דרומי כתב:וזה גם אמת שחלק נכבד מהציבור החרדי מקפיד מאוד על הכללים וההנחיות, במדה רבה.
מותר להשמיע אמת זו.
ישא ברכה כתב:הנה ציטוטים מדברי חבר הכנסת הרב גפני לתקשורת, ואני נבוך רק בשביל לקרוא את דבריו.
"במשך שנים ארוכות, אף אחד לא טיפל ולא השקיע בחינוך החרדי או בפתרונות דיור לחרדים. הציבור החרדי גר בצפיפות נוראית, הכיתות שלו עמוסות. עכשיו מגיעים כולם ולא מבינים איך בציבור החרדי יש הידבקות", אמר יו"ר דגל התורה ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בראיון לעיתון 'ישראל היום'.
לדבריו, "אתם אלה שגרמתם לציבור החרדי לחיות ככה, עכשיו אתם מתלוננים עליו?! זה כמו האיש שהרג את שני הוריו וביקש מהשופט רחמים כי הוא יתום".
גפני מציין כי "לא היתה שאננות. מהרגע שהתחילה הקורונה אני מתפלל בחצר ולא בבית כנסת. זה מאוד קשה בשבילי, כמו בשביל כל אדם חרדי. קשה להסביר כמה זה בדמנו, התפילה בבתי הכנסת. הציבור נשמע להוראות. רוב בתי הכנסת סגורים. אני מציע שיתחילו לבדוק גם במקומות שיש בהם ציבור חילוני שלא מקפיד על ההוראות".
איך הוא לא מתבייש? לפי צורת דיבורים אלו הרי הוא ידרוש פיצויים דירת פנטאוז לכל חרדי על הקורנה שנגרמה באשמת המדינה.
איפה הבושה והצניעות? במקום להכיר בבעיה, לנסות לעזור, או אפילו לומר שהעקרונות והערכים של הציבור החרדי מחייבים את צורת החיים הזאת ולכן אנחנו נדבקים יותר, ועם זאת משתדלים כמה שיותר להימנע, וננסה לשפר ולעשות עוד. תחת זאת, הוא עומד וצועק אנחנו הכי טובים ואתם אשמים בכל הליקויים שלנו.
אוי לי מהחרדים מכחישי הקורנה, ואוי לי ממייצגי הציבור שמתגוללים על המדינה כאילו היא אשמה בכל הצרות שלהם.
(חבר הכנסת הרב גפני אינו היחיד, שאר חבריו מתנהגים דומה, למעט הרב דרעי).
חד ברנש כתב:גבעות, גבעות, היכן ה'איש' שלך?
מדוע אתה רק רואה שחורי שחורות על הצבור שלנו?
אם המצב כה גרוע אצלנו, אתה מוזמן בהחלט לחצות את הקווים, אולי שם תהנה יותר.
איש גבעות כתב:כדי ללמד עליו זכות נוספת אפשר לציין כי דבריו חיוורים לעומת חברו, "אמן ההסברה", נציג החסידות שהמיטה עלינו חלק נכבד מהאסון הזה, שטוען זה שנים שהמדינה החילונית גוזלת את פת לחמו של הילד החרדי, ורודפת אותו עד חרמה.
איש גבעות כתב:חד ברנש כתב:גבעות, גבעות, היכן ה'איש' שלך?
מדוע אתה רק רואה שחורי שחורות על הצבור שלנו?
אם המצב כה גרוע אצלנו, אתה מוזמן בהחלט לחצות את הקווים, אולי שם תהנה יותר.
כפי שכבר ציינתי אני באמת ובתמים מתחיל לחשוב שמשהו אצלנו פגום.
זה כבר לא מיעוט זניח.
בהתחלה דיברו על עשבים שוטים שעד מהרה עברו להקיף חלקים גדלים והולכים בציבור.
ישא ברכה כתב:הנה ציטוטים מדברי חבר הכנסת הרב גפני לתקשורת, ואני נבוך רק בשביל לקרוא את דבריו.
"במשך שנים ארוכות, אף אחד לא טיפל ולא השקיע בחינוך החרדי או בפתרונות דיור לחרדים. הציבור החרדי גר בצפיפות נוראית, הכיתות שלו עמוסות. עכשיו מגיעים כולם ולא מבינים איך בציבור החרדי יש הידבקות", אמר יו"ר דגל התורה ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בראיון לעיתון 'ישראל היום'.
לדבריו, "אתם אלה שגרמתם לציבור החרדי לחיות ככה, עכשיו אתם מתלוננים עליו?! זה כמו האיש שהרג את שני הוריו וביקש מהשופט רחמים כי הוא יתום".
גפני מציין כי "לא היתה שאננות. מהרגע שהתחילה הקורונה אני מתפלל בחצר ולא בבית כנסת. זה מאוד קשה בשבילי, כמו בשביל כל אדם חרדי. קשה להסביר כמה זה בדמנו, התפילה בבתי הכנסת. הציבור נשמע להוראות. רוב בתי הכנסת סגורים. אני מציע שיתחילו לבדוק גם במקומות שיש בהם ציבור חילוני שלא מקפיד על ההוראות".
איך הוא לא מתבייש? לפי צורת דיבורים אלו הרי הוא ידרוש פיצויים דירת פנטאוז לכל חרדי על הקורנה שנגרמה באשמת המדינה.
איפה הבושה והצניעות? במקום להכיר בבעיה, לנסות לעזור, או אפילו לומר שהעקרונות והערכים של הציבור החרדי מחייבים את צורת החיים הזאת ולכן אנחנו נדבקים יותר, ועם זאת משתדלים כמה שיותר להימנע, וננסה לשפר ולעשות עוד. תחת זאת, הוא עומד וצועק אנחנו הכי טובים ואתם אשמים בכל הליקויים שלנו.
אוי לי מהחרדים מכחישי הקורנה, ואוי לי ממייצגי הציבור שמתגוללים על המדינה כאילו היא אשמה בכל הצרות שלהם.
איש גבעות כתב:מסכים לחלוטין שדברי הרב גפני, למרות זכויותיו הרבות, הם בושה וחרפה.
רק ללמד עליו זכות אולי אפשר לומר שהוא סבור שההגנה הטובה ביותר זה המתקפה.
למרות כל זאת הדברים שהוא אומר פשוט בזיון לאינטלגנציה.
כדי ללמד עליו זכות נוספת אפשר לציין כי דבריו חיוורים לעומת חברו, "אמן ההסברה", נציג החסידות שהמיטה עלינו חלק נכבד מהאסון הזה, שטוען זה שנים שהמדינה החילונית גוזלת את פת לחמו של הילד החרדי, ורודפת אותו עד חרמה.
חד ברנש כתב:גבעות,
ובכלל, אולי הגיע הזמן שתרגע קצת עם הקורונה. זהו. ניסית לחנך את החרדים, הפרמיטיביים, ה'ילדיים', המקבילה האינדיאנית במדינת ישראל. ניסית, ניסית ולא הצלחת. תעבור הלאה. מספיק.
אולי תנסה את כוחך באשכול של דברי תורה וחכמה. אולי שם תצליח?
אתה מדבר על 'אצלנו' ו'אנחנו',
ואני ממש ממש חושש, שאתה לא חלק מ'אצלנו'. אולי למדת במוסדות של המגזר החרדי, אבל בנשמתך ובנפשך אתה רחוק מהם. מאוד. ולא רק אשכולות קורונה יוכיחו זאת אלא גם אשכולות בעניינים אחרים.
ובכלל, אולי הגיע הזמן שתרגע קצת עם הקורונה. זהו. ניסית לחנך את החרדים, הפרמיטיביים, ה'ילדיים', המקבילה האינדיאנית במדינת ישראל. ניסית, ניסית ולא הצלחת. תעבור הלאה. מספיק.
ואני ממש ממש חושש, שאתה לא חלק מ'אצלנו'. אולי למדת במוסדות של המגזר החרדי, אבל בנשמתך ובנפשך אתה רחוק מהם. מאוד. ולא רק אשכולות קורונה יוכיחו זאת אלא גם אשכולות בעניינים אחרים.
מאיר נפתלי כתב:חד ברנש כתב:גבעות,
לא שאני קיצוני כאיש גבעות, או מסכים עימו, אבל הנקודה שהעלה מטרידה אותי, אולי למישהו יש הסבר -
איך יכול להיות שרבים וטובים יראים ושלמים זילזלו בהנחיות, פטרום כלאחר יד, ולא נזהרו על ונשמרתם?? זאת אומרת אנשים מתו מחמת חוסר הזהירות! מתו! איך יכול להיות?? משהו בחינוך? משהו באוירה בציבור החרדי?? מצוה לא אופנתית?? טעינו בחינוך? איפה טעינו? מה יותר פשוט מלשמור על ההנחיות במלואם לקיים ונשמרתם ולצאת כבר מהסגר הזה לפני חודשיים ירוקים לגמרי ומקדשים שם שמים בכל הארץ ואולי בכל העולם, דוקא היה מתאים לציבור שלנו עד שקרה מה שקרה? אנחנו הרי אמונים על קדושת החיים לא? מה עם חילול ה׳ הנורא? כואב מאד!
אשמח לתשובות רציניות. ולא להיגרר לפוליטיקה.
נוטר הכרמים כתב:כמה נקודות.
א' קודם כל, מגוחך כל הזמן לטעון נגד הציבור,
כדאי לפנות בטענות אל המנהיגים השונים, ויש מנהיגים.
הם אחראים בהחלט, ואני מאמין שיש להם תשובות, גם אם אינם מובנות או מקובלות עליך, ובודאי לא על החילוני.
זה לא קשור לחינוך או למילים גבוהות אחרות. את האוירה הכללית יוצרת המנהיגות.
ב' חשבון הנפש צריך לעשות, אף פעם לא החוצה, אלא פנימה. בודאי כאשר הציבור החילוני אינו טוב יותר גם בהקשר הזה.
רק היום התפרסם על תרגילים רחבים בצה"ל, 'בכל מחיר, גם אם יידבקו אלף'.
ג' א"א להתעלם מהנתונים הבסיסיים, זה לא רק כדברי גפני, בגלל הצפיפות, זה גם בגלל התרבות השונה.
איך אפשר להשוות חרדי שקשה לו להתעסק עם עצמו כל הזמן לחילוני שרוב הזמן יושב מול המכשיר הקטן שלו.
איש גבעות כתב:הרב הנוטר
יש גם כמה רגעים של נחת במאבק הסיזיפי שלך בייצוג המפלגה.
הנה, יריבכם הגדול, מר גפני, זוכה לקיתון של שופכין כאן בפורום...
נוטר הכרמים כתב:תמיד תקח את זה לכיוון המפלגה...
אתה גם נמצא באיזו שהיא מפלגה, מפלגת החרדי ה'חדש' יפה הנפש,
שמשקיע הרבה מחשבה ב'מה החילוני חושב עלי'.
נוטר הכרמים כתב:כמה נקודות.
הם אחראים בהחלט, ואני מאמין שיש להם תשובות, גם אם אינם מובנות או מקובלות עליך, ובודאי לא על החילוני.
נוטר הכרמים כתב:חוסר ההגינות שלך, מר איש גבעות, זועק שוב.
תמיד תקח את זה לכיוון המפלגה...
אתה גם נמצא באיזו שהיא מפלגה, מפלגת החרדי ה'חדש' יפה הנפש,
שמשקיע הרבה מחשבה ב'מה החילוני חושב עלי'.
נוטר הכרמים כתב:ר' מאיר, אתה ממש לא צודק.
תופעת הנגיף וההתמודדות מולו מכל כיון שהוא - היא חדשה ומורכבת. בשעה כזו עיני כל אדם מן הישוב אל המנהיגות ולא אל שכלו.
כשלעצמי אני מבין היטב את הצדדים לכאן ולכאן, ואיני חושב שזה מופרך לחשוב כמו האדמו"ר מבעלזא,
למעט הבעיה של האוכלוסיה המבוגרת, וגם הנקודה של חילול ד' שזה סוגיא לא קלה.
איש גבעות כתב:אבל תיקח כל אדם עם ראש על הכתפיים ותשאל אותו איזה הנהגה התנהלה טוב יותר בעידן הקורונה, ההנהגה החרדית או החילונית??
לבושתנו ולחרפתנו התשובה ברורה.
איש גבעות כתב:נוטר הכרמים כתב:ר' מאיר, אתה ממש לא צודק.
תופעת הנגיף וההתמודדות מולו מכל כיון שהוא - היא חדשה ומורכבת. בשעה כזו עיני כל אדם מן הישוב אל המנהיגות ולא אל שכלו.
כשלעצמי אני מבין היטב את הצדדים לכאן ולכאן, ואיני חושב שזה מופרך לחשוב כמו האדמו"ר מבעלזא,
אבל תיקח כל אדם עם ראש על הכתפיים ותשאל אותו איזה הנהגה התנהלה טוב יותר בעידן הקורונה, ההנהגה החרדית או החילונית??
מאיר נפתלי כתב:ארי שבחבורה כתב:נוטר הכרמים כתב:כמה נקודות.
אתה צודק לגמרי, וזו הנקודה הקשה ביותר.
השתיקה של רוב ככל ההנהגה החרדית-ליטאית (למעט ר' אשר וייס ועוד שניים-שלושה ראשי-ישיבות שדבריהם התפרסמו), שלא לדבר על ההנחיות המפורשות של אדמורי"ם ורבנים חשובים מאוד שלא להקפיד על אמצעי הזהירות, ולו הבסיסיים ביותר, היא פשוט בלתי נתפסת.
מנהיג חכם לא אומר דבר שאינו נשמע, כנראה שהבינו שזה לא יתפוס בציבור, אם כן שוב פעם השאלה חוזרת לאוירה הציבורית.
מאיר נפתלי כתב:חוץ מזה אפילו נניח שזה נכון, האם אין דברים שאתה מבין לבד בלי שהמנהיגים יורו? ללכת להתפלל אתה צריך שר׳ גרשון יגיד לך?
ארזי ביתר כתב:איש גבעות כתב:נוטר הכרמים כתב:ר' מאיר, אתה ממש לא צודק.
אבל תיקח כל אדם עם ראש על הכתפיים ותשאל אותו איזה הנהגה התנהלה טוב יותר בעידן הקורונה, ההנהגה החרדית או החילונית??
איני חש כל תחושת בושה או חרפה, כיון שהתשובה הברורה לי אומרת נחרצות שההנהגה החרדית התנהלה מצוין בעידן הקורונה. בעוד חמש שנים, כאשר יתחילו להתברר אל נכון מימדי האסונות שעתידים ל"ע לבוא כתוצאה מהסגרים ומהריחוק החברתי וכו' וכו', כולם יבינו את זה.
אגב, מבדיקת נתוני הנפטרים בישראל בשנה שעברה בתקופה המקבילה, לא נראה שיש עליה כלשהי, מעבר לעליה סטטיסטית הגיונית.
מאיר נפתלי כתב:קטונתי ואיני רשאי לדבר על גדולי ומאורי הדור שליט״א, ואכן בתגובתי אינני מכוון אליהם, שיש להם דעת תורה להחליט כפי שהחליטו. (למרות שאינני בטוח מניין לך שהם היו נגד הסגר)
רק כאזרח מן השורה שמסתפק האם נכון לשמור על הסגר או לא, האם הנזקים שאתה מדבר עליהם שווים את עשרות הנופלים ז״ל מבני הציבור החרדי? עשרות שנות תורה שלא יחזרו? אלפי יגונים ודמעות שגורמים נזק נפשי לא קטן יותר ממה שאתה מציין? (ומשהו קטן הרבה יותר - נזק תדמיתי ותקציבי אפשרי עשרות שנים קדימה לציבור החרדי?) חילול ה׳ נוראי ונזק לעולם התשובה כנראה? אתה מודע לזה שאתה עוסק בדיני נפשות בהינף מקלדת?
אש משמים כתב:גפני הוא האחרון שיכול לעשות חשבון עם אחרים על פועלם מאחר שאין ספור פעמים שהוא לא עשה מאומה ואף יותר מכך בשביל ציבור הבוחרים שלו.
שום חוק שמעניק זכויות בסיסיות לאברכים ובני ישיבות. שום חוק לתמיכת משפחות לומדי תורה. שום כלום!
לפיד בחצי שנה העביר עשרות חוקים והשיל מציבור לומדי התורה כל זכות שהיא. גפני, כבר עשרות שנים נבחר הציבור החרדי וכלום ושום דבר!!
איזה חוק אחד נעשה בכל השנים האלו לטובת לומדי התורה??
התנגדותו לחוק המחייב 'ביטוח חיים' לכל אברך ושאר חשבונות מאוסים בהתנהלותו הם בושה וחרפה.
שלא תבינו לא נכון אני אברך מן השורה ומצביע באדיקות למפלגות החרדיות כל השנים אבל לא בשביל אנשי הפוליטיקה הסרוחה אלא למען קידוש שם ה' שיש ציבור גדול החפץ בשמירת התורה וקיום המצוות.
אנשי הפוליטיקה 'שלנו' דואגים לדבר אחד בלבד וזה לא אנחנו או התורה.
לפתוח אשכול על דברי פוליטיקאים בפורום תורני זו בושה וכלימה.
לענ"ד יש למחוק אשכול זה בזריזות שלא נבוש ולא נכלם לעולם ועד.
ארזי ביתר כתב:אגב, מבדיקת נתוני הנפטרים בישראל בשנה שעברה בתקופה המקבילה, לא נראה שיש עליה כלשהי, מעבר לעליה סטטיסטית הגיונית.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 75 אורחים