גלאגוזים כתב:המחנך הדגול הרה"ג ר' עזרא צ'ולק זצ"ל,
גלאגוזים כתב:בשעה האחרונה נלב"ע הרה"ג רבי יצחק אהרן שפירא זצ"ל.
שיף כתב:סדנא דארעא כתב:[b]בנו בכורו ממלא מקומו באדמו"רות הרה"צ רבי משולם אליעזר לייפער, חתן האדמו"ר מקרעטשניף ירושלים
ספר מענין שי"ל לרגל חתונת בנו בכורו (מ"מ) בתשנ"ט, עם תמונות ד"ת יוחסו ועוד הנמצא באוצר:
https://tablet.otzar.org/he/book/book.p ... &pagenum=1
הכלה שם היא בתו של הגר"ש גשטטנר
אבל כבד בעולם החסידות, עם היוודע לפני זמן קצר (ראשון) הבשורה המרה על הסתלקותו לעולמו של האדמו"ר רבי מרדכי יששכר בער לייפער מפיטסבורג זצ"ל
אליסף כתב:צאצא של הגאון מווילנא?
גלאגוזים כתב:ברוך דיין האמת.
נלב"ע המחנך הדגול הרה"ג ר' עזרא צ'ולק זצ"ל,
מראשוני התלמידים בישיבת פוניבז'.
העמיד דורות של תלמידים בת"ת זכרון מאיר.
מחולת המחנים כתב:ברוך דיין האמת.
היה תלמיד הגר"ח שמואלביץ זצ"ל בישיבת מיר וידיד נעורים של הגאון רבי רפאל שמואלביץ זצ"ל.
בזיווג ראשון היה חתן הג"ר מאיר סגל זצ"ל מחיפה חתן ר' ראובן סילבר חתנו של הסבא מנובהרדוק.
אשתו נהרגה בתאונה מחרידה נולדו לו ממנה שני בנים, רבי חיים זצ"ל ששיכל בחייו, ויבדל"א ר' אליעזר שיחי'.
אחרי כן התחתן בזיווג שני ונולדו לו עוד בנים.
מחולת המחנים כתב:ברוך דיין האמת.
הג"ר משה ראוכברגר זצ"ל מרבני חיפה
סיפור מפעים שראיתי אודותיו, ובנו שיחי' אישר לי את הפרטים:
בימי צעירותו הציעו לו רבנות שכונה בחיפה, והנה הגיע לבית הכנסת ורואה הוא שבמזרח יושב רב זקן, הבין רבי משה שהביאו אותו כדי למלא את מקומו של הרב הזקן בחייו, רבי משה בתבונתו וברגישותו ביטל את ענין הרבנות והתבטל לרב הזקן וכיבד אותו בכל גינוני הרבנות, לימים ראה הרב הזקן שדלו כוחותיו, וביקש מראשי הקהילה שברצונו שיביאו רב תחתיו, הוא אמר להם שיש כאן בבית הכנסת אברך ת"ח חשוב, והוא חפץ שהוא ימלא את מקומו ברבנות.
וכך זכה רבי משה לעטרת הרבנות מבלי מחלוקת וללא לפגוע באף אחד.
---
ראיתי שכבר הובא המעשה בהודעה מעלי.
שמתי פני לרחוב חזנוביץ 3, מעונו הצנוע של הגאון רבי יהושע (שייע) ברים שליט"א ראש ישיבת בוהוש, מזקני ת"ח שדעתם מתיישבת עליהם. קיבלני בחביבות, ובתוך הדברים סיפר על תחילת היכרותו עם מו"ר זצ"ל, שלמד בכולל של אמשינוב ורבינו שימש שם כראש ישיבה, ורצה מאוד להיכנס לשיעורים, ורבינו לא הסכים לזאת בשופו"א, אזי היה מדבר עמו דבר יום ביומו ממש בלימוד.
ולימים כשרבינו היה לו כולל בשעות הבוקר בבית הכנסת בבא תמא בשכונת הבוכרים קרא לו ללמוד עמו בחברותא ולמדו מסכת בבא בתרא.
וסיפר עוד, שרבינו זצ"ל סח באזניו שכשהיה נצרך לרפואה לילדים, עשה כל מיני טצדקי והשתדלויות, ובאיזה שלב החליט שהינו צריך את מרן הגרי"ז למורה דרך עבורו בכל הענין כדת מה לעשות ומה לא לעשות, ולמרות שהיה קשה עבורו מאוד מצד אי הנעימות שבדבר נגש להגרי"ז ופרש מצוקתו בפניו, ואמנם הגרי"ז נכנס מאוד לענין והדריכו וכו', אלא שלאחר תקופה קצרה נסתלק לישיבה של מעלה.
והתבטא עוד ר' שייע ואמר, שלראות את רבינו זה היה ספר מוסר.
נוטר הכרמים כתב:עוד אבידה גדולה וקשה, בירושלים נפטר הגאון רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר המדרשים' אחר שנות ייסורים קשים ומרים והוא בן 67 שנים בפטירתו.
נוטר הכרמים כתב:עוד אבידה גדולה וקשה, בירושלים נפטר הגאון רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר המדרשים'
אום אני חומה כתב:האם זהו הרב נפתלי גרינבוים שייסד וערך העלון הנפלא 'איש לרעהו' (בענייני באל"ח ומידות טובות)?
נוטר הכרמים כתב:באיזו הזדמנות בימי בחרותי נקלעתי לעיה"ק צפת לשבת.
היהודי, ת"ח נכבד מתושבי המקום, שדאג לי (לבקשת מו"ר הגרש"א זצוק"ל) לאירוח ולכל הנצרך, ארגן לי ולחברי לינה אצל אחד מבניו של ר' נפתלי.
עד היום הזה אני מתמלא ברגשות כשאני נזכר באיזו הכנסת אורחים נהגו בנו, זה לא היה רק לינה בביתם, שגם זה היה בהידור רב ובמסירות נוראה,
אלא אירוח ממש כאילו אנו שני הבחורים הליטאים מכירים וידידים משכבר הימים.
החבר שלי 'נזכר' להיות חולה במוצ"ש, והם מרצונם אירחו אותנו לילה נוסף כולל מלוה מלכה חגיגית ועשירה מלווה בדברי תורה וחסידות ובסיפורי צדיקים וכו',
ארוחת בוקר ומצות לויה וכו'. לא יאומן.
אחרי בירור שעשיתי נודע לי גודל צדקותיו של אותו בן, מיקירי חסידי ויזניץ, שאין קץ לחסדיו,
וכי הוא מנוצל היטב ע"י נופשים שונים גם בזמני לחץ.
לארץ ולדרים כתב:אום אני חומה כתב:האם זהו הרב נפתלי גרינבוים שייסד וערך העלון הנפלא 'איש לרעהו' (בענייני באל"ח ומידות טובות)?
העלון הידוע והותיק איש לרעהו התחבר ע"י אדם בשם וינברג(איני זוכר שמו הפרטי) משערי חסד
נוטר הכרמים כתב:עוד אבידה גדולה וקשה, בירושלים נפטר רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר מדרשים' אחר שנות ייסורים קשים ומרים והוא בן 67 שנים בפטירתו.
יהודי יקר, בעל מעוף וחזון נדיר, שעומד מאחורי המפעלים האדירים של 'הצלה', ולא פחות מכך 'אוצר המדרשים'. החמימות והרחימאיות ששפעו ממנו, האש הבוערת, אהבת הבריות ואהבת התורה.
פרנצויז כתב:נוטר הכרמים כתב:עוד אבידה גדולה וקשה, בירושלים נפטר רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר מדרשים' אחר שנות ייסורים קשים ומרים והוא בן 67 שנים בפטירתו.
יהודי יקר, בעל מעוף וחזון נדיר, שעומד מאחורי המפעלים האדירים של 'הצלה', ולא פחות מכך 'אוצר המדרשים'. החמימות והרחימאיות ששפעו ממנו, האש הבוערת, אהבת הבריות ואהבת התורה.
הוא חיבר והוציא לאור הרבה ספרים (אולי עשרות ספרים), חלקם נמצאים באוצר החכמה.
אביו היה רבי ישראל (מרדכי) גרינבוים זצ"ל מנהל בית יעקב רחובות, ראה עליו מוסף שבת קדש יתד נאמן תולדות תשע"ז עמ' 22-25
https://tablet.otzar.org/pages/?&pagenum=22&book=609800
פרנצויז כתב: בירושלים נפטר רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר מדרשים' אחר שנות ייסורים קשים ומרים והוא בן 67 שנים בפטירתו.
פרנצויז כתב:רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל ...
אביו היה רבי ישראל (מרדכי) גרינבוים זצ"ל מנהל בית יעקב רחובות, ראה עליו מוסף שבת קדש יתד נאמן תולדות תשע"ז עמ' 22-25
https://tablet.otzar.org/pages/?&pagenum=22&book=609800
נוטר הכרמים כתב:עוד אבידה גדולה וקשה, בירושלים נפטר רבי נפתלי גרינבוים זצ"ל בעל 'אוצר המדרשים' אחר שנות ייסורים קשים ומרים והוא בן 67 שנים בפטירתו.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 330 אורחים