי זאת מאאמו"ר זצ"ל שהכירו מילדותו מבית מרן החזו"א, ושמר עמו קשר כל השנים, ושמע הרבה מפיו.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:.השוחט כתב:שמועה ידועה שלו:
ארבעים יום קודם יצירת הולד מביאין הטיפה ומכריזין אם יהא חכם גבור ועשיר או להיפך.
אבל חכם או טיפש מה בוער? לקראת הלידה או יתנו לו חכמה או לא יתנו, ומדוע נחוץ לקבוע זאת בשלב כה מוקדם?
דומני ששמעתי זאת מאאמו"ר זצ"ל שהכירו מילדותו מבית מרן החזו"א, ושמר עמו קשר כל השנים, ושמע הרבה מפיו.
מה הביאור?
ההוא גברא כתב:(יש גם באחד הקונטרסים של ר' יעקב הידוע, באמצע החידושים לבבא בתרא, נגד בגין שאיים במלחמת אחים [ע"ד ה'שילומים' דגרמניא]...)
.השוחט כתב:שמועה ידועה שלו:
ייש"כ רב!איש_ספר כתב:קונטרס 'רגש מקבר'
חיים שאול כתב:אעיז פני לבקש אם מאן דהו יוכל להעלות את הנ"ל כקובץ pdf
הבטחתי כתב:מיהו הרב הברקי באות ע"ג?
הבטחתי כתב:חיים שאול כתב:אעיז פני לבקש אם מאן דהו יוכל להעלות את הנ"ל כקובץ pdf
הנני יכול, אם יתיר זאת מעלה הקבצים.
פי האתון כתב:לאחר שהעלו כאן כבר את חיבוריו 'עולם גדול' וכן 'רגש מקבר', נותר להעלות את חיבורו השלישי.
הנודע מפי השמועה ואיני יודע אם אכן קיים בפועל - (הלא הוא: ה'רוייבצעס'...).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 541 אורחים